Διαφήμιση

 

 

 

 

User login

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει το Παράστημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στη διεκδίκηση της 22ης Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων, το 2018

Συνάντηση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με τα μέλη της Δ.Ε. του Παραρτήματος

Την δέσμευση ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα στηρίξει οικονομικά το Παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, το οποίο διεκδικεί την διεξαγωγή στη Ρόδο της 22ης Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων, το 2018, έδωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος, που τον επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, Αργύρης Γαμβρέλλης και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, Ολυμπία Μπαντουβάκη,  Βασίλης Χριστινάκης, Τάσος Σωτηράκης και Αχιλλέας Καρασμάνογλου, παρόντος και του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας, Μιχάλη Τσουβαλά.

Στην διάρκειά της, ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για τις προσπάθειες που καταβάλει το Παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας να οργανωθεί στη Ρόδο η 22ης Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, τον Ιούνιο του  2018, η οποία θα διεξαχθεί στην Ελλάδα. Σημειωτέον ότι το 2018, έχει ανακηρυχθεί Έτος Μαθηματικών, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. 

Ήδη και άλλες ελληνικές πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, η Βέροια και τα Χανιά διεκδικούν την συγκεκριμένη μεγάλη διεθνή διοργάνωση, η οποία συμπίπτει και με την συμπλήρωση των 100 χρόνων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.  Ως εκ τούτου, στη σημερινή συνάντηση τονίστηκε ότι η συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ως συνδιοργανωτή του διεθνούς μαθηματικού διαγωνισμού, θα είναι καταλυτικής σημασίας, για την τελική επιλογή της Ρόδου ως της πόλης που θα διοργανώσει  την 22η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων,  στο διάστημα από 19 έως 24 Ιουνίου 2018.

Ο Περιφερειάρχης, συνεχάρη το Παράρτημα Δωδεκανήσου για την πρωτοβουλία του και δεσμεύτηκε για την οικονομική στήριξη του εγχειρήματος από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου η διεκδίκηση να φέρει αίσιο αποτέλεσμα για τη Ρόδο, ένα νησί, που όπως τόνισε ο κ. Χατζημάρκος, έχει μακρά και σημαντική ιστορία και στην εκπαίδευση,  από την ελληνιστική περίοδο, την καλύτερη όλων των εποχών της ιστορίας της, όταν μεσουρανούσε στον τότε γνωστό κόσμο.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος, ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την άμεση και θερμή ανταπόκριση στο αίτημά τους, να στηρίξει ενεργά την διεκδίκηση του διεθνούς μαθηματικού διαγωνισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων συμμετέχουν έντεκα (11) χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου και άλλες δέκα ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Αγγλία, η Γαλλία και η Ιταλία, για τις οποίες η κατάταξή τους στον εν λόγω διαγωνισμό, συνιστά πρόκριμα για την συμμετοχή τους στην Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα. Τα μέλη της αποστολής ανέρχονται περίπου στα 200, διαγωνιζόμενοι, καθηγητές και συνοδοί. 

Γράφεις ελεύθερα...

Μακριά από την παγίδα του δήθεν αυτονόητου.Του Ηλία Καραβόλια.

http://www.readfree.gr/node/11915

Editorial

SILK OIL - Κοινωνική προσφορά για τέταρτη χρονιά!

 Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Ροδίτικη εταιρία υγρών καυσίμων «Silk Oil» διοργανώνει τη δική της ξεχωριστή κοινωνική δράση, που έχει αγκαλιαστεί από όλους τους Ροδίτες! Με τις φθηνότερες τιμές της αγοράς, από σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2017 και έως 31 Μαρτίου 2018 η «Silk Oil» και πάλι προσφέρει με κάθε 10 λίτρα βενζίνης, 1 λεπτό του Ευρώ  στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Ρόδου!

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Βοηθά τους συνανθρώπους μας, στηρίζει την τοπική οικονομία, τονώνει την αγορά της Ρόδου, κάνοντας πραγματικά κάτι πολύ απλό!

Katerina Day Spa

 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Katerina dayspa τηλ.22410-31016

Διαφήμιση