.

Διαφήμιση

 

User login

Μ. Ιατρίδη: «Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ συνιστά την απόλυτη ύβρη απέναντι στους νησιώτες» ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Συνέντευξη 
στην Πέγκυ Ντόκου

«Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, συνιστά την απόλυτη ύβρη απέναντι στους νησιώτες» δηλώνει σε συνέντευξή της στην «δημοκρατική» η πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κα Μίκα Ιατρίδη. Επιπλέον, υπογραμμίζει πως «ΝΔ είχε αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις γιατί ουδέποτε πούλησε «αριστερή επανάσταση» και τονίζει ότι πέραν των δήθεν αριστερών αγωνιστών που βολεύτηκαν στο δημόσιο, υπάρχει μια κοινωνία, μια ευρύτατη πλειοψηφία που αγωνιά, που αγωνίζεται, που έχει, πλέον, μέτρο σύγκρισης και είναι αυτή που θα δώσει τη νίκη στην Νέα Δημοκρατία, στις επόμενες εκλογές».
Ειδικά για το κλίμα ευφορίας, λόγω αξιολόγησης και αγορών, η κα Ιατρίδη δηλώνει πως «όσα επικοινωνιακά τεχνάσματα και αν επιστρατεύσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, ο κόσμος έχει αντιληφθεί το πρωτοφανές μέγεθος της κοροϊδίας και της εξαπάτησης του από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο, το οποίο ξεκίνησε πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και συνεχίζεται ακόμα».
Η συνέντευξη αναλυτικά:
• Κυρία Ιατρίδη, θα ήθελα να ξεκινήσουμε από την 3η αξιολόγηση που επίκειται ενώ οι φορολογούμενοι και οι συνταξιούχοι βρίσκονται ενώπιον ακόμη πιο σκληρών μέτρων με βαριά φορολογία και περικοπές. Τελικά, υπάρχει…. φως στην άκρη του τούνελ;
Κοιτάξτε, η πραγματικότητα μιλά από μόνη της. Πλέον, όσα επικοινωνιακά τεχνάσματα και αν επιστρατεύσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, ο κόσμος έχει αντιληφθεί το πρωτοφανές μέγεθος της κοροϊδίας και της εξαπάτησής του από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο, το οποίο ξεκίνησε πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και συνεχίζεται ακόμα.
Όμως, η παρούσα κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία πάνω από δύο χρόνια και τα αποτελέσματα της πολιτικής της τα βλέπουμε και τα ζούμε καθημερινά. Αυτό που είναι πραγματικά ανησυχητικό, δεν είναι που τα δυο κυβερνητικά κόμματα εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό για να ανέλθουν στην εξουσία. Το πραγματικά ανησυχητικό είναι ότι συνεχίζουν να εξαπατούν τον ελληνικό λαό, να μοιράζουν υποσχέσεις και να καμώνονται ότι διαπραγματεύονται.
Συνεπώς, είναι βέβαιο ότι, για μια ακόμη φορά, θα ζήσουμε και στην 3η αξιολόγηση τα ίδια που ζήσαμε και στη 2η αξιολόγηση. Μια σειρά ακόμα περισσότερων μέτρων και νέων παραχωρήσεων εκ μέρους της κυβέρνησης. Ήδη, ετοιμάζουν το κλίμα με διαρροές για τη «δήθεν» ανησυχία τους για το ρόλο του ΔΝΤ, κλπ. Προφανώς, δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος αισιοδοξίας. Πολύ φοβάμαι ότι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το φως στο τούνελ είναι το φως του τρένου που έρχεται καταπάνω μας.
• Η Ν.Δ. παρουσίασε ένα κοστολογημένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Πώς θα τα καταφέρει η Ν.Δ. εάν εκλεγεί στην κυβέρνηση να φέρει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις;
Η ΝΔ, υπό δύσκολες συνθήκες, προσπάθησε και προχώρησε μεγάλες επενδύσεις με στόχο την ανάπτυξη, επενδύσεις που πολέμησε λυσσαλέα και με κάθε τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ, για να τις καθυστερήσει τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης του και να τις «αγκαλιάσει» πρόσφατα.
Η ΝΔ είχε αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις γιατί ουδέποτε πούλησε «αριστερή επανάσταση», ουδέποτε έτρεφε αυταπάτες και πάντοτε πίστευε στην αξία της επιχειρηματικότητας. Εδώ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ χρειάστηκαν πάνω από δυο χρόνια για να αντιληφθούν την αξία της επιχειρηματικότητας και να ξεκινήσει ο κ. Πρωθυπουργός τις επισκέψεις σε μεγάλες επιχειρήσεις.
Δυστυχώς όμως, η εξοικείωση του κ. Πρωθυπουργού με την πραγματικότητα και η «εκπαίδευσή» του σχετικά με το πώς λειτουργεί η πραγματική οικονομία έχει στοιχίσει στον ελληνικό λαό πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.
Από εκεί και πέρα, ο κ. Μητσοτάκης έχει επανειλημμένα μιλήσει για την ανάγκη νέου και σταθερού φορολογικού πλαισίου και, βέβαια, ενός Κράτους Δικαίου που θα αποδίδει έγκαιρα δικαιοσύνη, ειδικά σε όσους «αριστερούς καλοθελητές» επιμένουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μπλοκάρουν και να σαμποτάρουν τις επενδύσεις.
• Θα ήθελα ένα σχόλιο για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά. Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά δεν το άγγιξαν ποτέ, ενώ ο κ. Τσίπρας που δεσμεύτηκε από την Ρόδο τελικά κατάργησε αυτό το μέτρο με μια απόφαση. Η Ν.Δ. θα προσπαθήσει να το επαναφέρει για τους νησιώτες;
Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά είναι η τρανή απόδειξη ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να υπόσχεται τα πάντα στους πάντες και μετά να παίρνει την υπόσχεσή του πίσω.
Πρόκειται για την απόλυτη ύβρη απέναντι στους νησιώτες να τους υπόσχεσαι στον ίδιο τους τον τόπο να διατηρήσεις ένα σημαντικό μέτρο επιβίωσης και μετά να τους το αφαιρείς.
Αλλά, δεν είναι ο ίδιος που φώναζε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και τώρα προχωρά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς;
Αυτός δεν είναι που έλεγε ότι δεν πληρώνει ΕΝΦΙΑ και στέλνει ξανά το λογαριασμό στους Έλληνες πολίτες, χωρίς να έχει κάνει έστω μια προσπάθεια να τον ελαφρύνει;
Αυτός δεν είναι που έλεγε ότι δεν πληρώνει τα διόδια και έχει γεμίσει όλους τους οδικούς άξονες με διόδια;
Αυτός δεν είναι που έλεγε ότι θα προστατέψει τις συντάξεις και, τελικά, εφαρμόζει το νόμο Κατρούγκαλου που έχει ισοπεδώσει κάθε σύνταξη, ακόμα και τις πιο πενιχρές;
Αυτός δεν είναι που έλεγε ότι η Ελλάδα δεν πωλείται και έχει εκχωρήσει την περιουσία της χώρας για 99 χρόνια;
Αυτός δεν είναι που έλεγε ότι φέρνει το νέο στην πολιτική και τελικά, φτιάχνει κομματικό στρατό στο κράτος και φτάνουμε στο σημείο να διορίζει ο γιος τον πατέρα;
Ο κατάλογος είναι ατελείωτος. Θα θυμίσω εδώ, ότι παρά τις πιέσεις, η Ν.Δ. είχε κρατήσει το μειωμένο καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά μας και δεν το είχαμε καν σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.
Έχουμε πει ότι, σε κάθε περίπτωση, όταν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, στόχος μας θα είναι η μείωση των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Άλλωστε, από το 2014 είχαμε ξεκινήσει να το κάνουμε πράξη. Συνεπώς, αυτή είναι η πολιτική που θέλουμε να κινηθούμε στο μέλλον, αν και κανείς δεν ξέρει πόσο ακόμα θα δυσκολέψει τα πράγματα η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

