Διαφήμιση

 

 

 

User login

Στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος

Ζήτησε:

  • Την άμεση εγκατάσταση εναερίων μέσων κατάσβεσης πυρκαγιών,
  • τη διάθεση οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα μικρά νησιά μας όπου δεν υπάρχουν κλιμάκιά της,

  • την ολοκλήρωση πιστοποίησης εθελοντικών πυροσβεστικών οργανώσεων Σαλάκου και Ρόδου (ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.) και Ερυθρού Σταυρού

  • την καλύτερη στελέχωση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος με ιδιαίτερη έμφαση στην Κάρπαθο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος είχε συνάντηση εργασίας με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Καπέλιο Βασίλη στο γραφείο του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το απόγευμα της 10.5.2017.

Στη συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα, ο κ. Χ. Κόκκινος έθεσε στον Αρχηγό της Πυροσβεστικής θέματα που ζητούν άμεσες λύσεις για την πυροπροστασία στα νησιά μας. Ενημέρωσε για τα αποτελέσματα - αποφάσεις της πρόσφατης συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου και μετέφερε αιτήματα που αφορούν αρμοδιότητες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή μας.

Συγκεκριμένα:

  • Την επίσπευση της εγκατάστασης δύο (2) Canadair και ενός ελικοπτέρου Kamov ώστε να υπάρξει από αέρος η υποστήριξη των χερσαίων πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση πυρκαγιάς εφόσον αυτή εκδηλωθεί.

  • Επανέλαβε το αίτημα που είχε διατυπώσει και πρόσφατα γραπτώς, να διανεμηθούν στα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου (που δε διαθέτουν Πυροσβεστική Υπηρεσία) και να αξιοποιηθούν από τους Ο.Τ.Α. και τους εθελοντές πυροσβεστικά οχήματα που θα απενεργοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω παλαιότητας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

  • Να ενισχυθούν με έμψυχο δυναμικό οι πυροσβεστικές υπηρεσίες των νησιών μας (με πρώτη την Κάρπαθο),

  • να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πιστοποίησης για το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο της Σαλάκου,

  • να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης, για να έχουν τη δυνατότητα να βοηθούν αποτελεσματικά και να ενταχθούν πλήρως στο μηχανισμό καταστολής και πρόληψης των πυρκαγιών οι Εθελοντές Ρόδου που είναι 35 άτομα αποτελούμενα από είκοσι (20) στελέχη της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. και δεκαπέντε (15) του Ερυθρού Σταυρού.

Τέλος ο κ. Χ. Κόκκινος αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής μας, ευχαρίστησε τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για τις προσπάθειές του αλλά και τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει η Πυροσβεστική στον τόπο και επισήμανε ότι θα υπάρξει διαρκής συνεργασία και κοινές δράσεις για την προληπτική ενημέρωση των πολιτών για θέματα πυρκαγιών και άλλων ακραίων φαινομένων.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Καπέλιος ανακοίνωσε ότι εντός των προσεχών ημερών θα καταφθάσουν τα δύο Canadair στη Σάμο και το ένα ελικόπτερο Κamov στα Μαριτσά στη Ρόδο και ήδη είναι διαθέσιμο και σε ετοιμότητα ένα ελικόπτερο Σινούκ στη Ρόδο με καινούριους κάδους που θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση κατάσβεσης πυρκαγιάς. Προχωρούν οι διαδικασίες παραχώρησης πυροσβεστικών οχημάτων σε μικρά νησιά της Δωδεκανήσου και εξετάζεται αυτή η ενέργεια να εξακτινωθεί σε όλα τα νησιά της περιοχής μας όπου δεν υπάρχει πυροσβεστική υπηρεσία.

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πιστοποίησης των 35 εθελοντών της Ρόδου για την πυροπροστασία και θα επισπεύσει η πιστοποίηση του εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου της Σαλάκου.

Τέλος αναφέρθηκε στη στελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος της περιοχής μας, όπου θα γίνει και νέα προσπάθεια με ιδιαίτερη έμφαση στο νησί της Καρπάθου, όπου εδρεύει πυροσβεστικό κλιμάκιο.

Γράφεις ελεύθερα...

Από ΠΙΝΟΣΕΤ σε ΟΜΠΑΜΑ μια ΔΕΘ δρόμος

http://www.readfree.gr/node/12555

 

Editorial

ZEUS D: Βαπτίσεις και Γάμοι στον Πανορμίτη

Μετά τις απίστευτες καλοκαιρινές βόλτες και τις παράκτιες ατελείωτες βουτιές, το πλοίο ZEUS D συνεχίζει τις εκδρομές του προς το νησί της Σύμης και μέσα στο φθινόπωρο, με στάση, όπως πάντα, στην εξωτική παραλία του Αγίου Γεωργίου για μπάνιο. Επίσης, κάποιες ημέρες της εβδομάδας, το πλοίο, με χωρητικότητα έως και (διακόσιους σαράντα) 240 επιβάτες, μπορεί να ναυλωθεί για ημερήσια κρουαζιέρα ή για κοινωνικές εκδηλώσεις, βαπτίσεις, γάμους κλπ στην Ιερά Μονή Πανορμίτη Σύμης η για ομαδική εκδρομή, παραλιακά της Ρόδου.

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση