.

Διαφήμιση

 

 

User login

Στασινός: Δεν αρκεί η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους επιστήμονες

«Μειώνεται επιτέλους το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, όπως ζητούσαμε επίμονα, τόσο το ΤΕΕ όσο και οι άλλοι επιστημονικοί φορείς, τα τελευταία 2 χρόνια. Σημαντικότερο όμως είναι να ρυθμιστούν οι οφειλές που έχουν δημιουργηθεί» τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός κατά την ακρόαση φορέων και εξωκοινοβουλευτικών προσώπων στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο «Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο Γιώργος Στασινός σημείωσε ότι είναι θετική η μείωση των εισφορών και υπενθύμισε με έμφαση ότι «με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο τροποποιείται ο νόμος 4387/16, όσον αφορά στο ύψος των εισφορών, κάτι που επίμονα ζητούσαμε τα τελευταία 2 χρόνια. Μάλιστα προσφύγαμε σχετικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των ρυθμίσεων του συγκεκριμένου νόμου». Ωστόσο, πρόσθεσε, με την εφαρμογή του 4387/16, αλλά και προηγούμενων νόμων, οι οφειλές των μηχανικών είναι ήδη μεγάλες. «Άρα σημαντικότερο αυτή τη στιγμή από την μείωση των εισφορών είναι η ρύθμιση των οφειλών σε τουλάχιστον 48 δόσεις και χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση,αφαιρώντας τις προσαυξήσεις. Αν αυτό δεν συμβεί, θα παραμείνει εκτός επαγγέλματος το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών».

Όσον αφορά στην καταβολή εισφορών από τους μισθωτούς για επικουρική κ εφάπαξ ασφάλιση, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ σημείωσε ότι το ποσοστό θα πρέπει να είναι επιλογή τους, όπως ισχύει και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο Γιώργος Στασινός σημείωσε ακόμη ότι η ειδική ρύθμιση που αφορά τους δικηγόρους για προκαταβολή ποσοστού 20%  επί της ελάχιστης αμοιβής ανά δικηγορική πράξη ή παράσταση, θα πρέπει να επεκταθεί και να ισχύει και για τους μηχανικούς.  Τέτοιες ρυθμίσεις θα πρέπει να αφορούν όλους τους αντίστοιχους επιστημονικούς κλάδους, σημείωσε, προσθέτοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε οποιοσδήποτε να θεωρήσει ότι λόγω ειδικότητας οι Υπουργοί ευνοούν τον κλάδο τους. «Δεν νομίζω ότι μετά από μια τέτοια οικονομική κρίση πρέπει να επαναληφθούν τέτοιες λογικές», τόνισε.

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση