Διαφήμιση

 

 

 

 

User login

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Σε οριακή κατάσταση ο Τομέας του ΕΚΑΒ στη Λέρο λόγω της έλλειψης προσωπικού»

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Τομέας του ΕΚΑΒ στη Λέρο αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή στον Τομέα του ΕΚΑΒ στη Λέρο υπηρετούν μόνο 8 διασώστες, ενώ για να καλυφθούν πλήρως οι βάρδιες και οι ανάγκες απαιτούνται 10 έως 11 διασώστες.

Η λήξη των συμβάσεων 4 διασωστών που είχαν προσληφθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, επιδείνωσε την κατάσταση με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο για να καλύπτει τις βάρδιες. Με δεδομένο ότι επίκεινται δύο ακόμα συνταξιοδοτήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, το πρόβλημα της υποστελέχωσης θα ενταθεί ακόμα περισσότερο.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα του ΕΚΑΒ έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους, προκειμένου να καλύπτουν όλες αυτές τις αυξημένες ανάγκες. Αναγκάζονται να δουλεύουν με εξαντλητικούς ρυθμούς, τους οφείλονται πολλά ρεπό, ενώ είναι φύσει αδύνατον να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας αφού θα δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα στη λειτουργία του τομέα.

Παράλληλα, αναφέρει ότι ο χώρος στον οποίο στεγάζεται ο Τομέας του ΕΚΑΒ στη Λέρο, ένας παλιός στρατώνας κατασκευασμένος επί ιταλοκρατίας, έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνος, σύμφωνα με έκθεση του ιατρού εργασίας.

Ο Μάνος Κόνσολας κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στη Λέρο, αφού ο Τομέας του ΕΚΑΒ καλύπτει τις ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών, του Νοσοκομείου, του Τμήματος Οξέων Ψυχιατρικών περιστατικών Δωδεκανήσου, του Γηροκομείου, αλλά και του κέντρου φιλοξενίας και παραμονής παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στο οποίο βρίσκονται περί τα 700 άτομα.

Παράλληλα, καλύπτει τις ανάγκες διακομιδών από όμορα νησιά προς το Νοσοκομείο της Λέρου, όπως η Πάτμος, οι Αρκιοί, το Αγαθονήσι και οι Λειψοί.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά την άμεση ενίσχυση του Τομέα του ΕΚΑΒ στη Λέρο με προσωπικό αλλά και τη μετεγκατάστασή του σε ένα νέο και ασφαλές κτήριο.

Γράφεις ελεύθερα...

Μακριά από την παγίδα του δήθεν αυτονόητου.Του Ηλία Καραβόλια.

http://www.readfree.gr/node/11915

Editorial

SILK OIL - Κοινωνική προσφορά για τέταρτη χρονιά!

 Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Ροδίτικη εταιρία υγρών καυσίμων «Silk Oil» διοργανώνει τη δική της ξεχωριστή κοινωνική δράση, που έχει αγκαλιαστεί από όλους τους Ροδίτες! Με τις φθηνότερες τιμές της αγοράς, από σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2017 και έως 31 Μαρτίου 2018 η «Silk Oil» και πάλι προσφέρει με κάθε 10 λίτρα βενζίνης, 1 λεπτό του Ευρώ  στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Ρόδου!

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Βοηθά τους συνανθρώπους μας, στηρίζει την τοπική οικονομία, τονώνει την αγορά της Ρόδου, κάνοντας πραγματικά κάτι πολύ απλό!

Katerina Day Spa

 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Katerina dayspa τηλ.22410-31016

Διαφήμιση