Διαφήμιση

 

 

User login

ΚΑΛΥΜΝΟΣ - Πρωτοβουλία αναβίωσης του «ποκινήματος» των σφουγγαράδων

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ KALYMNOS-NEWS: Την αναβίωση του «ποκινήματος»,της αναχώρησης  των σφουγγαράδων, των σπογγαλιευτικών και των πληρωμάτων τους, που παλαιότερα όταν ανθούσε η σπαγγαλιεία, αποτελούσε για την Κάλυμνο τη σημαντικότερη εκδήλωση με πάνδημη  συμμετοχή, βρίσκεται στα σκαριά, από μία ομάδα συμπολιτών μας που έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Στόχος η πραγματοπίηση κάθε χρόνο μίας μεγάλης εκδήλωσης αναβίωσης της σφουγγαροσύνης της Καλύμνου ,με όλα τα δρώμενα που περιλάμβανε το τυπικό της αναχώρησης, το ποκίνημα,τον  αγιασμό, το  δείπνο της αγάπης. 

Για το θέμα μίλησε στο kalymnos-news.gr ένας εκ των πρωτεργατών της πρωτοβουλίας αυτής, ο Τζακ Γαβαλάς. Όπως είπε, ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές και θα πρέπει να θεωρείται βεβαία η στήριξη και η συμμετοχή των συγκροτημάτων του Λυκείου Ελληνίδων , της θεατρικής ομάδας, της Προέδρου των Πολυτέκνων Σεμίραμις Ψαρομπά.  Όπως είπε ο Τζακ Γαβαλάς για την πρωτοβουλία έχουν ενημερωθεί ο Δήμαρχος και όλα τα πολιτικά πρόσωπα του νησιού

Επίσης ανακοίνωσε ότι την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει ο μεγάλος Καλύμνιος συνθέτης Νίκος Κούρος, ενώ στην ομάδα συμμετέχει ο Καλύμνιος Φιλόλογος-ποιητήςΓιώργος Κουλιανός.

Θετικός και υποστηρικτής της πρωτοβουλίας, δήλωσε ο περιφερειακός  σύμβουλος Κώστας Σταυλάς.

Δείτε αναλυτικά τα όσα ενδιαφέροντα είπαν για την πρωτοβουλία αυτή, ο Τζακ Γαβαλάς και ο Κώστας Σταυλάς στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

https://kalymnos-news.gr/2018/09/%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE...

Γράφεις ελεύθερα...

 

 

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση