Διαφήμιση

 

 

 

User login

Ενεργοποίηση της Ευνοϊκής διάταξης για εισαγωγή υποψηφίων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της Σύμης που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες

Την ενεργοποίηση ευνοϊκής διάταξης για τους  μαθητές της Σύμης  που τυγχάνουν υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ  ζητά η Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.  Ο  νόμος 4521 του 2018  που αναφέρεται στην  ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα  το άρθρο 13Β αναφέρει  ότι: «Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, μπορούν οι μαθητές της τελευταίας τάξης αλλά και  απόφοιτοι  άλλων ετών  των  ΓΕΛ  και ΕΠΑΛ

 που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές όπως  σεισμοί-πλημμύρες, να μπορούν να συμμετάσχουν κατά  το ίδιο σχολικό έτος με το συμβάν σε πανελλαδικές εξετάσεις καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων   σε σχολές.  Κριτήριο για την εισαγωγή   αυτών των μαθητών  είναι να  έχουν πετύχει τουλάχιστον ποσοστό ίσο του 70% του αριθμού των μορίων που επέτυχε ο τελευταίος επιτυχών στη συγκεκριμένη σχολή ή τμήμα στο ίδιο ακαδημαϊκό έτος».

Η Α  ΕΛΜΕ Δωδεκανήσουν ζητάει αυτή η  ευνοϊκή ρύθμιση  να εφαρμοστεί στους μαθητές της Σύμης που έδωσαν εφέτος  πανελλήνιες εξετάσεις.Κάτι τέτοιο θα γίνει κατά υπέρβαση του αριθμού των εισαχθέων Πανελλαδικά. Έτσι με  την ρύθμιση αυτή δεν επηρεάζεται   η εισαγωγή άλλων  μαθητών από ολόκληρη την Ελλάδα σε σχολές των ΑΕΙ. Οι   συγκεκριμένοι μαθητές   δεν θα πάρουν   την θέση οποιουδήποτε άλλου μαθητή. Μάλιστα κάτι τέτοιο   είναι πολύ εύκολο να εφαρμοστεί δεδομένου ότι   ο αριθμός των μαθητών της  Σύμης είναι πολύ μικρός.

O   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ                                                                            ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΞΑΦΗΣ 

Γράφεις ελεύθερα...

Από ΠΙΝΟΣΕΤ σε ΟΜΠΑΜΑ μια ΔΕΘ δρόμος

http://www.readfree.gr/node/12555

 

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση