Διαφήμιση

 

 

 

 

User login

Η Μετανάστευση και το φιλμ του Φασμπίντερ: «Ο Φόβος Τρώει τα Σωθικά»

Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) έχει καθιερώσει την 18η Δεκεμβρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη. Ενώ κατά μία υπέροχη σύμπτωση και στο πλαίσιο του Αφιερώματος «Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και ξερό ψωμί!», προβάλλεται η σπουδαία και επίκαιρη ταινία του Γερμανού σκηνοθέτη: «Ο Φόβος Τρώει τα Σωθικά». Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στο Ινστιτούτο Γκαίτε με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και ξερό ψωμί!»

Ο μεγάλος αναρχικός του μοντέρνου Σινεμά επιστρέφει μέσα από το διαχρονικό και πάντα επίκαιρο έργο του. Ο πιο ριζοσπαστικός δημιουργός του Νέου Γερμανικού Κινηματογράφου πρωταγωνιστεί σ' ένα εξαιρετικό Αφιέρωμα, με τον τίτλο: «Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και ξερό ψωμί!». Από τις 8 μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και στην Αίθουσα του Ινστιτούτου Goethe, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.

Σε όλη τη μέχρι τώρα ιστορία του σινεμά, δεν έχει υπάρξει άλλος σκηνοθέτης όπως ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ. Μέσα σε 15 μόλις χρόνια - και μέχρι τον πρόωρο θάνατό του - ο πυρετώδης και ασταμάτητα παραγωγικός δημιουργός κατόρθωσε να ολοκληρώσει 41 μεγάλου μήκους ταινίες, 3 μικρού μήκους και 3 τηλεοπτικές σειρές, δουλεύοντας παράλληλα ως θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός, παραγωγός, οπερατέρ, συνθέτης, μοντέρ και σκηνογράφος, αφήνοντας πίσω του ένα έργο πολυσχιδές, θαρραλέο και ολότελα μοντέρνο.

«Η αμερικάνικη μέθοδος της δημιουργίας ταινιών προκαλεί στον θεατή συγκίνηση και τίποτε άλλο. Εγώ θέλω να του δώσω συγκίνηση μαζί με τη δυνατότητα να στοχαστεί και να αναλύσει τα συναισθήματα του...» - Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

 

http://tvxs.gr/news/sinema/i-metanasteysi-kai-film-toy-fasmpinter-o-fobo...

Γράφεις ελεύθερα...

Μακριά από την παγίδα του δήθεν αυτονόητου.Του Ηλία Καραβόλια.

http://www.readfree.gr/node/11915

Editorial

Διαφήμιση