Διαφήμιση

 

 

 

User login

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ - Θα στελεχωθεί εγκαίρως η ΕΛ.ΑΣ. στα Δωδεκάνησα για να μην αποτρέπεται ο τουρισμός;

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, επανήλθε με δεύτερη φέτος Ερώτηση για την υποστελέχωση της Ελληνικής Αστυνομίας στα Δωδεκάνησα κατά την τουριστική περίοδο, προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, περιγράφοντας την εικόνα των πολύωρων καθυστερήσεων λόγω της έλλειψης στελεχών της Αστυνομίας, ιδίως στα σημεία εισόδου τουριστών σε Ρόδο, Κω, Λέρο, Κάρπαθο και Σύμη, τόνισε τις αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό και, κατ' επέκταση, στις τοπικές οικονομίες, με οξύτερο το πρόβλημα στα σημεία εισόδου επισκεπτών μονοήμερων εκδρομών. 
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής ζητά να μάθει από την Υπουργό αν θα προγραμματιστεί εγκαίρως η στελέχωση της επόμενης τουριστικής περιόδου ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα.

 

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Όλγα Γεροβασίλη

Θέμα: «Προβλήματα λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ. στη Δωδεκάνησο, μέσα στην τουριστική περίοδο»

Σε επίκαιρη ερώτηση που είχα καταθέσει στην αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου για τα Δωδεκάνησα, μου είχα επισημάνει την υποστελέχωση της ΕΛ.ΑΣ. στις τουριστικές περιοχές. Απολογιστικά, στο κλείσιμο της περιόδου, μπορούμε να πούμε ότι κυρίως η Ρόδος, η Κως, η Λέρος, η Σύμη και η Κάρπαθος είχαν φέτος μεγάλα προβλήματα στον χρόνο εισόδου των ξένων επισκεπτών και ιδιαίτερα στους κόμβους εισόδου τουριστών (λιμάνια και αεροδρόμια).

Το πρόβλημα γίνεται σοβαρότερο γιατί την καλοκαιρινή περίοδο δεν υπάρχουν αστυνομικοί για να στελεχώσουν ούτε τα σημεία ελέγχου των διαβατηρίων των τουριστών που έρχονται αυθημερόν από την Τουρκία. Το αποτέλεσμα είναι να παραμείνουν επί ώρες οι επισκέπτες κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού, έχοντας αρχικώς αποπλεύσει για να πραγματοποιήσουν μόνο ολιγόωρη εκδρομή.

Πέρα από την κακή εικόνα που δίνει η χώρα, το φαινόμενο αυτό είναι αποτρεπτικό για την αύξηση του αριθμού των τουριστών που έρχονται καθημερινά από την Τουρκία. Επίσης, δημιουργεί παρενέργειες στις τοπικές οικονομίες ιδίως στα νησιά που δέχονται ημερήσιες επισκέψεις από την Τουρκία, καθώς ο ελάχιστος χρόνος των τουριστών σπαταλάται σε ουρές αναμονής και όχι στα αξιοθέατα και την τοπική αγορά για την οποία αυτοί οι μήνες είναι ζωτικής σημασίας.

Ερωτάται η κα Υπουργός:

Προτίθεται να διαθέσει εγκαίρως έναν επιπλέον ορισμένο αριθμό αστυνομικών που αποκλειστικά θα στελεχώσουν αυτές τις υπηρεσίες από τη νέα τουριστική περίοδο; Σε ποιες, συγκεκριμένα, υπηρεσίες θα δοθεί προτεραιότητα ώστε να υπάρχει επαρκής αστυνόμευση και να μην επαναληφθούν οι αποτρεπτικές για τον τουρισμό καθυστερήσεις;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

 

Γράφεις ελεύθερα...

Από ΠΙΝΟΣΕΤ σε ΟΜΠΑΜΑ μια ΔΕΘ δρόμος

http://www.readfree.gr/node/12555

 

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση