.

Διαφήμιση

 

User login

Η αυτοάμυνα ύστερα από επίθεση μέσα στο σπίτι - Επίκαιρη Ερώτηση

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή με αφορμή την υπόθεση του 88χρονου που πυροβόλησε τους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του. Στην ερώτησή του ο Δημήτρης Κρεμαστινός θέτει στον Υπουργό Δικαιοσύνης προβληματισμό περί αυτοάμυνας όταν αυτή συμβαίνει ύστερα από εγκληματική επίθεση εντός της οικίας του ατόμου. Αρ. Πρωτ.:  1436 /29.03.201

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων

 Θέμα: Η αυτοάμυνα ύστερα από επίθεση μέσα στο σπίτι

Το πρόσφατο συμβάν της ληστείας του 88χρονου στο σπίτι του, ο οποίος χρησιμοποίησε όπλο φοβούμενος για τη ζωή του όταν δύο ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του τον κακοποίησαν και, εν συνεχεία, το γεγονός ότι εσύρθη σιδηροδέσμιος με χειροπέδες  στο δικαστήριο προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες η κατηγορία της οπλοχρησίας με βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη των ληστών, θέτει το θέμα της αυτοάμυνας και αυτοδικίας στην επικαιρότητα. Διαφορετικό είναι το θέμα της αυτοάμυνας γενικότερα και διαφορετικό το θέμα της αυτοάμυνας ύστερα από δολοφονική επίθεση μέσα στο σπίτι του καθενός.

Δεδομένου μάλιστα ότι οι εγκληματικές πράξεις με εισβολή σε σπίτια για ληστεία έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, προκύπτει το ερώτημα εάν το Υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζει θέμα επικαιροποίησης του Ποινικού Κώδικα επί του θέματος αυτού.

Για το λόγο αυτό, ερωτάται ο Υπουργός Δικαιοσύνης:

Προτίθεται να μεταβάλει στα σχετικά σημεία τον ποινικό κώδικα ώστε να οριστούν επακριβώς τα όρια της αυτοάμυνας μετά από ληστρική επίθεση, απειλητική για την ανθρώπινη ζωή, εντός του ασύλου της οικίας;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση