Διαφήμιση

 

 

 

 

User login

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Στον αέρα η λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας σε Κω και Κάλυμνο. Μόνο ένας γιατρός εκδήλωσε ενδιαφέρον»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύοντας το απόλυτο αδιέξοδο στη λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας σε Κω και Κάλυμνο.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι για τις δύο Τοπικές Μονάδες Υγείας στην Κω, δεν κατέθεσε αίτηση πρόσληψης ούτε ένας γιατρός, ενώ για την Τοπική Μονάδα Υγείας στην Κάλυμνο, για τις πέντε θέσεις που προκηρύχθηκαν κατέθεσε αίτηση μόνο ένας γιατρός.

Ο Βουλευτής τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι με γονατογραφήματα και με απαγορεύσεις δεν μεταρρυθμίζεται ούτε βελτιώνεται η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Πολύ περισσότερο, όταν στην περίπτωση των Τοπικών Μονάδων Υγείας λειτούργησε με τη λογική επιβολής οριζόντιων κριτηρίων, αγνοώντας τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών.

Αναφέρει, μάλιστα, ότι, ειδικά για την Κω και την Κάλυμνο, το αδιέξοδο είναι ήδη ορατό, αφού κυβέρνηση δεν μπορεί να αναμένει να υπάρξει ενδιαφέρον από την επαναπροκήρυξη των θέσεων, ούτε από την εναλλακτική λύση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος σε γιατρούς άλλων δομών δημόσιας υγείας στα νησιά αυτά, οι οποίες ήδη είναι υποστελεχωμένες.

Ζητά από τον Υπουργό Υγείας να αναθεωρήσει το θεσμικό και οργανωτικό πλαίσιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα νησιά, που προσπάθησε να επιβάλλει η κυβέρνηση και οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόνσολας είχε καταθέσει, εδώ και δύο χρόνια, δημόσια πρόταση προς τον Υπουργό Υγείας, που περιελάμβανε συγκεκριμένα κίνητρα για τους γιατρούς που επιλέγουν να υπηρετήσουν στις δομές δημόσιας υγείας στις νησιωτικές περιοχές.

Γράφεις ελεύθερα...

Μακριά από την παγίδα του δήθεν αυτονόητου.Του Ηλία Καραβόλια.

http://www.readfree.gr/node/11915

Editorial

SILK OIL - Κοινωνική προσφορά για τέταρτη χρονιά!

 Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Ροδίτικη εταιρία υγρών καυσίμων «Silk Oil» διοργανώνει τη δική της ξεχωριστή κοινωνική δράση, που έχει αγκαλιαστεί από όλους τους Ροδίτες! Με τις φθηνότερες τιμές της αγοράς, από σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2017 και έως 31 Μαρτίου 2018 η «Silk Oil» και πάλι προσφέρει με κάθε 10 λίτρα βενζίνης, 1 λεπτό του Ευρώ  στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Ρόδου!

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Βοηθά τους συνανθρώπους μας, στηρίζει την τοπική οικονομία, τονώνει την αγορά της Ρόδου, κάνοντας πραγματικά κάτι πολύ απλό!

Katerina Day Spa

 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Katerina dayspa τηλ.22410-31016

Διαφήμιση