.

Διαφήμιση

 

User login

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ «Καληνύχτα Malaysian 370»: Τα τελευταία λόγια του πιλότου του μοιραίου Boeing

Μια διαφορετική εκδοχή της τελευταίας φράσης που ακούστηκε από το πιλοτήριο του Boeing των Μαλαιστιανών Αερογραμμών στον πύργο ελέγχου της Κουάλα Λουμπούρ έδωσαν απόψε στη δημοσιότητα οι αρχές της Μαλαισίας. «Καληνύχτα, Malaysian τρία επτά μηδέν», ήταν η φράση που ακούστηκε πριν να κλείσουν τα συστήματα επικοινωνίας του αεροσκάφους και όχι «όλα εντάξει, καληνύχτα», όπως είχε ανακοινωθεί.

  • Τις παραπάνω ανακοινώσεις έκανε το υπουργείο Μεταφορών της Μαλαισίας, ενώ συμπληρώνονται σήμερα 24 ημέρες από την εξαφάνιση του αεροσκάφους, χωρίς να έχει βρεθεί ακόμη ούτε ένα στοιχείο για την τύχη του. Οπως διευκρυνίστηκε, οι ερευνητές δουλεύουν τώρα για να βρουν αν η φωνή που είπε τη φράση αυτή ανήκει στον πιλότο ή στον συγκυβερνήτη.

Οπως εκτιμούν αναλυτές, η φράση που ανακοινώθηκε ταιριάζει περισσότερο με τη γλώσσα που θα χρησιμοποιούσε ένας πιλότος στην επαφή του με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίες. Εκείνο ωστόσο που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, είναι το γιατί οι μαλαισιανές αρχές, για μία ακόμη φορά, καθυστέρησαν να δημοσιοποιήσουν το στοιχείο αυτό.Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Αμποτ, ανακοίνωσε ότι οι έρευνες για την ανεύρεση του αεροσκάφους και κυρίως για τα «μαύρα κουτιά» που θα ρίξουν φως στο μυστήριο, θα εξακολουθήσουν χωρίς χρονικό όριο.

  • Οι έρευνες από πλοία και αεροσκάφη για την χαμένη πτήση MH370 συνεχίζονται σε μια περιοχή περίπου 1.500 μίλια δυτικά του Περθ, στο νότιο Ινδικό Ωκεανό. Αν και έχουν εντοπιστεί από δορυφόρους αρκετά αντικείμενα που επιπλέουν στη θάλασσα, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα αντικείμενο που να ανήκει στο Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών.

Οι ομάδες έρευνας έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τις ειδικές συσκευές TPL (towed pinger locator) οι οποίες διαθέτουν ηχητικά ραντάρ σόναρ, που μπορούν να εντοπίσουν το σήμα που τυχόν εκπέμπουν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους μέσα στη θάλασσα. 

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση