.

Διαφήμιση

 

User login

Δήμαρχος Ι. Γαλουζής για τις Ιαματικές πηγές. Οι αντιπολιτεύσεις δεν θέλουν να γίνει αυτό το έργο και να το πάρει ο Ι.Χαλίκος. (video)

Στο kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος Γιάννης Γαλουζής για το θέμα των Ιαματικών Πηγών Καλύμνου και τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε μέσω τη εφημερίδας μας ο Γιάννης Χαλίκος για την τροπή που πήρε λόγω της αρνητικής στάσης σύσσωμης της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσει την πρόταση της δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος επέρριψε τις  ευθύνες στις αντιπολιτεύσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά δεν θέλουν να γίνει το συγκεκριμένο έργο και να το πάρει ο Γιάννης Χαλίκος.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα  του kalymnos-news.gr ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής

Φαίνεται ότι οι αντιπολιτεύσεις δεν έχουν καταλάβει το θέμα. Φαίνεται ότι οι αντιπολιτεύσεις δεν ήξεραν γιατί βρίσκονται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και τι ακριβώς πρέπει να ψηφίσουν.

Το θέμα αφορούσε την λήψη απόφασης σκοπιμότητας. Aυτή την απόφαση παίρνει το ΔΣ.Να μισθώσουμε και να αξιοποιήσουμε το αντίστοιχο ακίνητο; Ναι ή όχι. Αυτό ήταν το ένα θέμα που έπρεπε να πει το ΔΣ.

Και το δεύτερο που έπρεπε να πει ,πόσα χρόνια θα μισθώσουμε το αντίστοιχο ακίνητο. Ήταν για μακρόχρονη μίσθωση. Για 25 χρόνια συν 25 χρόνια. Η αρμοδιότητα του ΔΣ βάσει του νόμου έρχεται και σταματά ακριβώς εκεί.

Από εκεί και πέρα ο νόμος δίνει την αρμοδιότητα αυτή στην Οικονομική Επιτροπή ,που πάλι η Οικονομική Επιτροπή απαρτίζεται από εκπροσώπους Παρατάξεων. Είναι αυτό που λέγαμε παλιά το μικρό δημοτικό συμβούλιο. Ο νόμος ορίζει ως αρμόδιο όργανο για να σταθεί και να εξετάσει και να εγκρίνει και να τροποποιήσει  την όποια πρόταση έρχεται που αφορά τους όρους διακήρυξης μίσθωσης του αντίστοιχου ακινήτου.

Για το οποίο ακίνητο έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά , η αντίστοιχη Υπηρεσία η κα Βάλλα ,Προϊσταμένη του αντίστοιχου τμήματος αξιοποίησης ακινήτων του Δημοσίου και του τμήματος εσόδων ,που είναι το αρμόδιο τμήμα που οφείλει να κάνει τις πράξεις αυτές σε συνεργασία με μία  νομική σύμβουλο η οποία είναι ειδική σε θέματα αξιοποίησης και μισθώσεις ακινήτων Ιαματικών πηγών. Διότι υποδείχθηκε η εν λόγω νομική σύμβουλος από τον Σύνδεσμο Ιαματικών πηγών Ελλάδος. Άρα τι άλλο θέλετε;

Απλά για να το καταλάβει ο κόσμος. το ερώτημα ήταν,  θέλετε να μισθωθεί και να αξιοποιηθεί το αντίστοιχο ακίνητο; Έπρεπε να πούνε ναι ομόφωνα, όλοι θέλουμε να αξιοποιηθεί και να μισθωθεί το αντίστοιχο ακίνητο.

Το δεύτερο στάδιο  ήταν ,θέλουμε να μισθώσουμε το ακίνητο για 25 συν 25 χρόνια για να μπορεί ο όποιος επενδυτής αύριο, μεθαύριο που θα ρίξει τα εκατομμύρια του να μπορεί να κάνει απόσβεση του κεφαλαίου στο χρόνο αυτό.

Αυτά ήταν τα θέματα που έπρεπε να πάρουν απόφαση στο συγκεκριμένο ΔΣ.

Όλα τα άλλα ήταν για να παραπλανήσουν, για να ξεγελάσουν την Καλύμνικη κοινωνία γιατί δεν ήθελαν πραγματικά να γίνει ένα τέτοιο μεγάλο έργο ,γιατί πραγματικά δεν ήθελαν να πούνε αύριο, μεθαύριο οι Καλύμνιοι ,έχουμε την ΑΕΝ γιατί είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν, είναι μεγάλο έργο δικό μας και θα γράψει η ιστορία της συγκεκριμένης δημοτικής αρχής και της συγκεκριμένης Κυβέρνησης είτε το θέλουμε είτε όχι. Το ίδιο θα γινόταν και με τις Ιαματικές πηγές .

Η Παράταξη μου είχε 13 δημοτικούς συμβούλους. Ο κ. Βάλλας έφυγε μείναμε 12. Θέλαμε την απόλυτη πλειοψηφία, πλειοψηφία είχαμε σχετική. Δεν είχαμε την απόλυτη που ορίζει ο νόμος.

