Διαφήμιση

 

 

 

User login

«Από την πλευρά μας, κάναμε ό,τι μας αναλογούσε. Τώρα η «μπάλα» είναι στο γήπεδο των θεσμών»

Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ Πρώτη Γραμμή με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, ήταν σήμερα 22/5/17 καλεσμένος ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. http://youtu.be/OQRQPjR2zXI

Για το σημερινό Eurogroup

«Από την πλευρά μας, κάναμε ό,τι μας αναλογούσε. Τώρα η «μπάλα» είναι στο γήπεδο των θεσμών. Περιμένουμε να βοηθήσουν την Ελλάδα να περιορίσει το χρέος της και ταυτόχρονα να εμπνεύσουν την αίσθηση στις αγορές ότι το χρέος είναι βιώσιμο αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για την ποσοτική χαλάρωση μέσω της ΕΚΤ, γεγονός που θα διευκολύνει τις επενδύσεις».

«Το σημαντικό είναι αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός: να μη χάσουμε το καλό momentum της οικονομίας. Αυτή τη στιγμή έχει ηρεμήσει η Οικονομία, βρισκόμαστε σε ιστορικό χαμηλό επταετίας στις τιμές των spreads (τιμές που ίσχυαν πριν καν να ξεκινήσουμε να δανειζόμαστε από την τρόικα), αρχίζουν να εφαρμόζονται οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη, ξεκινούν οι επενδύσεις (πχ. στον τομέα του τουρισμού), έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος (για μια τριετία έχει, μειωθεί το κόστος αποπληρωμής του κατά 16δις, από 40 δις) και το κλίμα είναι γενικά θετικό».

«Ακόμη και αν δεν αποφασιστεί κάτι σήμερα για το χρέος, πιστεύω ότι θα συνεχιστεί η μάχη, ούτως ώστε μέχρι τις 15 Ιουνίου, που είναι το επόμενο Eurogroup, να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, συνηγορούν και όλες οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων (Μοσκοβισί, Κερέ, κτλ). Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι αυτή την περίοδο είναι περισσότεροι οι παράγοντες που επιθυμούν λύση για το χρέος, από αυτούς που ήταν ένα ή δυο χρόνια πριν».  

Δεν γίνεται και ΔΝΤ και άρνηση για λύση του χρέους

«Προκαλεί ερωτηματικά, η στάση του κ. Σόιμπλε που μπλοκάρει τη συζήτηση για το χρέος, όταν ο ίδιος είναι που θέλει να παραμείνει το ΔΝΤ στο Πρόγραμμα. Η παραμονή του ΔΝΤ στο Πρόγραμμα, δε μπορεί να σημαίνει μόνο την αποδοχή από την πλευρά μας των εμμονικών δημοσιονομικών μέτρων που επιβάλλει. Όταν η κ. Λαγκάρντ δηλώνει πως εμείς αν δεν υπάρξει λύση για το χρέος, δεν μένουμε στο Πρόγραμμα, τότε και η ελληνική Κυβέρνηση ζητά να γίνουν σεβαστές όλες οι απαιτήσεις του ΔΝΤ. Διαφορετικά να φύγει το ΔΝΤ και να μην εφαρμοστούν τα μέτρα που ψηφίσαμε».

«Σε κάθε περίπτωση εμείς έχουμε δηλώσει ότι αν δεν παρθούν μέτρα για το χρέος, δεν θα εφαρμόσουμε τα μέτρα που ψηφίστηκαν στο Μεσοπρόθεσμο»

Γράφεις ελεύθερα...

Από ΠΙΝΟΣΕΤ σε ΟΜΠΑΜΑ μια ΔΕΘ δρόμος

http://www.readfree.gr/node/12555

 

Editorial

ZEUS D: Βαπτίσεις και Γάμοι στον Πανορμίτη

Μετά τις απίστευτες καλοκαιρινές βόλτες και τις παράκτιες ατελείωτες βουτιές, το πλοίο ZEUS D συνεχίζει τις εκδρομές του προς το νησί της Σύμης και μέσα στο φθινόπωρο, με στάση, όπως πάντα, στην εξωτική παραλία του Αγίου Γεωργίου για μπάνιο. Επίσης, κάποιες ημέρες της εβδομάδας, το πλοίο, με χωρητικότητα έως και (διακόσιους σαράντα) 240 επιβάτες, μπορεί να ναυλωθεί για ημερήσια κρουαζιέρα ή για κοινωνικές εκδηλώσεις, βαπτίσεις, γάμους κλπ στην Ιερά Μονή Πανορμίτη Σύμης η για ομαδική εκδρομή, παραλιακά της Ρόδου.

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση