Διαφήμιση

 

 

 

 

User login

Χ. Κόκκινος: «Με κοινή προσπάθεια τα Δωδεκάνησα θα ανταπεξέλθουν στην πιο δύσκολη αντιπυρική περίοδο που ξεκινά»

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Νοτίου Αιγαίου Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου

Συνεδρίασε σήμερα 26.4.2017 σε πολύ καλό και συνθετικό κλίμα απόψεων το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου το οποίο συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Κόκκινος.

Πραγματοποιήθηκε αλληλοενημέρωση και ουσιαστικός διάλογος και κατάθεση προτάσεων από τα μέλη του. Καταγράφηκε η βούληση και η συλλογική προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα τα νησιά της Δωδεκανήσου και να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα πυρκαγιών, εφόσον παρουσιαστούν, κατά την αντιπυρική περίοδο.

Ο κ. Χ. Κόκκινος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε σε ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει η Π.Ν.Αι. για την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά, επισήμανε την ανάγκη εμπρόθεσμης παρουσίας εναέριων μέσων πυρόσβεσης στα νησιά μας, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του στην κεντρική εξουσία για θέματα Πολιτικής Προστασίας, ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών που θα επιτρέψουν τη λειτουργία της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. και την ολοκλήρωση πιστοποίησής τους από την Πυροσβεστική Ακαδημία για θέματα πυρόσβεσης και εξέφρασε τη βούληση να εξακτινωθεί η δράση της και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου. Τόνισε την ανάγκη ατομικής αλλά και συλλογικής προσπάθειας και διαρκούς επαγρύπνησης που πρέπει να καταβληθεί από όλους τους συναρμόδιους φορείς. Ευχαρίστησε τις εθελοντικές οργανώσεις, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες για τη θετική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί και έκανε αποτίμηση της αντιπλημμυρικής περιόδου που σε και αυτήν τη χρονιά λειτούργησαν τα αντανακλαστικά της Πολιτείας και των ενεργών πολιτών -όταν χρειάστηκε- με επιτυχία.

Αναφέρθηκε και στην προσπάθεια δημιουργίας ομάδας για θέματα Πολιτικής Προστασίας σε κάθε νησί της Δωδεκανήσου με τη συμμετοχή ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης και εθελοντών, αλλά και στις μεγάλες ελλείψεις σε πυροσβεστικό υλικό που υπάρχουν στα μικρά νησιά της περιοχής μας.

Τέλος έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενημέρωσης της κοινωνίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας και συμφωνήθηκε από τους συμμετέχοντες του Σ.Ο.Π.Π. να γίνουν από τις αρχές Ιουνίου τέτοιου είδους δράσεις.

Ο κ. Χ. Κόκκινος με περιοδείες του στο νησί της Ρόδου και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου, θα επιδιώξει μαζί με τα στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Δωδεκανήσου την εφαρμογή των αποφάσεων των Σ.Ο.Π.Π. και την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν.

Παραθέτονται τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

Θέματα Ημερήσιας ∆ιάταξης Σ.Ο.Π.Π. Π.Ε. Δωδεκανήσου (26.4.2017)

1. Χαρτογράφηση κινδύνου δασικής πυρκαγιάς και «ευπαθών» περιοχών ανά νησί της Π.Ε. ∆ωδεκανήσου με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ετών.

2. ∆ράσεις πρόληψης και πυροπροστασίας που έχουν γίνει.

3. Καθαρισμοί βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου, πρόοδος εργασιών. Συντήρηση δικτύων διανομής ∆Ε∆∆ΗΕ (πρόοδος εργασιών)

4. Μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από τη λειτουργία Χώρων Ανεξέλεγκτης Εναπόθεσης Αστικών Απορριμμάτων που ανήκουν στους ΟΤΑ Α’.

5. Μέτρα για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς από την εκτέλεση γεωργικών και άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης στην ύπαιθρο. Ενεργοποίηση επιτροπών βόσκησης, Επιτροπών ανεπιτήρητων ζώων.

6. Επιτήρηση «ευπαθών περιοχών» – Μικτές Περιπολίες. Επάνδρωση πυροφυλακείων της πρώην ∆ασικής Υπηρεσίας.

7. Συνεργασία φορέων με το Πυροσβεστικό Σώμα και Π.Ν.Αι. για τη διάθεση υλικών και μέσων.

8. Οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς. ∆ασικοι δρόμοι,

Τουριστικές περιοχές σε δάσος χωρίς εναλλακτικές εξόδους διαφυγής σε Ρόδο και Κω

9. Κινητοποίηση και συντονισμός Εθελοντικών Οργανώσεων. Κατάσταση εθελοντικών ομάδων ανά νησί.

Γράφεις ελεύθερα...

Μακριά από την παγίδα του δήθεν αυτονόητου.Του Ηλία Καραβόλια.

http://www.readfree.gr/node/11915

Editorial

SILK OIL - Κοινωνική προσφορά για τέταρτη χρονιά!

 Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Ροδίτικη εταιρία υγρών καυσίμων «Silk Oil» διοργανώνει τη δική της ξεχωριστή κοινωνική δράση, που έχει αγκαλιαστεί από όλους τους Ροδίτες! Με τις φθηνότερες τιμές της αγοράς, από σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2017 και έως 31 Μαρτίου 2018 η «Silk Oil» και πάλι προσφέρει με κάθε 10 λίτρα βενζίνης, 1 λεπτό του Ευρώ  στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Ρόδου!

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Βοηθά τους συνανθρώπους μας, στηρίζει την τοπική οικονομία, τονώνει την αγορά της Ρόδου, κάνοντας πραγματικά κάτι πολύ απλό!

Katerina Day Spa

 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Katerina dayspa τηλ.22410-31016

Διαφήμιση