.

Διαφήμιση

 

User login

Θέμα: Στη Ρόδο 7 Τούρκοι δημοσιογράφοι από εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Εντυπωσιάσθηκαν από την ομορφιά του νησιού και την φιλοξενία. 

Η Ρόδος, ένα νησί φτιαγμένο με λαμπερά ανεξίτηλα υλικά, βαμμένο στο γαλάζιο του ουρανού κα της θάλασσας, είναι γνωστή ανά την υφήλιο όχι μόνον ως τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών, αλλά και ως τόπος με παράδοση στη φιλοξενία και την αποδοχή του διαφορετικού, στην πολιτιστική και πολιτισμική ποικιλότητα.

Μέσα στους αιώνες της ιστορίας της, η Ρόδος γνώρισε πολλούς λαούς και πολλούς πολιτισμούς, ενσωματώνοντας στη δική της κουλτούρα όσα στοιχεία αυτών των πολιτισμών της ταίριαζαν και σεβόμενη τα υπόλοιπα.

Αυτόν τον πολυπολιτισμικό πολιτισμό, τη μαγευτική φύση του νησιού, τα αρχαιολογικά αξιοθέατα, την μοναδική φιλοξενία των Ροδιτών, την τοπική γαστρονομία και την ποικιλία των ντόπιων προϊόντων, αλλά και τον σύγχρονο τρόπο ζωής  της Ρόδου σε όλα τα επίπεδα, θαύμασαν στο ταξίδι τους στο νησί οι επτά Τούρκοι δημοσιογράφοι από εφημερίδες με μεγάλη κυκλοφορία και τηλεοπτικούς σταθμούς της γείτονος.

Οι δημοσιογράφοι από την Τουρκία επισκέφθηκαν τη Ρόδο στο διάστημα από τις 25 μέχρι 27 Ιουλίου 2017, προκειμένου να προβάλλουν το νησί σε τηλεοπτικά και έντυπα Μ.Μ.Ε. της Σμύρνης. Το ταξίδι διοργανώθηκε από τον ΕΟΤ, μέσω του γραφείου του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη, ενώ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου εκπονήθηκε το πρόγραμμα της επίσκεψης και ξενάγησης των δημοσιογράφων στο νησί.

Πρόκειται για μια ακόμη δράση προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό που υποστηρίζει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού σε υλοποίηση της εθνικής τουριστικής πολιτικής και του στρατηγικού επικοινωνιακού σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού, με στόχο την τουριστική ενίσχυση της ροής των Τούρκων τουριστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Οι επτά Τούρκοι δημοσιογράφοι που ήλθαν στη Ρόδο και θα προβάλλουν το νησί της Ρόδου ως ιδανικού προορισμού διακοπών στην τουριστική αγορά της Τουρκίας, είναι οι : Mr Lutfu Dagtas από την εφηεμρίδα Haber Ekspres, Mr Kamuran Korur από το κρατικό κανάλι TRT IZMIR, Mr Ozgur Kursun, από το κρατικό κανάλι TRT IZMIR, Mrs Nihan Yarkent Ince από την εφημερίδα Yeni Asir, Mr Safak Ince επίσης από την εφημερίδα Yeni Asir, Mrs Ayce Bukulmeyen από την εφηεμρίδα Hurriyet Ege και Mrs Aynur Tattersall, από το περιοδικό Bizim Izmir.

Έφθασαν ακτοπλοϊκώς με ferry boat από το Μαρμαρίς το πρωί της περασμένης Τρίτης 25 Ιουλίου 2017 και ξεκίνησαν αμέσως την τριήμερη  γνωριμία τους με τις ομορφιές, τα αξιοθέατα του νησιού, τους κατοίκους και ντόπιους επιχειρηματίες, συνοδευόμενοι όλες τις ημέρες από το στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου κα Σέβα Τσίμπλη.

Με ξεναγό την κα Κυριακή Σαλαμαστράκη ξεκίνησαν με μία βόλτα στο θαλασσινό μέτωπο της πόλης, από το τουριστικό λιμάνι, τα τείχη της Παλιάς Πόλης, τη Νέα Αγορά μέχρι το Δημαρχείο και το Ενυδρείο.

Περιηγήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους της Φιλερήμου, της Λίνδου, όπου εκτός από την Ακρόπολη επισκέφθηκαν και το καπετανόσπιτο του Κωνσταντή, αντλώντας πληροφορίες από την δημοτική υπάλληλο κα Δήμητρα Αντωνίου και τον υπάλληλο της Αρχαιολογίας κ. Γιώργο Γεσάκη. Εντυπωσιάσθηκαν από τον τρόπο ανάβασης με τα γαϊδουράκια, ενώ θαύμασαν και την τέχνη των υφαντών στα Λινδιακά σπίτια. Στη Φιλέρημο περπάτησαν τον δρόμο του Γολγοθά και ενδιαφέρθηκαν για την εικόνα της Παναγιάς της Φιλερήμου.

Μαγεύτηκαν κυριολεκτικά από τη μοναδική φύση του νησιού κατά τη διάρκεια των πολύωρων επισκέψεων τους στον σπάνιο βιότοπο την Κοιλάδα των Πεταλούδων, όπου εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για τον κύκλο ζωής της πεταλούδας, στις Επτά Πηγές, όπου πέρασαν από το τούνελ, έφθασαν μέχρι τους καταρράκτες και απόλαυσαν τον καφέ τους που τους κέρασε ο ιδιοκτήτης του εκεί καφενείου.

Θαύμασαν την αρχιτεκτονική των κτισμάτων στις Πηγές Καλλιθέας, ειδικότερα της Ροτόντας. Επισκέφθηκαν τον Ναό του Απόλλωνα και το Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου.

