Διαφήμιση

 

 

 

User login

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η προθεσμία για την υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης από την Ε.Ε. για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό στην Κω, εκπνέει - Η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφορικά με την υποβολή αιτήματος για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε. και του Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε στην Κω ο σεισμός της 21ης  Ιουλίου. Κατέθεσε, επίσης στον Υπουργό, και ως αναφορά το έγγραφο του Δήμου Κω στο οποίο επισημαίνονται τα σχετικά στοιχεία καταγραφής και κοστολόγησης των ζημιών από το σεισμό της 21ης Ιουλίου στην Κω.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η προθεσμία των 12 εβδομάδων για την υποβολή του αιτήματος, εκπνέει σε λίγο καιρό και ζητά να μάθει τις προθέσεις της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε δήλωσή του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει:

«Ο Υπουργός πρέπει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, γιατί οι προθεσμίες, πλέον, είναι οριακές.

Προκαλεί εντύπωση η καθυστέρηση στην καταγραφή και κοστολόγηση, αφού ο Δήμος της Κω ενημερώθηκε για να συνδράμει μόλις στις 7 Σεπτεμβρίου.

Από την καταγραφή και κοστολόγηση των ζημιών στις υποδομές και στα μνημεία προκύπτει ένα ποσό που είναι αμφίβολο αν μπορεί να προέλθει από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μέσα από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. μπορεί να χρηματοδοτηθεί η αποκατάσταση των ζημιών στις λιμενικές εγκαταστάσεις και στις δημόσιες υποδομές, ενώ υπάρχει και το προηγούμενο της Ιταλίας και των αποζημιώσεων που χορηγήθηκαν από το Ταμείο Αλληλεγγύης.

Η Κως αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό, οι ζημιές που προκλήθηκαν από το σεισμό πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα. Χρειάζονται πράξεις και όχι λόγια.

Οφείλω να επισημάνω ότι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας και διαμορφώνουν τα προγράμματά τους αυτή την εποχή, θέτουν πιεστικά ερωτήματα για το χρόνο αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι της Κω. Είναι σαφές ότι όσο δεν υπάρχει πρόοδος, ελλοχεύει ο κίνδυνος να τεθεί η Κως εκτός των προορισμών κρουαζιέρας».

Γράφεις ελεύθερα...

Από ΠΙΝΟΣΕΤ σε ΟΜΠΑΜΑ μια ΔΕΘ δρόμος

 

http://www.readfree.gr/node/12555

 

Editorial

ZEUS D: Βαπτίσεις και Γάμοι στον Πανορμίτη

Μετά τις απίστευτες καλοκαιρινές βόλτες και τις παράκτιες ατελείωτες βουτιές, το πλοίο ZEUS D συνεχίζει τις εκδρομές του προς το νησί της Σύμης και μέσα στο φθινόπωρο, με στάση, όπως πάντα, στην εξωτική παραλία του Αγίου Γεωργίου για μπάνιο. Επίσης, κάποιες ημέρες της εβδομάδας, το πλοίο, με χωρητικότητα έως και (διακόσιους σαράντα) 240 επιβάτες, μπορεί να ναυλωθεί για ημερήσια κρουαζιέρα ή για κοινωνικές εκδηλώσεις, βαπτίσεις, γάμους κλπ στην Ιερά Μονή Πανορμίτη Σύμης η για ομαδική εκδρομή, παραλιακά της Ρόδου.

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση