Διαφήμιση

 

 

 

User login

Διαβούλευση Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Νήσων Αιγαίου

Προτάσεις και χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου στην Ημερίδα με θέμα: «Διαβούλευση Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Νήσων Αιγαίου» (ΥΠ.Ε.Κ.Α. - Μυτιλήνη, 19 - 20/9/2017)

O Aντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή την πρόσκληση που του απεστάλη για συμμετοχή του στη διαβούλευση που πραγματοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠ.Ε.Κ.Α. και στην ημερίδα με θέμα: «Διαβούλευση Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Νήσων Αιγαίου» που πραγματοποιείται στη Μυτιλήνη στις 19 - 20/9/2017 από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠ.Ε.Κ.Α., κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις και τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Είναι ιδιαίτερα θετικό που πραγματοποιείται η διαβούλευση που αφορά τη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας λεκανών απορροής ποταμών στα νησιά μας.

Δυστυχώς, είτε από άγνοια είτε από επιπολαιότητα, είτε εξαιτίας της έλλειψης δράσεων από τους υπευθύνους, θρηνήσαμε θύματα στα νησιά μας και οι συντοπίτες μας είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Από τα νησιά μας απουσιάζουν τα μεγάλα ποτάμια, υπάρχουν όμως χείμαρροι που γίνονται ορμητικοί και επικίνδυνοι όταν πραγματοποιούνται έντονες βροχοπτώσεις. Την ίδια ώρα -και ενώ υπάρχει πρόβλημα λειψυδρίας σε αρκετά νησιά μας- πολύτιμα κυβικά νερό χύνονται αναξιοποίητα στη θάλασσα. Με βάση την εμπειρία, τη μελέτη και τη γνώση που μας προσέδωσε η καθημερινότητα αλλά και η διαχείριση πλημμυρών στους χειμάρρους μας, η ταπεινότητά μου καταθέτει επιγραμματικά τις παρακάτω σκέψεις και προτάσεις:

  • Είναι σημαντικό να ενημερωθούν οι συναρμόδιοι φορείς για την εφαρμογή της οδηγίας για τις πλημμύρες.

  • Η ενημέρωση των πολιτών για την αντιμετώπιση των κινδύνων που προκύπτουν από τις πλημμύρες και ειδικά αυτές που δημιουργούνται στους ορμητικούς χειμάρρους, πρέπει να είναι στις προτεραιότητές μας.

  • Επιβάλλεται να υπάρξουν χρηματοδοτήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να ανταπεξέλθει σε υποχρεώσεις της που έχουν να κάνουν με σύνταξη μελετών, αλλά και αντιπλημμυρικά έργα, όπως αυτή των καθαρισμών της βλάστησης στους χειμάρρους ή την κατασκευή γεφυριών και άλλων λειτουργικών έργων και δράσεων.

  • Να στελεχωθούν οι Υπηρεσίες μας στη νησιωτική Ελλάδα, για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και φυσικά στο κομμάτι που αφορά τις πλημμύρες.

  • Μέσω εθνικών και συγχρηματοδοτούμενων πόρων και φυσικά μετά από κατάθεση της γνώμης των ειδικών και εφαρμογή των μελετών, να δημιουργηθούν φράγματα ανάσχεσης σε χειμάρρους που αφενός θα αποτρέπουν τη δημιουργία πλημμύρας και αφετέρου θα βοηθήσουν (αφού γίνουν και τα απαραίτητα συνοδευτικά έργα), να δημιουργηθούν υδάτινοι ταμιευτήρες στα άνυδρα νησιά μας. Αξίζει να αναφέρω ότι η τελευταία μου πρόταση όπου εφαρμόστηκε στα νησιά της Π.Ν.Αι. (Δωδεκάνησα - Κυκλάδες), είχε θετικά αποτελέσματα.

  • Να εξακτινωθούν οι ημερίδες ενημέρωσης, προβληματισμού και διαβούλευσης και στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες των νησιών μας, γιατί η αμοιβαία ανταλλαγή της γνώσης θα βοηθήσει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των πλημμυρών.

Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση που μου αποστείλατε στις 13.9.2017. Υποχρεώνομαι να σας καταθέσω γραπτώς τις σκέψεις μου -χωρίς τη φυσική μου παρουσία- και να ζητήσω να μου στείλετε την ενημέρωση και τα πορίσματα της διαβούλευσης και της ημερίδας. Αυτό συμβαίνει διότι ότι ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν εισήγαγε προς συζήτηση -εκτάκτως όπως του ζήτησα- στις 14.9.2017 σε συνεδρίασή της το αίτημά μου για την υπηρεσιακή μετακίνησή μου στη Μυτιλήνη και αδυνατώ να ανταπεξέλθω στο δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος του ταξιδιού. Είναι λυπηρό που το αναφέρω, αλλά ως υπεύθυνος για θέματα Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Δωδεκανήσου, σας καταθέτω (ξεπερνώντας τα εμπόδια που μου θέτουν κάποιοι/ες…) τις προτάσεις μου και δηλώνω πάντα διαθέσιμος για συνεργασία που θα ωφελήσει την περιοχή μας.»

Γράφεις ελεύθερα...

Από ΠΙΝΟΣΕΤ σε ΟΜΠΑΜΑ μια ΔΕΘ δρόμος

http://www.readfree.gr/node/12555

 

Editorial

ZEUS D: Βαπτίσεις και Γάμοι στον Πανορμίτη

Μετά τις απίστευτες καλοκαιρινές βόλτες και τις παράκτιες ατελείωτες βουτιές, το πλοίο ZEUS D συνεχίζει τις εκδρομές του προς το νησί της Σύμης και μέσα στο φθινόπωρο, με στάση, όπως πάντα, στην εξωτική παραλία του Αγίου Γεωργίου για μπάνιο. Επίσης, κάποιες ημέρες της εβδομάδας, το πλοίο, με χωρητικότητα έως και (διακόσιους σαράντα) 240 επιβάτες, μπορεί να ναυλωθεί για ημερήσια κρουαζιέρα ή για κοινωνικές εκδηλώσεις, βαπτίσεις, γάμους κλπ στην Ιερά Μονή Πανορμίτη Σύμης η για ομαδική εκδρομή, παραλιακά της Ρόδου.

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση