Διαφήμιση

 

 

 

 

User login

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΛΕΒΑΡΗΣ - ΑΦΑΛΑΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΗΡΑ

Η σημασία της αφαλάτωσης για τα όλα νησιά μας είναι σπουδαία καθώς οι ανάγκες για πόσιμο νερό είναι διαρκείς και αυξανόμενες, ιδιαίτερα την θερινή τουριστική περίοδο. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, για κάθε ζήτημα που αφορά την υδροοικονομία και ειδικότερα την εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και εκσυγχρονισμό των αφαλατώσεων.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη, η Διεύθυνση Ανάπτυξης Κυκλάδων και το αντίστοιχο Τμήμα Ανάπτυξης Π.Ε. Θήρας χορήγησε άδεια μηχανολογικής εγκατάστασης που αφορά επέκταση και εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού στην μονάδα αφαλάτωσης της ΔΕΥΑ Θήρας στην περιοχή Πλατειές Έξω Κοντοχωρίου των Φηρών.

Η Διεύθυνση και τα στελέχη της, παρά την υποστελέχωσή της ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες της νησιωτικότητας, της εδαφικής ασυνέχειας, των συνεχών μετακινήσεων λόγω του πολυνησιακού χαρακτήρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καλύπτοντας μεγάλο εύρος αντικειμένου και αδειοδοτήσεων.

Η συγκεκριμένη αδειοδότηση στην Δημοτική Κοινότητα Φηρών περιέχει τους ακόλουθους όρους, που αφορούν την ολοκλήρωσή της εντός 3 ετών, την τήρηση των αναγκαίων προστατευτικών μέτρων ασφαλείας που περιγράφονται αναλυτικά καθώς και την λήψη των μέτρων που απαιτούνται για την προστασία του περιβάλλοντος. Προβλέπεται επίσης περιμετρική περίφραξη και δεντροφυτεύεις με είδη που ευδοκιμούν στην Σαντορίνη.

Η εγκατάσταση αφορά 4 μονάδες αφαλάτωσης των 1.000 κ.μ. έκαστη συνολικής δυναμικότητας παραγωγής 4.000 κ.μ. καθαρού πόσιμου νερού, ημερησίως στα 8 containers που την αποτελούν. Η αξία της μηχανολογικής εγκατάστασης της ΔΕΥΑ Θήρας ανέρχεται σε 3.100.000 ευρώ και η συνολική αξία της εγκατάστασης φτάνει στα 3.500.000 ευρώ.

·      Η συλλογή θαλασσινού νερού θα γίνεται από τις 5 υφιστάμενες πλαστικές δεξαμενές, χωρητικότητας 50 κ.μ. έκαστη και για τη λειτουργία της νέας εγκατάστασης αφαλάτωσης δεξαμενές αποθήκευσης συνολικής χωρητικότητας επιπλέον 250 κ.μ.

·      Δύο (2) πλαστικές δεξαμενές χωρητικότητας 50 κ.μ. έκαστη, για την προσωρινή συλλογή του παραγόμενου πόσιμου νερού και κατόπιν της τροφοδοσίας από αυτές των δυο υφιστάμενων μεταλλικών δεξαμενών.

·      Δύο υφιστάμενες μεταλλικές δεξαμενές για το παραγόμενο πόσιμο νερό, χωρητικότητας 1.000 κ.μ. έκαστη.

Είναι δεδομένο ότι η Σαντορίνη αποτελεί όπως και ολόκληρη η Περιφέρειά μας την ραχοκοκαλιά του Ελληνικού τουρισμού και του παραγόμενου ακαθαρίστου Εθνικού προϊόντος. Υποδομές όπως η συγκεκριμένη αλλά και πολλές άλλες που διεκδικεί η Περιφέρεια για τα νησιά μας θα υποστηρίξουν την τεράστια προσπάθεια που γίνεται στο Νότιο Αιγαίο από τον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή. Στόχος είναι να επιστρέφουν πίσω, πόροι ανάλογοι με αυτούς που κατευθύνονται από τις επιχειρήσεις των νησιών προς υποστήριξη της Εθνικής Οικονομίας.

Γράφεις ελεύθερα...

Μακριά από την παγίδα του δήθεν αυτονόητου.Του Ηλία Καραβόλια.

http://www.readfree.gr/node/11915

Editorial

SILK OIL - Κοινωνική προσφορά για τέταρτη χρονιά!

 Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Ροδίτικη εταιρία υγρών καυσίμων «Silk Oil» διοργανώνει τη δική της ξεχωριστή κοινωνική δράση, που έχει αγκαλιαστεί από όλους τους Ροδίτες! Με τις φθηνότερες τιμές της αγοράς, από σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2017 και έως 31 Μαρτίου 2018 η «Silk Oil» και πάλι προσφέρει με κάθε 10 λίτρα βενζίνης, 1 λεπτό του Ευρώ  στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Ρόδου!

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Βοηθά τους συνανθρώπους μας, στηρίζει την τοπική οικονομία, τονώνει την αγορά της Ρόδου, κάνοντας πραγματικά κάτι πολύ απλό!

Katerina Day Spa

 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Katerina dayspa τηλ.22410-31016

Διαφήμιση