Διαφήμιση

 

 

 

 

User login

ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΛΕΒΑΡΗΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Στην μακραίωνη πορεία της ανθρωπότητας για εξέλιξη και επικράτηση οι δρόμοι της αειφορίας και της περιβαλλοντολογικής συνείδησης με αυτήν της επιβίωσης του είδους μας θα συναντηθούν. Είναι δεδομένο και αναπόφευκτο. Αν δεν διατηρήσει το φυσικό του περιβάλλον ζωντανό ο άνθρωπος, δεν θα μπορέσει να ζήσει ούτε ο ίδιος. Η οικολογική κρίση καθρεπτίζει την κρίση του σύγχρονου ανθρώπου και ενός “μη πολιτισμού” υπερκατανάλωσης, κατάκτησης και καταστροφής της φύσης γύρω μας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ευαισθητοποίηση στα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης επέλεξε αυτό το μήνυμα για να μεταφέρει σε όλους τους φίλους του Πλανήτη μας που αγαπούν και προστατεύουν την ομορφιά της φύσης και του κόσμου μας, τον χαιρετισμό του λέγοντας ότι «Δύναμη μας είναι όλες οι φωνές και όλα τα χέρια που στηρίζουν τη γη, το Περιβάλλον μας, το παρόν και το μέλλον μας».

Εφέτος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με μια μεγάλη γιορτή για το περιβάλλον, με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών που “πλημμύρισαν” τη Μεσαιωνική Τάφρο, τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μεταφέροντας στα παιδιά το μήνυμα ότι «η γη είναι στα χέρια σου»,  «είναι το σπίτι σου», όπως χαρακτηριστικά τόνισε στο καλωσόρισμά του ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Την φετινή γιορτή στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά από σχολεία της Ρόδου, συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Περιφερειακό Φυτώριο Ν. Αιγαίου, το Τμήμα Περιβάλλοντος, Διεύθυνσης Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης, και συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Γιάννης Φλεβάρης, ο πρόεδρος της Περιφερειακό Φυτώριο Α.Ε. κ. Μιχάλης Μπαριανάκης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης κ. Χαρούλα Γιασιράνη και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας κ. Χρήστος Ευστρατίου και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιβάλλοντος κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, με την πολύτιμη βοήθεια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων, του  Προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων  κ. Νίκο Χριστοφόρου καθώς και του επόπτη του Φυτωρίου, γεωπόνου κ. Νίκου Ρένεση. Στο πλαίσιο του  εορτασμού, το Περιφερειακό Φυτώριο έστειλε φυτά σε όλα τα νησιά, που μοιράστηκαν σήμερα στα σχολεία του Νοτίου Αιγαίου.

Την ώρα που οι συζητήσεις σε επίπεδο παγκόσμιας κοινότητας επικεντρώνονται στην απόφαση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσύρει την «υπογραφή» της χώρας του από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, γεγονός που προκάλεσε αλυσιδωτές διεθνείς αντιδράσεις και παρέμβαση του ΟΗΕ. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσει τις δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για προώθηση και εφαρμογή στρατηγικών, δράσεων και πολιτικών που σχετίζονται με την ενέργεια, την υδροοικονομία, ιδιαιτέρα με το σπουδαίο έργο του Φράγματος Γαδουρά που αποτελεί ζωτικό απόθεμα υδατίνων πόρων ύδρευσης, την αφαλάτωση  και την κλιματική αλλαγή.

Την ημέρα αυτή, την πιο σημαντική του έτους για το Περιβάλλον μας επέλεξε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης να τιμήσει «ένα πρόσωπο που αξίζει πολλούς επαίνους για την προσφορά και την δράση του στην κοινωνία και στον άνθρωπο την γνωστή σε όλους Σοφία Μανιά, του Σάββα από τις Καλυθιές Ρόδου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα τιμάται στον τομέα της αρμοδιότητας του, δίνοντας «έναν, τον πρώτο ίσως από τους πολλούς επαίνους που δικαιούται και αξίζει να ακολουθήσουν πολλοί άλλοι».

 Η Σοφία Μανιά, ανελλιπώς συγκεντρώνει και προσφέρει σε Κοινότητες του νησιού και στην Περιφέρεια πλαστικά πώματα που στη συνέχεια συγκεντρώνονται προς ανακύκλωση απαλλάσσοντας το περιβάλλον μας από το "βάρος" του πλαστικού που συναντάμε παντού ως απόβλητο και που στη συνέχεια μπορεί να μετατραπεί σε άλλο χρηστικό προϊόν ή ως κοινωνικό αντάλλαγμα σε αναπηρικό αμαξίδιο για να ανακουφιστεί ένας συνάνθρωπος μας που το έχει ανάγκη.

Με τη σεμνή αυτή βράβευση ο Αντιπεριφερειάρχης είπε το δικό «ευχαριστώ» σε μία γυναίκα που γνωρίζει από παιδί και που αν και δεν βρήκε τα πράγματα καθόλου εύκολα στη ζωή της, με τη μεγάλη της ψυχή βρίσκεται δίπλα στον συνάνθρωπο χαρίζοντας πολλά χαμόγελα χαράς σε πολλούς. Στο πρόσωπο της εκφράζεται  η αναγνώριση κα το ευχαριστώ σε όσους στηρίζουν με πράξεις δράσεις ανακύκλωσης και καθαρό περιβάλλον.

 

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση