Διαφήμιση

 

 

 

User login

Σεμινάρια λαογραφίας και ανταλλαγή γνώσεων για την ανάδειξη και εξέλιξη του λαϊκού πολιτισμού, στη Λέρο.

Συνδιοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Λύκειο Ελληνίδων Ρόδου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λέρου «Η Άρτεμις», σεμινάρια και δράσεις που αφορούσαν στον λαϊκό πολιτισμό, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 στο νησί της Λέρου.

Η δράση αυτή γίνεται σχεδόν κάθε χρόνο σε διαφορετικό νησί με πρωτοβουλία του Λυκείου Ελληνίδων Ρόδου,  με στόχο την εξέλιξη και ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την ύπαρξη ενός έθνους.

Τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο, τα μέλη της χορευτικής ομάδας του Λυκείου Ελληνίδων Ρόδου, παρακολούθησαν σεμινάρια χορού και λαογραφίας από τη χοροδιδάσκαλο λαϊκών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Λέρου «Η Άρτεμις», κ. Ζαχαρούλα Χατζηκωνσταντίνου και αντάλλαξαν γνώσεις για τον λαϊκό πολιτισμό με τον πρόεδρο κ. Αντώνη Νταλαρή και με μέλη του Συλλόγου.

Την Παρασκευή το απόγευμα επίσης , έλαβε χώρα εθιμοτυπική επίσκεψη στη Ιερά Μητρόπολη όπου μετά το καλωσόρισμα και τη φιλοξενία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παΐσιου, προβλήθηκε ημίωρο ντοκιμαντέρ της Λέρου. Το χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Ρόδου χόρεψε Δωδεκανησιακούς χορούς.

Η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ρόδου κ Χρυσούλα Γκιάλη, ο χοροδιδάσκαλος Στέφανος Κυριαζάκος και τα μέλη, ευχαριστούν θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λέρου «Η Άρτεμις» και τον πρόεδρό κ. Αντώνη Νταλαρή για την οργάνωση των σεμιναρίων και την υπέροχη φιλοξενία. Επίσης ευχαριστούν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παΐσιο για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία.

Επί πλέον ευχαριστούν  τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Πολιτισμού κ.  Κάλλιστο Διακογεωργίου που είναι αρωγός των προσπαθειών.  

Ιδιαιτέρως επιθυμούν να ευχαριστήσουν τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο ο οποίος αποδεικνύει έμπρακτα την πίστη του, στη σημασία και τον σπουδαίο ρόλο του λαϊκού πολιτισμού και σέβεται την προσπάθεια των συλλόγων να κρατήσουν ζωντανή την παράδοση, καθώς και τα ήθη και έθιμα και να τα μεταλαμπαδεύσουν στις νέες γενιές.

Γράφεις ελεύθερα...

Από ΠΙΝΟΣΕΤ σε ΟΜΠΑΜΑ μια ΔΕΘ δρόμος

http://www.readfree.gr/node/12555

 

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση