.

Διαφήμιση

 

User login

Τώρα νικάμε τις καρδιοπάθειες - Παρουσίαση του βιβλίου στην Πάτρα από τον ΙΣΠ

 
 

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Βυζαντινό», με ορθίους να παρακολουθούν, παρουσιάστηκε στην Πάτρα από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών το νέο βιβλίο του Καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού "Τώρα Νικάμε τις Καρδιοπάθειες". Το βιβλίο σχολίασαν εκλεκτοί  συνάδελφοί του οι οποίοι φώτισαν την προσωπικότητα του συγγραφέα αλλά και το περιεχόμενό του.

Ο καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ιωάννης Λεκάκης είπε για τον Δημήτρη Κρεμαστινό ότι είναι «βαθύς γνώστης της καρδιολογίας και το βιβλίο του είναι αποτέλεσμα πολυετούς πείρας κλινικής, ερευνητικής και ακαδημαϊκής».

Ο ιατρός Μιχάλης Κίτρου είπε για το βιβλίο: «Διαβάζοντας το βιβλίο του Δ. Κρεμαστινού συνειρμικά το μυαλό μου πήγε στο «Xρονικό του Xρόνου» του Στήβεν Χόκινγκ, ο οποίος μέσα σε λίγες σελίδες κατάφερε να μας αποκαλύψει τα μυστικά του σύμπαντος. Το βιβλίο του Δ. Κρεμαστινού μάς αποκαλύπτει με πολύ απλό τρόπο όλες τις μαύρες τρύπες της καρδιολογίας. Επιφυλάσσει μία ολιστική προσέγγιση της λειτουργίας και της παθολογίας της καρδιάς».

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κυρία Άννα Μαστοράκου χαρακτήρισε το βιβλίο «…ένα απόσταγμα γνώσης και εμπειρίας. Είναι ένα πολυεργαλείο το οποίο απευθύνεται σε όλους. Αγγίζει θέματα που δύσκολα συναντάς σε επιστημονικά εγχειρίδια».

Ο Καθηγητής Κρεμαστινός στην ομιλία του είπε ότι η διαδρομή για τη νίκη των καρδιοπαθειών είναι πλέον χαραγμένη και απομένει από τον άνθρωπο να την ακολουθήσει, μιμούμενος στην κινητικότητα τον πρωτόγονο άνθρωπο, ο οποίος δεν είχε καρδιοπάθειες, με την ορθή ιατρική πρακτική που θα μειώσει τα ιατρικά λάθη και με την ολοκληρωμένη πρόληψη.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί, παρά την εξέλιξη αυτή, οι καρδιοπάθειες παραμένουν πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, ο Καθηγητής Κρεμαστινός ανέφερε «το ίδιο το φάρμακο που θεραπεύει μπορεί να σκοτώσει. Αυτό σημαίνει ότι ο γιατρός πρέπει να είναι σε θέση να πράξει αυτό που πρέπει για τον κάθε ασθενή του».

Στην ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαπίστωση ότι ο γιατρός πρέπει να παρεμβαίνει όταν υπάρχουν συμπτώματα. Μιλώντας για τα ιατρικά λάθη από τα οποία καταλήγουν μόνον στις ΗΠΑ 250.000 άνθρωποι ετησίως, εξήγησε ότι υπάρχουν άριστοι, μέτριοι και κάτω του μετρίου γιατροί. «Κι αυτό έχει να κάνει με το επίπεδο σπουδών του καθενός. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να απασχολήσει την Πολιτεία.».

Μιλώντας για το μέλλον της καρδιολογίας και τη γονιδιακή θεραπεία , είπε: «Κάθε ασθενής αποτελεί μία διαφορετική περίπτωση η οποία απαιτεί ιδιαίτερη θεραπεία. Τα γονίδια δεν είναι το παν για να ανακαλύψουμε τα μυστικά της ζωής. Τα γονίδια και το DNA υπάρχουν, αλλά το περιβάλλον είναι αυτό που τα ενεργοποιεί. Κι εδώ έρχεται η πρόληψη. Οι πρωτόγονοι δεν πάθαιναν έμφραγμα διότι βρίσκονταν σε διαρκή κίνηση. Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητό του, στην κακή διατροφή και στον υπολογιστή του».

 

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση