.

Διαφήμιση

 

User login

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΛΟΥ

Αγαπητοί κύριοι
Το δημοτικό σχολείο Τήλου παραμένει κλειστό για Τρίτη εβδομάδα λόγω αποχής των παιδιών από τα μαθήματά τους με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Βασικό μας αίτημα είναι στο διθέσιο Δημοτικό Σχολείο Τήλου να ανασταλεί το ολοήμερο τμήμα, έτσι ώστε ο τρίτος δάσκαλος να διατεθεί στην πρωινή ζώνη και οι διδασκαλίες να γίνονται πιο αποτελεσματικές και παιδαγωγικά ορθές για τους μαθητές.
Στόχος μας είναι η αναστολή λειτουργίας του ολοημέρου ώστε να υπάρχει ευελιξία στο να διατίθεται ο τρίτος δάσκαλος, ο οποίος προορίζεται για το ολοήμερο, στην πρωινή ζώνη. Στηριζόμαστε σε ισχύουσες εγκυκλίους και αποφάσεις υπουργών των προηγούμενων χρόνων οι οποίες δίνουν την δυνατότητα στις σχολικές μονάδες απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών, με ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ του δημοτικού σχολείου, όπως είναι και η Τήλος, να δουλέψουν με αυτόν τον τρόπο.
Δεδομένου ότι υπάρχουν θετικές εισηγήσεις προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, για αναστολή του ολοημέρου από τον αρμόδιο Σχολικό Σύμβουλο, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου και έχοντας την συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τις προφορικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων στο υπουργείο για την επίλυση του προβλήματος, απαιτούμε να δοθεί λύση με έγγραφη άδεια για αναστολή του ολοημέρου.
Καταγγέλλουμε ότι εδώ και τόσο καιρό οι αρμόδιοι αδιαφορούν για την άμεση λύση του ζητήματος με αποτέλεσμα το σχολείο να παραμένει κλειστό και οι μαθητές να χάνουν τα μαθήματά τους.
Τα παιδιά μας στερούνται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στη μάθηση, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας τους στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι συντεταγμένη πολιτική η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των ακριτών; Αρνούμαστε να μας αντιμετωπίζει το κεντρικό κράτος μόνο ως έσοδο και ως φορολογούμενους πολίτες καταπατώντας ταυτόχρονα τα βασικά μας δικαιώματα.
Δεν αρνούμαστε τις υποχρεώσεις μας, απαιτούμε τα δικαιώματά μας. Αφήστε μας να ζήσουμε αξιοπρεπώς στους βράχους που έχουμε επιλέξει.

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση