.

Διαφήμιση

 

User login

«Το κοινωνικό φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας: Οι επιπτώσεις στη γυναίκα και στο παιδί»

Ο Δήμος Ρόδου με την αρωγή της κας Άννας Ζωάννου, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και το Συμβουλευτικό  Κέντρο Γυναικών  πραγματοποίησε  δράση  ενημέρωσης  και ευαισθητοποίησης προς τα διοικητικά στελέχη της Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού Ρόδου στις 31 Οκτωβρίου 2018  στο χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου, με τίτλο «Το κοινωνικό φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας: Οι επιπτώσεις στη γυναίκα και στο παιδί»

Η δράση ξεκίνησε με την παρουσίαση των Δομών Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρόδου (Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών) από τα στελέχη του Κέντρου, την Κοινωνιολόγο-κα.Μηνατσή Παρασκευή και την Ψυχολόγο–κα.Φακιδαράκη Δέσποινα. Έπειτα, έγινε αναφορά στα στατιστικά στοιχεία, τις διαστάσεις  που λαμβάνει  το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής   βίας, τα είδη  της  βίας   και  το νομικό πλαίσιο στη  χώρα μας. Δόθηκε έμφαση στο προφίλ του θύματος και της ψυχολογίας των γυναικών, στο προφίλ του θύτη  και   στον  αντίκτυπο που έχει η ενδοοικογενειακή  βία στη ψυχολογία των παιδιών. Eπιπλέον, έγινε αναφορά στα έμφυλα κοινωνικά στερεότυπα και στον τρόπο που επηρεάζουν την οικογένεια και την κοινωνία μας. Κατά τη διάρκεια των παραπάνω θεματικών, προβλήθηκε σχετικό οπτικοακουστικό υλικό. Κατόπιν ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των στελεχών της Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Η  δράση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο μιας διαρκούς ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης του κοινού και ειδικών ομάδων (επαγγελματιών και άλλων) πάνω στα θέματα της ενδοοικογενειακής βίας και της ανισότητας των φύλων, με απώτερο σκοπό την μηδενική ανοχή στη βία κατά των γυναικών μέσω της  πρόληψης  και την αντιμετώπισης  αυτής.

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση