Διαφήμιση

 

 

 

 

User login

Βασίλης Α. Υψηλάντης: "οι παρακαταθήκες του Ιωάννη Ζίγδη δυστυχώς εξαϋλώνονται"

Βασίλης Α. Υψηλάντης:  «οι παρακαταθήκες οι μεγάλες του Ιωάννη Ζίγδη και όλων όσων ουσιαστικά συνέβαλαν στη διαμόρφωση της αναπτυξιακής δυναμικής της Δωδεκανήσου, τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς εξαϋλώνονται.

Οι κατακτήσεις εκχωρούνται και απορρίπτονται. Η ίδια η έννοια της Δωδεκανήσου, ως αυτοτελής αυτοδιοικητική οντότητα, έχει καταργηθεί.».

Ο π. Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης απέστειλε, με την ευκαιρία της επετειακής εκδήλωσης στη Βουλή των Ελλήνων,  για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στη μνήμη του Ιωάννου Ζίγδη,  χαιρετιστήρια επιστολή στον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών κ. Δημήτριο Γάκη.

Ο κ. Βασίλης Υψηλάντης αφού ευχαριστεί για την πρόσκληση για να παραστεί στην εκδήλωση τονίζει ότι «…οι παρακαταθήκες οι μεγάλες του Ιωάννη Ζίγδη και όλων όσων ουσιαστικά συνέβαλαν στη διαμόρφωση της αναπτυξιακής δυναμικής της Δωδεκανήσου, τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς εξαϋλώνονται.

Οι κατακτήσεις εκχωρούνται και απορρίπτονται. Η ίδια η έννοια της Δωδεκανήσου,  ως αυτοτελής αυτοδιοικητική οντότητα, έχει καταργηθεί. Μαζί της, θεσμοί που, η ύπαρξή τους, την καθιστούσαν αληθινό πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης, παρά τα όσα άτοπα προκαλούσε η παθογένεια της νησιωτικότητας.

Για τη νησιωτική μας αυτή κοινωνία έρχονται στο μυαλό μου σκέψεις σημαντικές του Κωνσταντίνου Τσάτσου: «Η κοινωνία αυτή δεν έχει μόνο έκταση και διαβαθμίσεις εκτάσεως. Έχει και βάθος. Έχει ιστορία. Δεν είναι μόνο ο κύκλος των παρόντων. Είναι και ο κύκλος που περικλείνει το παρόν και το μέλλον. Τη συνέχεια που διαμορφώθηκε από τις γενεές που περάσανε και από τα οράματα των μελλοντικών γενεών που προσδιορίζονται από το παρόν…».

Αυτό το παρόν, που σε καμιά περίπτωση δεν δένει με το παρελθόν και δεν προσδιορίζει θετικά το μέλλον μας, καλούμαστε να ανασκευάσουμε. Με υλικά και γνωστά και δοκιμασμένα που κάποιοι ωστόσο αρνούνται πεισματικά να χρησιμοποιήσουν.

Τότε τα Δωδεκάνησα, είμαι βέβαιος, ότι θα ξαναβρούν την πορεία και την ταυτότητα  που τους ταιριάζουν.».

Γράφεις ελεύθερα...

Μακριά από την παγίδα του δήθεν αυτονόητου.Του Ηλία Καραβόλια.

http://www.readfree.gr/node/11915

Editorial

SILK OIL - Κοινωνική προσφορά για τέταρτη χρονιά!

 Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Ροδίτικη εταιρία υγρών καυσίμων «Silk Oil» διοργανώνει τη δική της ξεχωριστή κοινωνική δράση, που έχει αγκαλιαστεί από όλους τους Ροδίτες! Με τις φθηνότερες τιμές της αγοράς, από σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2017 και έως 31 Μαρτίου 2018 η «Silk Oil» και πάλι προσφέρει με κάθε 10 λίτρα βενζίνης, 1 λεπτό του Ευρώ  στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Ρόδου!

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Βοηθά τους συνανθρώπους μας, στηρίζει την τοπική οικονομία, τονώνει την αγορά της Ρόδου, κάνοντας πραγματικά κάτι πολύ απλό!

Katerina Day Spa

 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Katerina dayspa τηλ.22410-31016

Διαφήμιση