• Κατά την άποψή σας, η Ν.Δ. θα καταφέρει να αυξήσει τα ποσοστά της στα Δωδεκάνησα και να κερδίσει περισσότερες έδρες στις εκλογές –εάν εκλεγεί πρώτο κόμμα;
Κάθε μέρα που περνά, οι πολίτες αντιλαμβάνονται τη σφοδρότητα των μέτρων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση και βιώνουν την ασφυκτική πίεση που προκαλεί η βάναυση φορολογία που έχει επιβάλει αυτή η κυβέρνηση. Και αυτή η πολιτική έχει επηρεάσει, πλέον, όλες τις κοινωνικές τάξεις της χώρας, όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, όλα τα εισοδήματα, και, πολύ περισσότερο, τα πιο χαμηλά, αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι θα προστατέψει.
Από την άλλη, όλα τα στελέχη της Ν.Δ. μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξηγούμε στους Έλληνες πολίτες το τι μπορούμε να κάνουμε υπό αυτές τις συνθήκες, χωρίς να προχωρούμε σε υποσχέσεις που δεν θα μπορέσουμε να τηρήσουμε.
Αν εξαιρέσουμε όλους αυτούς τους «αριστερούς αγωνιστές» που τακτοποιήθηκαν στον κρατικό μηχανισμό και έχουν λουφάξει στα υπόγεια του Μαξίμου και αλλού, υπάρχει μια κοινωνία, μια ευρύτατη πλειοψηφία που αγωνιά, που αγωνίζεται, που έχει, πλέον, μέτρο σύγκρισης.
Πιστεύω βαθύτατα ότι αυτή η σύγκριση είναι υπέρ της Ν.Δ. και θα αποτυπωθεί στις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, τόσο στα Δωδεκάνησα, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση