Διαφήμιση

 

 

 

User login

Βασίλης Α. Υψηλάντης: "οι παρακαταθήκες του Ιωάννη Ζίγδη δυστυχώς εξαϋλώνονται"

Βασίλης Α. Υψηλάντης:  «οι παρακαταθήκες οι μεγάλες του Ιωάννη Ζίγδη και όλων όσων ουσιαστικά συνέβαλαν στη διαμόρφωση της αναπτυξιακής δυναμικής της Δωδεκανήσου, τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς εξαϋλώνονται.

Οι κατακτήσεις εκχωρούνται και απορρίπτονται. Η ίδια η έννοια της Δωδεκανήσου, ως αυτοτελής αυτοδιοικητική οντότητα, έχει καταργηθεί.».

Ο π. Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης απέστειλε, με την ευκαιρία της επετειακής εκδήλωσης στη Βουλή των Ελλήνων,  για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στη μνήμη του Ιωάννου Ζίγδη,  χαιρετιστήρια επιστολή στον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών κ. Δημήτριο Γάκη.

Ο κ. Βασίλης Υψηλάντης αφού ευχαριστεί για την πρόσκληση για να παραστεί στην εκδήλωση τονίζει ότι «…οι παρακαταθήκες οι μεγάλες του Ιωάννη Ζίγδη και όλων όσων ουσιαστικά συνέβαλαν στη διαμόρφωση της αναπτυξιακής δυναμικής της Δωδεκανήσου, τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς εξαϋλώνονται.

Οι κατακτήσεις εκχωρούνται και απορρίπτονται. Η ίδια η έννοια της Δωδεκανήσου,  ως αυτοτελής αυτοδιοικητική οντότητα, έχει καταργηθεί. Μαζί της, θεσμοί που, η ύπαρξή τους, την καθιστούσαν αληθινό πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης, παρά τα όσα άτοπα προκαλούσε η παθογένεια της νησιωτικότητας.

Για τη νησιωτική μας αυτή κοινωνία έρχονται στο μυαλό μου σκέψεις σημαντικές του Κωνσταντίνου Τσάτσου: «Η κοινωνία αυτή δεν έχει μόνο έκταση και διαβαθμίσεις εκτάσεως. Έχει και βάθος. Έχει ιστορία. Δεν είναι μόνο ο κύκλος των παρόντων. Είναι και ο κύκλος που περικλείνει το παρόν και το μέλλον. Τη συνέχεια που διαμορφώθηκε από τις γενεές που περάσανε και από τα οράματα των μελλοντικών γενεών που προσδιορίζονται από το παρόν…».

Αυτό το παρόν, που σε καμιά περίπτωση δεν δένει με το παρελθόν και δεν προσδιορίζει θετικά το μέλλον μας, καλούμαστε να ανασκευάσουμε. Με υλικά και γνωστά και δοκιμασμένα που κάποιοι ωστόσο αρνούνται πεισματικά να χρησιμοποιήσουν.

Τότε τα Δωδεκάνησα, είμαι βέβαιος, ότι θα ξαναβρούν την πορεία και την ταυτότητα  που τους ταιριάζουν.».

Γράφεις ελεύθερα...

Από ΠΙΝΟΣΕΤ σε ΟΜΠΑΜΑ μια ΔΕΘ δρόμος

http://www.readfree.gr/node/12555

 

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση