.

Διαφήμιση

 

 

 

 

User login

Η προώθηση των τοπικών προϊόντων στη Γαλλία αντικείμενο της συνάντησης Ζαννετίδη – Σωτρίλλη με τον Γάλλο γερουσιαστή Olivier Cadic

Τον Γάλλο Γερουσιαστή, υπεύθυνο για τους Γάλλους πολίτες που ζουν στο εξωτερικό Olivier Cadic και την Επίτιμη Πρόξενο της Γαλλίας στην Ρόδο Αλίκη Μοσχή-Gauguet, υποδέχθηκαν σήμερα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι αντιπεριφερειάρχες Φιλήμονας Ζαννετίδης και Θωμάς Σωτρίλλης.

Ο Olivier Cadic ζήτησε ενημέρωση για τους τομείς στους οποίους μπορεί να βρεθεί πεδίο συνεργασίας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ώστε να προβεί σε παρεμβάσεις προς την γαλλική κυβέρνηση.

Τον Γάλλο γερουσιαστή ενημέρωσαν σχετικά με τις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019» και όπως προτάθηκε, αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα μεταβεί στο Παρίσι τον προσεχή Οκτώβριο για να συμμετάσχει στην έκθεση αγροτικών προϊόντων προκειμένου να έρθουν σε επαφή οι παραγωγοί από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου που εξάγουν τοπικά προϊόντα, με εκπροσώπους της Γαλλικής κυβέρνησης ώστε να αναζητήσουν τομείς συνεργασίας και ανάπτυξης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνάντηση και δήλωσε:

«Είχαμε μια παραγωγική συνάντηση με τον Γάλλο γερουσιαστή. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αναπτυχθούν συνεργασίες όσον αφορά την προώθηση τοπικών προϊόντων –τα οποία είναι εξαγώγιμα- και την σύναψη εμπορικών συμφωνιών με την ευκαιρία της έκθεσης αγροτικών προϊόντων SIAL που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Παρίσι. Ο κ. Olivier Cadic δεσμεύτηκε να μας βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση καθώς έχουμε κλείσει ήδη περίπτερο για την Έκθεση ενώ θα κάνουμε και επίδειξη τοπικών προϊόντων σε ξεχωριστό γαστρονομικό event στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος γερουσιαστής Olivier Cadic δήλωσε:

«Είναι η τέταρτη φορά που επισκέπτομαι την Ρόδο και είναι μια καλή ευκαιρία να εξετάσω μερικά θέματα της αρμοδιότητάς μου για τους Γάλλους που βρίσκονται στο νησί είτε έρχονται κάθε καλοκαίρι ως επισκέπτες. Ωστόσο εξετάσαμε στις συναντήσεις που είχα, εξετάσαμε τις δυνατότητες ανάπτυξης ανάμεσα στην Γαλλία και στα νησιά της Περιφέρειάς σας. Και βεβαίως οι σχέσεις μας παραμένουν άριστες ενώ πάντα αναζητάμε ιδέες που να υλοποιήσουμε για να ανοίξουμε νέους ορίζοντες. Θα είναι μια καλή ευκαιρία για την προώθηση των τοπικών εξαγώγιμων προϊόντων σας, στην Γαλλία που μπορούν να γίνουν γνωστά και από την άλλη, τα γαλλικά προϊόντα που θα μπορούν να γίνουν γνωστά στην δική σας περιοχή». 

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση