Διαφήμιση

 

 

 

 

User login

Αναδρομικό κρυφό "χαράτσι" στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα με πρόστιμα της τάξεως του 100% σε βάθος εικοσαετίας.!!!

Πρωτοβουλία του Παραρτήματος Δωδεκανήσου της Ένωσης Ιδιοκτητών Ελλάδος, για τα εξοντωτικά πρόστιμα κατά των ιδιοκτητών ακινήτων: Αναδρομικό κρυφό "χαράτσι" στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα με πρόστιμα της τάξεως του 100% σε βάθος εικοσαετίας.!!!

Έχοντας στόχο να αγωνιστεί για τα συμφέροντα χιλιάδων Δωδεκανησίων με μικρή και μεσαία ακίνητη ιδιοκτησία, συγκροτήθηκε το 5μελές Προεδρείο του Παραρτήματος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ελλάδος,  κεντρικού Σωματείου της ΠΟΜΙΔΑ, στο Νομό Δωδεκανήσου, που απαρτίζεται από τους κκ Δημήτρη Αιβαλή (Μηχανικό ΕΜΠ) και ιδρυτικό στέλεχος της ΠΟΜΙΔΑ ως Πρόεδρο,  Σταμάτη Παπασταματίου (Αρχιτέκτονα Μηχανικό) ως  Γενικό Γραμματέα,   Σάββα Πεταλά (Περιβαλλοντολόγο) ως Υπεύθυνο Τύπου & Επικοινωνίας και μέλη τους κκ Νίκο Αρβανιτίδη (Επιχειρηματία) και Βασίλη Καρνάβα (Ιδιωτικό Υπάλληλο).

            Πρώτη προτεραιότητα του παραρτήματος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ελλάδος στη Δωδεκάνησο, είναι οι επαφές με τους εκπροσώπους των Δήμων της περιοχής μας με στόχο, να εκδοθούν αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που θα υπερβούν την αυθαίρετη ερμηνεία του νόμου Ν3345/2005 (άρθρο 5, παρ 1).

            'Όπως είναι  γνωστό, λόγω αυθαίρετης ερμηνείας του Νόμου που οφείλεται σε έκδοση σχετικής εγκυκλίου, επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες εξοντωτικά πρόστιμα που φτάνουν στο διπλάσιο των τελών καθαριότητας-φωτισμού,  αναδρομικά έως και εικοσαετία !!!

            Πρόκειται για τις περιπτώσεις διακοπής ηλεκτροδότησης ακινήτων οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν έχουν καταθέσει τις σχετικές βεβαιώσεις του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ)  στους Δήμους, εντός τριμήνου από την διακοπή.

            Όλα αυτά όταν κανένας ιδιοκτήτης δεν γνωρίζει ότι έχει τέτοια υποχρέωση και όταν οι Δήμοι μπορούν να ενημερώνονται αρμοδίως από τη ΔΕΔΔΗΕ για τα ακίνητα που διέκοψαν ή που συνδέθηκαν με το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

            Γιατί λοιπόν να τιμωρείται ο πολίτης για μία δήθεν παράλειψη του όταν είναι εύκολο οι δημόσιες αρχές να ενημερώνουν η μία την άλλη;

            Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι πρόκειται για μία ακόμα αυθαίρετη και αστήρικτη πρακτική έμμεσης δήμευσης των περιουσιών, σε μία περίοδο που ούτος ή άλλως η Ελληνική ιδιοκτησία βάλλεται ως φορολογικός "σάκκος του μποξ".

            Αποτελεί πάντως ευχάριστη εξέλιξη ότι οι αποφάσεις που ζητούν οι Δωδεκανήσιοι ιδιοκτήτες από τις Δημοτικές αρχές τους, έχουν ήδη ληφθεί από πολλά Δημοτικά Συμβούλια όπως Αθηναίων, Ηρακλείου, Αμαρουσίου, ενώ υπάρχει και σχετική απόφαση του πρόσφατου Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και πρόταση προς το ΥΠΕΣ για άμεση νομοθετική ρύθμιση. Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη έχουν αναληφθεί σχετικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης των αρμοδίων παραγόντων του Δήμου Ρόδου, ως μεγαλύτερου ΟΤΑ του Νομού και έχουν δοθεί σχετικές διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί με ευαισθησία.

            Κατά συνέπεια αναμένουμε από όλες τις Δημοτικές αρχές του Νομού μας, να υιοθετήσουν τη θέση του κεντρικού τους οργάνου με λήψη μέτρων που θα άρουν την κατάφωρη αυτή αδικία!

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση