Διαφήμιση

 

 

 

 

User login

Γυρίσματα της ταινίας «Nowhere» έγιναν σήμερα στην Κάλυμνο

Γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας “NOWHERE” έγιναν σήμερα το πρωί στην Κάλυμνο και συγκεκριμένα στην Πόθια, μπροστά στο Επαρχείο, με τη συμμετοχή δεκάδων Καλύμνιων-και όχι μόνο- στο ρόλο του βοηθητικού ηθοποιού.

Η ταινία είναι μια ιστορία που διαδραματίζεται σε ένα παράλληλο σύμπαν, παρουσιάζοντας το προσφυγικό ζήτημα «αντίστροφα». Μεταξύ άλλων Γερμανοί παραστρατιωτικοί εισβάλουν σε ένα γερμανικό σπίτι την ώρα που η οικογένεια βρίσκεται στο τραπέζι. Σε άλλη σκηνή Γερμανοί, Ολλανδοί, Δανοί, Φιλανδοί, Ιταλοί, Ισπανοί και Πολωνοί, Ούγγροι και άλλοι Ευρωπαίοι πρόσφυγες βρίσκονται χαμένοι στην ανοιχτή θάλασσα μέσα σε φουσκωτές βάρκες και κάποιοι άλλοι παλεύουν έξω από ένα αστυνομικό τμήμα για το πολυπόθητο χαρτί ή προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα καταυλισμό υπό αντίξοες συνθήκες και υπό το βλέμμα Πακιστανών, Αφγανών, Σύριων κλπ. «τουριστών».

Πρόκειται για ένα σχόλιο για την πορεία της «ενωμένης» Ευρώπης.

tainia-2.PNGΟ τίτλος της ταινίας είναι “Nowhere» και το σενάριό της επιλέχθηκε για υποστήριξη και παραγωγή από το  κεντρικό παράρτημα του Ινστιτούτου Goethe (Γκαίτε) στο Μόναχο τον Σεπτέμβριο του 2015 ανάμεσα σε σενάρια από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου για το προσφυγικό ζήτημα.

Η ταινία θα προβληθεί σε ειδική πρεμιέρα από τα Ινστιτούτα Goethe στην Ελλάδα και τη Γερμανία, ενώ θα ακολουθήσουν προβολές στα παραρτήματα του Ινστιτούτου σε όλο τον κόσμο (150 παραρτήματα παγκοσμίως) αλλά και σε εκδηλώσεις με φορείς που συνεργάζονται με το Ινστιτούτο.

Παράλληλα, το Ινστιτούτο Goethe και η παραγωγός εταιρεία είναι σε επαφή με τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα και τη Γερμανία για την προβολή της ταινίας από αυτούς αρχικά και στη συνέχεια από άλλα τηλεοπτικά κανάλια παγκοσμίως.

Τέλος, η ταινία θα προβληθεί σε σειρά κινηματογραφικών φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εκτός από την Κάλυμνο, γυρίσματα έγιναν στην Κω, στη Γερμανία και στα ανοιχτά της θάλασσας.

Σκηνοθέτης και σεναριογράφος είναι ο Σωτήρης Παλάσκας ο οποίος ζει μόνιμα στην Κω, είναι φιλόλογος αλλά και πτυχιούχος του τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης μέλος της «Αλληλεγγύη Κως» από το ξεκίνημα της.

Με το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Κω κέρδισαν με την ταινία Ηρώ το 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό  Μαθητικών Ταινιών το 2015, και με την ταινία Fortress Europe που θίγει το προσφυγικό ζήτημα σε σχέση με τα κλειστά σύνορα της Ευρώπης κέρδισαν επίσης το 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Ταινιών το 2016, καθώς και το Grand Prix στο μεγάλο διεθνές φεστιβάλ σχολικών ταινιών FESTIMAJ, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Γαλλία, και προβάλλεται σε 32 χώρες, και στις 5 ηπείρους.

Ευχαριστούμε την κ. Πόπη Αλεξανδράκη για τις φωτογραφίες.

 

https://kalymnosola.com

Γράφεις ελεύθερα...

Μακριά από την παγίδα του δήθεν αυτονόητου.Του Ηλία Καραβόλια.

http://www.readfree.gr/node/11915

Editorial

SILK OIL - Κοινωνική προσφορά για τέταρτη χρονιά!

 Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Ροδίτικη εταιρία υγρών καυσίμων «Silk Oil» διοργανώνει τη δική της ξεχωριστή κοινωνική δράση, που έχει αγκαλιαστεί από όλους τους Ροδίτες! Με τις φθηνότερες τιμές της αγοράς, από σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2017 και έως 31 Μαρτίου 2018 η «Silk Oil» και πάλι προσφέρει με κάθε 10 λίτρα βενζίνης, 1 λεπτό του Ευρώ  στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Ρόδου!

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Βοηθά τους συνανθρώπους μας, στηρίζει την τοπική οικονομία, τονώνει την αγορά της Ρόδου, κάνοντας πραγματικά κάτι πολύ απλό!

Katerina Day Spa

 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Katerina dayspa τηλ.22410-31016

Διαφήμιση