Την απόλυτη τη θέλαμε όχι στη σκοπιμότητα της μίσθωσης, αλλά για το μακροχρόνιο της σύμβασης .Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι,που απουσίαζαν έχουν σχέση εργασίας με τον κ. Χαλίκο. Ο κ. Χαλίκος είναι ένας από τους ενδιαφερόμενους ο οποίος θέλει να συμμετέχει στον αντίστοιχο διαγωνισμό.Υπήρχε ασυμβίβαστο. Δεν μπορεί να υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι της δικής μου Παράταξης και να έχουν σχέση με τον ενδιαφερόμενο που ήταν ο κ. Χαλίκος. Αυτό δεν γινόταν .Άρα εγώ είπα και στο Γιώργο Τρικοίλη και στον Κώστα Ζαίρη, δεν τους καλέσαμε στο Δήμο . Μας έστειλαν και μήνυμα στο κινητό ότι είχαν έλθει στην Κάλυμνο και  είπαν γιατί δεν μας καλέσατε αφού ήταν τόσο απαραίτητο για να ρθούμε .Και  εγώ με τον κ. Ρήγα όταν μου το είπε, είπα όχι δεν θα κληθούν.

Πήγαμε να διασφαλίσουμε την νομιμότητα της απόφασης και να βγει μία απόφαση που να μην προσβάλλεται από κανένα, αν και οι αποφάσεις σκοπιμότητας δεν ελέγχονται από την Αποκεντρωμένη.

Είναι απόφαση σκοπιμότητας και δεν μπορούν να μας πουν μη αξιοποιήσετε το συγκεκριμένο ακίνητο. Αντιθέτως μας πιέζουν να αξιοποιήσουμε την περιουσία. Και έρχονται σήμερα και μας κατηγορούν ότι δεν φέραμε τους δικούς μας.

Ωραία  ελάτε και εσείς αφού θέλετε για ένα τόσο σημαντικό αναπτυξιακό έργο, ελάτε εσείς που συνεργαστήκατε πχ Γιώργος Μαύρος, λοιπόν βοηθήθηκε στην Αυστραλία, είχε κι αυτός υπαλληλική σχέση με τον ευεργέτη μας το  Γιάννη Χαλίκο ,γιατί ο Γιάννης Χαλίκος δεν είναι ο τυχαίος επιχειρηματίας , ο Γιάννης Χαλίκος δίνει λεφτά στην Κάλυμνο περισσότερα απ’αυτά που βγάζει .

Ο Γιάννης Χαλίκος έχει συνάψει με το Δήμο σύμβαση να δώσει 400.000 ευρώ για να γίνει το Πολιτιστικό Κέντρο. Έχει αγοράσει 2 λεωφορεία για το Δήμο. Φτιάχνει το Χαλίκειο στο Νοσοκομείο. Δίνει χορηγίες μηνιαίες στη Τράπεζα Αγάπης αρκετές χιλιάδες ,ενισχύει το Γηροκομείο ,ενισχύει το Νοσοκομείο με χρήματα και Φαρμακευτικό υλικό,και έχω ξεχάσει τόσα άλλα πράγματα στη φάση αυτή .

Άρα φοβηθήκανε το Γιάννη Χαλίκο αν αύριο μέσα από ένα διαγωνισμό έβγαινε ο Γιάννης να αναπτύξει αυτό;

Το φέραμε το θέμα όπως έπρεπε να το φέρουμε και τηρήσαμε τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος. Ο νόμος λέει σκοπιμότητα του ΔΣ και για το μακροχρόνιο απόφαση του ΔΣ.

Όλη  η διακήρυξη έτοιμη είναι εδώ. Οι όροι διακήρυξης το έχω εδώ, αρκετές σελίδες, είναι έτοιμο.

Αυτό επομένως θα πήγαινε στη συνέχεια σε όλα τα μέλη της οικονομικής επιτροπής, σε όλους τους επικεφαλής των Παρατάξεων προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους, τις αντιρρήσεις τους  επί του συγκεκριμένου θέματος.

Δεν ήθελαν να γίνει το συγκεκριμένο έργο , δεν ήθελαν να το πάρει ο Γιάννης ο Χαλίκος, ας πουν ποιόν θέλανε να στηρίξουνε και ποιος να πάει να το πάρει.

Διαβάζοντας τα δικά σας δημοσιεύματα, βλέπω ότι ο Γιάννης Χαλίκος είναι έξαλλος και δεν θέλει να συμμετάσχει σε μια τέτοια διαδικασία προς το παρόν. Αν τώρα αργότερα αλλάξει διαθέσεις αυτό θα το δούμε.

Όμως διαβάζοντας το δικό σας δημοσίευμα λέει ότι δεν θέλει ο Γιάννης Χαλίκος να συμμετέχει.

Αυτό είναι άσχημο για την Κάλυμνο, γιατί βλέπετε ένα έργο τόσο σημαντικό θα έτρεχε, ήθελε να ρίξει κάποια εκατομμύρια, είχε κάποια όνειρα για τον τόπο του και ήθελε να δώσει στο κομάτι αυτό της ανάπτυξης και να δώσει θέσεις εργασίας, όπως δίνει στη Ψέριμο και στις άλλες επιχειρήσεις που κάνει και δυστυχώς ερχόμασε εμείς  οι μικρόψυχοι πολιτικοί σε μία περίοδο ,στη μάχη της περιβόητης καρέκλας ,λέτε και η καρέκλα του Δημάρχου είναι χρυσή αν θα κάτσει ο άλλος εκεί και θα λέγεται Δήμαρχος ,που δεν μας ενδιαφέρει στο κάτω-κάτω αν είμαστε Δήμαρχοι εμείς ή κάποιος άλλος ,μας ενδιαφέρει όμως η Κάλυμνος να πάει μπροστά κι αυτός ο τόπος. Αγωνιζόμαστε γι’αυτόν ακριβώς το λόγο.

Δείτε τα όσα είπε ο Γιάννης Γαλουζής στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μάιλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

KALYMNOS NEWS.GR

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση