.

Διαφήμιση

 

User login

Δεσμεύτηκε για όλα στη Μέρκελ ο Σαμαράς

Τη δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις απέναντι στην τρόικα έλαβε η Άγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε η ίδια στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά το γεύμα εργασίας που είχαν στο Βερολίνο. Όπως ήταν αναμενόμενο η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τη στήριξή της «στις δύσκολες αποφάσεις» που καλείται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση αλλά και για το πρωτογενές πλεόνασμα σημειώνοντας, ωστόσο, ότι ο προϋπολογισμός του 2014 «αποτελεί πρόβλημα». 

 «Υπάρχουν θέματα που δεν έχουμε επιλυθεί πλήρως και ο προϋπολογισμός του 2014 είναι ένα πρόβλημα» τόνισε προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός μου είπε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανταποκριθεί σε αυτές τις δεσμεύσεις». Συμπλήρωσε ότι «γνωρίζει καλά τις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες» αλλά σημείωσε ότι «για να δούνε καλύτερες μέρες θα πρέπει να επιτευχθεί ισοσκελισμός του προϋπολογισμού και διαρθρωτικές αλλαγές».

  • Αναμείνατε... τα επίσημα στοιχεία

Ερωτηθείσα τι έπεται από την πλευρά των εταίρων, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει καλύψει ήδη τον στόχο της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, η Άγκελα Μέρκελ επεσήμανε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να διατηρηθεί και να διασφαλιστεί.«Θα περιμένουμε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ώστε να φανεί που βρίσκεται το ελληνικό πρόγραμμα και να υπάρξει σχετική απόφαση Eurogroup. Τότε θα τηρήσουμε χωρίς αμφιβολία τις δεσμεύσεις μας». Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι δεν γίνεται«βασιζόμενοι στο σήμερα να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στο μέλλον».

  • «Πρέπει να γίνουν κι άλλα» συνηγόρησε ο Σαμαράς

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός εστίασε στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, υπενθυμίζοντας ότι ο συγκεκριμένος στόχος είχε οριστεί για το επόμενο έτος και όχι για φέτος.  Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες πρέπει να μπουν σε τροχιά υλοποίησης, σημειώνοντας πως παρά τις θυσίες των Ελλήνων, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να γίνουν κι άλλα. Σημείωσε, δε, ότι «δεν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο ή νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα». 

  • «Μπαίνουμε σε μία εποχή ανάκαμψης μετά από επτά οδυνηρότατα χρόνια ύφεσης, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ που όλοι αντιλαμβάνονται. Αυτή η ανάκαμψη δικαιώνει τις θυσίες του που αρχίζουν να αποδίδουν» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «η επικείμενη ανάκαμψη είναι το πρώτο ελπιδοφόρο σημάδι, οι τιμές των ομολόγων που συνεχώς πέφτουν επιβεβαιώνουν ότι είμαστε σε σωστό δρόμο». Τέλος, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε την καγκελάριο για τη «συνεχή της στήριξη» και τους ευρωπαίους εταίρους για «την αλληλεγγύη που δείχνουν στην Ελλάδα». tvxs.gr

Editorial

Διαφήμιση