Διαφήμιση

 

 

 

 

User login

Θέκλα Διακογεωργίου: «Βάζει φτερά» ο πολιτισμός στη Λαχανιά»

Ένας διαφορετικός αέρας πολιτισμού, πνέει πλέον στη Λαχανιά, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΛΕΣΠΕΡΗΣ» με την ανάληψη καθηκόντων από το νέο διοικητικό συμβούλιο με Πρόεδρο τη Θέκλα Διακογεωργίου και τους πολύτιμους συνεργάτες της, αποφάσισαν να «εκμεταλλευθούν» την πλούσια παράδοση και να αναδείξουν τις εορτές και τα έθιμα, που οι παλιοί Λαχανιάτες συμμετείχαν, αλλά και να δημιουργήσουν νέα δεδομένα, προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής,  να ζήσουν καινούριες εμπειρίες.

Στο πνεύμα των ημερών, αύριο, 11 και την επόμενη Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018  τα μέλη του Συλλόγου σε συνεργασία με τους συντοπίτες Λαχανιάτες, θα πάρουν μέρος στις Αποκριάτικες παρελάσεις που θα γίνουν αντίστοιχα στην Πυλώνα και τη Σορωνή, με το δικό τους Άρμα, που θυμίζει την κύρια, παραδοσιακή ενασχόληση της περιοχής, τη γεωργία.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος δ.σ. Θέκλα Διακογεωργίου, «το θέμα του Άρματος, είναι «Του Λεσπέρη οι δουλειές» και αναμένεται να ενθουσιάσει, αλλά και να συγκινήσει τους συμπολίτες μας, που έχουν άμεση σχέση με την καλλιέργεια της γης και τους ευλογημένους καρπούς της. Μέσα από την ευχάριστη, χιουμοριστική διάθεση των Λαχανιωτών, θα αποκαλυφθεί η δημιουργικότητα των κατοίκων, που ξεχωρίζουν για την εφευρετικότητα, τον αυτοσαρκασμό, το πηγαίο χιούμορ και την άρρηκτη σχέση τους με τη «μάνα γη».

Ξεχωριστό όμως γεγονός, αναμένεται να είναι και «ο Διαγωνισμός Χαρταετού» που θα γίνει στη Λαχανιά στις 19 Φεβρουαρίου, την Καθαρή Δευτέρα και αναμένεται η συμμετοχή πολλών δημιουργών. Για το γεγονός, συνεργάστηκαν με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαχανιάς, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Δημοτική Κοινότητα Λαχανιάς και η Εκκλησιαστική Επιτροπή.

Στους διαγωνιζόμενους, θα παραδοθούν Αναμνηστικά Διπλώματα ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ, από τον Εντεταλμένο Πολιτισμού Δωδεκανήσου, Περιφερειακό Σύμβουλο ΠΝΑ Κάλλιστο Διακογεωργίου.

Να σημειωθεί ότι, για το διαγωνισμό, που γίνεται για πρώτη φορά στην περιοχή, ετοιμάζονται οι αγωνιστικές ομάδες πυρετωδώς, προκειμένου να αναδειχθούν ως τεχνίτες χαρταετού, πρωταγωνιστές του εθίμου.

Σύνθημά μας «ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΛΑΧΑΝΙΑ»!

Η Πρόεδρος

Θέκλα Διακογεωργίου

Γράφεις ελεύθερα...

Μακριά από την παγίδα του δήθεν αυτονόητου.Του Ηλία Καραβόλια.

http://www.readfree.gr/node/11915

Editorial

SILK OIL - Κοινωνική προσφορά για τέταρτη χρονιά!

 Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Ροδίτικη εταιρία υγρών καυσίμων «Silk Oil» διοργανώνει τη δική της ξεχωριστή κοινωνική δράση, που έχει αγκαλιαστεί από όλους τους Ροδίτες! Με τις φθηνότερες τιμές της αγοράς, από σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2017 και έως 31 Μαρτίου 2018 η «Silk Oil» και πάλι προσφέρει με κάθε 10 λίτρα βενζίνης, 1 λεπτό του Ευρώ  στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Ρόδου!

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Βοηθά τους συνανθρώπους μας, στηρίζει την τοπική οικονομία, τονώνει την αγορά της Ρόδου, κάνοντας πραγματικά κάτι πολύ απλό!

Katerina Day Spa

 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Katerina dayspa τηλ.22410-31016

Διαφήμιση