Έζησαν την μαγεία της Μεσαιωνικής Πόλης, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς αποτελεί μωσαϊκό διαφόρων ιστορικών περιόδων, γεγονός που τράβηξε το ενδιαφέρον τους.

Επισκέφθηκαν το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το τζαμί του Σουλεϊμάν, τη Μουσουλμανική Βιβλιοθήκη και την καρδιά της τουριστικής αγοράς της Παλιάς Πόλης, την οδό Σωκράτους και τους γύρω δρόμους. Περιηγήθηκαν για άλλη μία φορά στη νέα πόλη της Ρόδου και στο εμπορικό κέντρο .

Ξεναγήθηκαν από θαλάσσης, περιμετρικά του νησιού της Ρόδου ακολουθώντας το  «30 λεπτά Ρόδος δια θαλάσσης» μία εκπληκτική διαδρομή με ταχύπλοο σκάφος, προσφορά του κ. Μιχελαράκη, όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα γνωρίζεις τη Ρόδο από τη θάλασσα.

Γευμάτισαν στα εστιατόρια: “Porto Antico” στην Κάμειρο, στο  “Μαυρίκος” στη Λίνδο, όπου  και στα δύο απόλαυσαν θαλασσινά, αλλά και τον εξαιρετικό τρόπο μαγειρέματος τους, καθώς  και στο “Ωβέρνη” στη Μεσαιωνική Πόλη.

Δείπνησαν στο εστιατόριο Nisos” και στο “Rodos Palace” όπου τους παρατέθηκε επίσημο δείπνο παρουσία της αντιδημάρχου Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κας Μαρίζας Χατζηλαζάρου.

Στο δε “Συσσίτιο” στη Παλιά Πόλη δοκίμασαν κοκτέϊλ υπό τους ήχους ξένης μουσικής. 

Ενδιαφέρθηκαν για κάθε τι ροδίτικο, καθώς φέρει την σφραγίδα της ποιότητας, από το “  Παλλάδιον”  το παραδοσιακό παντοπωλείο του γενικού γραμματέα του Επιμελητηρίου κου Νίκου Παπασταματίου, ο οποίος μίλησε για το Μαντράκι και την παλιά ψαραγορά που υπήρχε κάποτε εκεί, μέχρι το “Natura”, παραδοσιακό κατάστημα του κ. Σταύρου Κάλλα στις Πεταλούδες, όπου οι Τούρκοι δημοσιογράφοι δοκίμασαν τοπικό παραδοσιακό γιαούρτι και γλυκό του κουταλιού, αλλά και ξεναγήθηκαν στο παλιό πατητήριο λαδιού.

Η παραδοσιακή ροδίτικη διατροφή, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και η ροδίτικη κουζίνα, έχει τη βάση της στο ελαιόλαδο, τις ελιές, , τα ψάρια και τα θαλασσινά, το μέλι και το κρασί. Οι δημοσιογράφοι από την γειτονική χώρα εντυπωσιάσθηκαν από τις γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας και από την ποικιλία των τρόπων παρασκευής του κάθε φαγητού, εξ ου και η πληθώρα πλάνων στις κουζίνες των εστιατορίων που γευμάτισαν.

 Όπου κι αν πήγαν ο φακός της κάμερας αποτύπωνε την ομορφιά του τοπίου, κατέγραφε με εικόνες την ιστορία, τον πολιτισμό, τη ζωή του νησιού. Οι δημοσιογράφοι εντυπωσιασμένοι δεν σταματούσαν να τραβούν πλάνα, φωτογραφίες, να κρατούν σημειώσεις. Ξεκίνησαν για ένα απλό ταξιδιωτικό ρεπορτάζ για να προβάλλουν κάποια αξιοθέατα του νησιού και καθηλώθηκαν από την ομορφιά του τόπου, τη φιλική διάθεση και τη φιλοξενία των κατοίκων. Έμειναν ικανοποιημένοι από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα επίσκεψης και γνωριμίας, αλλά και τις διευκολύνσεις που τους παρείχε η Διεύθυνση Τουρισμού μέσω της διευθύντριας της κας Βεατρίκης Σέρβου και των προϊσταμένων: του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης κ. Κώστα Χατζίκου και του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού κας Ειρήνης Χατζηνικολάου.  Ευχαρίστησαν τα στελέχη και για τα δώρα, το έντυπο υλικό, τα μελεκούνια  και τα κρασιά.

Οι επτά Τούρκοι δημοσιογράφοι αναχώρησαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουλίου 2017 από το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου για Μαρμαρίς, έχοντας αποτυπώσει για τη Ρόδο την εικόνα ενός τόπου που συνδυάζει την μοναδική φυσική ομορφιά, τη θάλασσα και το βουνό, με τα αρχαιολογικά αξιοθέατα , την ιστορία και τον πολιτισμό, αλλά και τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τις αθλητικές δραστηριότητες, την εκπληκτική παρασκευή τοπικών φαγητών και την ποικιλία ντόπιων προϊόντων.

«Πιστεύω ότι τέτοιες συναντήσεις ενδυναμώνουν τη φιλία και τη συνεργασία που θα πρέπει να έχουν οι δύο χώρες. Η Ρόδος είναι από τους πλέον σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς και στόχος μας είναι η προσέλκυση του μέγιστου αριθμού τουριστών και από την Τουρκία» δήλωσε η αντιδήμαρχος κα Χατζηλαζάρου, ικανοποιημένη από τα εξαιρετικά σχόλια των Τούρκων δημοσιογράφων για τη Ρόδο αλλά και τη συνεργασία τους με τη Διεύθυνση Τουρισμού.

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση