Διαφήμιση

 

 

 

 

User login

Μίκα Ιατρίδη: «Τα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς λειτούργησαν την πρώτη φορά».

Με αφορμή την πρόσφατη εξαγγελία του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα από την Κάλυμνο για εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά του Αιγαίου ως αντιστάθμισμα στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, και τις συνακόλουθες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, η π. Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάποιοι εξακολουθούν και πιστεύουν ότι έχουμε κοντή μνήμη. Όμως η πραγματικότητα είναι ξεκάθαρη, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

Γεγονός είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ανήλθαν στην εξουσία, υποσχόμενοι, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας. Μάλιστα, κάποιοι διαβεβαίωναν ότι όσο ήταν αυτοί στην κυβέρνηση, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ ήταν εξασφαλισμένοι.

Γεγονός είναι ότι, τελικά, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ καταργήθηκαν.

Γεγονός είναι ότι η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου υπήρξε πάγιο αίτημα των νησιωτών. Μάλιστα, όλοι θυμόμαστε τη δέσμευση στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το 2009, ότι το μεταφορικό ισοδύναμο θα εφαρμοστεί .

Γεγονός είναι ότι το μεταφορικό ισοδύναμο δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Και αυτό γιατί το κόστος εφαρμογής του, σύμφωνα με απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου σε κοινοβουλευτική μου ερώτηση το 2009, υπολογιζόταν σε 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Γεγονός είναι, λοιπόν, ότι ακόμα και αν το ετήσιο κόστος του μεταφορικού ισοδύναμου μπορεί να περιοριστεί, αυτό παραμένει ιδιαίτερα υψηλό.

Και έρχεται, τώρα, η κυβέρνηση να μιλήσει για σταδιακή εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου και να μοιράσει πάλι καθρεφτάκια, θεωρώντας ότι είμαστε ιθαγενείς.

Πολύ περισσότερο, αποδεικνύεται από πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, ότι «η πρώτη φορά αριστερά» δεν θεωρούσε αποτελεσματικό το μέτρο των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, γιατί το κέρδος το καρπώνονταν οι έμποροι και οι μεσάζοντες και όχι οι καταναλωτές.

Και έτσι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την εκπληκτική και σκληρή διαπραγμάτευση που έκανε με τους δανειστές, «επιβράβευσε» τους καταναλωτές νησιώτες με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και τις αναπόφευκτες αυξήσεις σε βασικά προϊόντα και «τιμώρησε» παραδειγματικά τους χοντρέμπορους και λιανέμπορους.

Γεγονός είναι ότι η ιστορία έχει δείξει ότι τα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς λειτούργησαν μόνο την πρώτη φορά». 

Γράφεις ελεύθερα...

Μακριά από την παγίδα του δήθεν αυτονόητου.Του Ηλία Καραβόλια.

http://www.readfree.gr/node/11915

Editorial

SILK OIL - Κοινωνική προσφορά για τέταρτη χρονιά!

 Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Ροδίτικη εταιρία υγρών καυσίμων «Silk Oil» διοργανώνει τη δική της ξεχωριστή κοινωνική δράση, που έχει αγκαλιαστεί από όλους τους Ροδίτες! Με τις φθηνότερες τιμές της αγοράς, από σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2017 και έως 31 Μαρτίου 2018 η «Silk Oil» και πάλι προσφέρει με κάθε 10 λίτρα βενζίνης, 1 λεπτό του Ευρώ  στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Ρόδου!

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Βοηθά τους συνανθρώπους μας, στηρίζει την τοπική οικονομία, τονώνει την αγορά της Ρόδου, κάνοντας πραγματικά κάτι πολύ απλό!

Katerina Day Spa

 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Katerina dayspa τηλ.22410-31016

Διαφήμιση