Διαφήμιση

 

 

 

 

User login

Γιάννης Πάππου: Συμμέτοχοι όλοι στη διαχείριση του τουριστικού προορισμού μας

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των εγκεκριμένων έργων και της αύξησης του προϋπολογισμού των δύο Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, που έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε  ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κος Γιάννης Πάππου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργού, κου Χαρίτση για την ένταξη της πρώτης εκ των δύο προτάσεων του Επιμελητηρίου μας στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου. Δεν πιστέψαμε μόνο εμείς σε αυτήν πρόταση. Πίστεψε ο ίδιος ο  Υπουργός. Πίστεψαν  οι Βουλευτές. Πίστεψε η Τεχνική Επιτροπή. Όλοι αναγνωρίσαμε την ανάγκη ανάπτυξης ενός Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού για τα νησιά μας. Ενός οργανισμού που θα αναλάβει τη σχεδίαση, οργάνωση, λειτουργία, ανάπτυξη,  προβολή και προώθηση του τουριστικού προορισμού μας.  

Ενός Οργανισμού που θα λειτουργεί υπό το πρίσμα της σύμπραξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα Σύμπραξη κάτω από την ομπρέλα ενός οργανισμού, σημαίνει ότι όλοι εκείνοι οι αρμόδιοι φορείς, οι οποίοι διαμορφώνουν με τις αποφάσεις και τις επιλογές τους το είδος και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες μας, θα συνεργαστούν, για να οραματιστούν, να αποφασίσουν και να ενεργήσουν με έναν κοινό και συνολικό στόχο: Την αύξηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες. Όλοι αυτοί οι οποίοι θα κριθούν ότι συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα στην διαμόρφωση τουριστικής πολιτικής θα πρέπει να έχουν ένα κοινό λόγο σε ένα κοινό τραπέζι κάτω από έναν νέο ενιαίο τεχνοκρατικό οργανισμό.

Αποστολή του θα είναι α) η βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού του συνόλου των νησιών της Δωδεκανήσου προς όφελος των τουριστικών επιχειρήσεων, των εργαζομένων σε αυτές και γενικότερα των κατοίκων, διαφυλάσσοντας παράλληλα τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά που τους κατέστησε δημοφιλούς προορισμούς, β) η διάχυση των οικονομικών και κοινωνικών ωφελειών από τον τουρισμό σε όσο το δυνατόν περισσότερους παραγωγικούς κλάδους όπως λ.χ. το εμπόριο, τη γεωργία, τη χειροτεχνία και τη βιοτεχνία.

Απώτερος μας στόχος σαν Επιμελητήριο είναι να καταστεί ο Οργανισμός αυτός, Πρότυπο στην Ελλάδα, και να αποτελέσει ένα Παρατηρητήριο Τουρισμού για το νησιωτικό μας σύμπλεγμα αλλά και συνεργάτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, προβάλλοντας ένα αειφορικό μοντέλο ανάπτυξης και διαχείρισης των προορισμών μας.

Επιθυμία μας, φορείς - επιχειρήσεις – κάτοικοι σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού να διαφοροποιήσουμε τους προορισμούς μας σε σχέση με τους λοιπούς μεσογειακούς και να καλλιεργηθεί η εικόνα του ελκυστικού & ξεχωριστού τόπου διακοπών, μέσα από δράσεις προώθησης και ενός προγράμματος ποιοτικής αναβάθμισης.

Το μοντέλο διαχείρισης προορισμού των νησιών μας,  θα λειτουργήσει στα πρότυπα αντίστοιχων μοντέλων συνεργασίας οργανισμών του εξωτερικού, υπό το πρίσμα της σύμπραξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, θα είναι το πρώτο στην ελληνική επικράτεια και  θα πετύχει!»

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση