Διαφήμιση

 

 

 

 

User login

Γιώργος Χατζημάρκος: «Η αξία των ευρωπαϊκών πόρων, κρίσιμης σημασίας για την βιωσιμότητα των κοινωνικών δομών»

Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών του Κέντρου «Ελπίδα» μέχρι το τέλος του 2020, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δέχτηκε σήμερα το πρωί την  επίσκεψη της Προέδρου του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «Ελπίδα», κας Σταυρούλας Καπούλα και παιδιών του Κέντρου, για την ανταλλαγή ευχών ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, η κα Καπούλα  ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για θέματα που αφορούν την λειτουργία του Κέντρου και εξέφρασε τις  ευχαριστίες της, για το  ειλικρινές ενδιαφέρον, την διαρκή   και  έμπρακτη υποστήριξή του, δεδομένου ότι τους τελευταίους 15 μήνες, αυτή η σημαντική κοινωνική δομή της Ρόδου, λειτουργεί με χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», όπου, με διαδοχικές αποφάσεις του κ. Χατζημάρκου, έχουν ενταχθεί οι λειτουργικές δαπάνες του Κέντρου, μέχρι και το τέλος του  έτους 2020.

Η κα Καπούλα, για μια ακόμη φορά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της, λέγοντας ότι για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το Κέντρο δέχθηκε μια τόσο γενναία χρηματοδότηση, από οποιονδήποτε φορέα,  που του επιτρέπει να συνεχίζει  απρόσκοπτα την λειτουργία του και την παροχή  των υπηρεσιών του,  στα παιδιά  που τις έχουν ανάγκη.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2016,  ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε την ένταξη  της λειτουργίας  του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», με το ποσό  των 567.000 ευρώ,  για διάστημα τριών ετών, εξασφαλίζοντας  για πρώτη φορά στην ιστορία του Κέντρου, την πλήρη χρηματοδότηση του συνόλου των υπηρεσιών που παρέχει στα παιδιά που φιλοξενεί,  συμπεριλαμβανομένης και της μεταφοράς τους, απαλλάσσοντας τους υπευθύνους αλλά και τις οικογένειες  των παιδιών από το άγχος της βιωσιμότητας της δομής. 

Με νεώτερη απόφασή του, τον Ιούνιο του 2017, αναγνωρίζοντας το ανεκτίμητο κοινωνικό έργο που επιτελεί το Κέντρο «Ελπίδα», ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την παράταση της χρηματοδότησης  της λειτουργίας  του Κέντρου, μέχρι και τις 31/12/2020.

Στην διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Στην διαρκή προσπάθειά μας να ενισχύσουμε τις δομές που προσφέρουν ανεκτίμητο κοινωνικό έργο, στηρίζοντας εκείνους που έχουν την ανάγκη μας, η αξία των ευρωπαϊκών πόρων, είναι κρίσιμης σημασίας για την βιωσιμότητα των δομών αυτών. Ιδίως, σε μια εποχή που οι δυνατότητες της χώρας να καλύψει τις κοινωνικές ανάγκες είναι εξαιρετικά περιορισμένη και το κράτος πρόνοιας ασφυκτιά, οι δυνατότητες που ανοίγονται από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, δίνουν ουσιαστικές λύσεις σε επιτακτικά κοινωνικά ζητήματα». 

Γράφεις ελεύθερα...

Μακριά από την παγίδα του δήθεν αυτονόητου.Του Ηλία Καραβόλια.

http://www.readfree.gr/node/11915

Editorial

SILK OIL - Κοινωνική προσφορά για τέταρτη χρονιά!

 Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Ροδίτικη εταιρία υγρών καυσίμων «Silk Oil» διοργανώνει τη δική της ξεχωριστή κοινωνική δράση, που έχει αγκαλιαστεί από όλους τους Ροδίτες! Με τις φθηνότερες τιμές της αγοράς, από σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2017 και έως 31 Μαρτίου 2018 η «Silk Oil» και πάλι προσφέρει με κάθε 10 λίτρα βενζίνης, 1 λεπτό του Ευρώ  στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Ρόδου!

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Βοηθά τους συνανθρώπους μας, στηρίζει την τοπική οικονομία, τονώνει την αγορά της Ρόδου, κάνοντας πραγματικά κάτι πολύ απλό!

Katerina Day Spa

 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Katerina dayspa τηλ.22410-31016

Διαφήμιση