.

Διαφήμιση

 

 

User login

Δημήτρης Γάκης στην ΕΡΑ Ρόδου: «Σχεδιάζουμε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για τις μεταφορές προς όφελος των νησιωτών»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Ρόδου στην εκπομπή της Ρένας Βενιανάκη μίλησε για θέματα της επικαιρότητας και δήλωσε:

Για τα αεροπορικά εισιτήρια στα Δωδεκάνησο:

Είναι ανάγκη να ελεγχθούν οι τιμές έως και να επιβληθεί ένα πλαφόν στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, που είναι ιδιαίτερα υψηλές, εξαιτίας μιας μονοπωλιακής κατάστασης που έχει de facto δημιουργηθεί. Πραγματικά, τα αεροπορικά εισιτήρια, όχι μόνο στη business class αλλά και στις άλλες θέσεις είναι ιδιαίτερα υψηλά και αυτό είναι ένα πρόβλημα κατεξοχήν για τους κατοίκους των νησιών, όχι για τους τουρίστες.

Η δημόσια παρέμβασή μου λοιπόν είχε κατεξοχήν στόχο να αναδείξει το πρόβλημα, έτσι ώστε να δοθεί λύση.

Για το «μεταφορικό ισοδύναμο»:

Με την επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό, πρότεινα την επέκταση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου και στα αεροπορικά εισιτήρια. Δεν εννοώ βεβαίως να μειωθεί η τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου, έτσι ώστε να φτάσει την τιμή του ΚΤΕΛ. Κάτι τέτοιο θα ήταν προφανώς αδύνατο. Πρότασή μου είναι το όφελος που είχε ο νησιώτης (και δεν είναι μικρό –είναι ένα σεβαστό ποσό) από μία διαδρομή π.χ. από ένα μικρό νησί στην Αθήνα, να μεταφέρεται ως έκπτωση στο αντίστοιχο αεροπορικό εισιτήριο. Μέσα στα εισιτήρια/διαδρομές που δικαιούται κατ’ έτος μια οικογένεια να μπορεί να χρησιμοποιεί το ίδιο συνολικά ποσό είτε για ακτοπλοϊκά είτε για αεροπορικά εισιτήρια.

Η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου βρίσκεται σε μια δοκιμαστική φάση, αφού για τα επόμενα δύο και πλέον χρόνια θα αποτιμούμε τα θετικά και τα αρνητικά, έτσι ώστε να κάνουμε τις αναγκαίες βελτιώσεις. Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι ο σχεδιασμός μιας άλλης πολιτικής απέναντι στις μεταφορές στη νησιωτική χώρα και στις αερομεταφορές ειδικότερα. Στο πώς θα γίνει να «σπάσει» μια μονοπωλιακή κατάσταση, η οποία τείνει να δημιουργηθεί, με την είσοδο και άλλων εταιρειών.

Για τα προβλήματα με το Δίκτυο της ΔΕΗ:

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι καθαρά τεχνικό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα συνίσταται στο πώς μπαίνουν οι ΑΠΕ – μια ανεμογεννήτρια ή ένα φωτοβολταϊκό- στο δίκτυο της ΔΕΗ. Μίλησα με τον πρόεδρο της ΔΕΗ και με διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα λυθεί, παρ’ όλο που υπάρχουν συνταξιοδοτήσεις πολύ έμπειρου προσωπικού. Θέλω να επισημάνω ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ υπερβάλλουν εαυτόν για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.

Για την έκδοση του επετειακού γραμματοσήμου:

Με την έκδοση του επετειακού γραμματοσήμου ολοκληρώνεται μια σειρά εκδηλώσεων, που σχεδιάστηκαν για το έτος Δωδεκανήσου. Με απόφαση της διάσκεψης των Προέδρων αποφασίστηκε από τη Βουλή η έκδοσή του. Η παρουσίαση έγινε από τα ΕΛΤΑ και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Καταβάλαμε πολύ κόπο για την ολοκλήρωση της έκδοσης και νιώθω γι’ αυτό μεγάλη ικανοποίηση. Επιλέξαμε ένα σημαντικό τοπόσημο –το βράχο της Σύμης, σύμβολο των αγώνων για την Ενσωμάτωση,  μαζί με την αρχαία τριήρη, για να θυμίζει τη ναυτική και εμπορική ισχύ των Νησιών, και τέλος το επίγραμμα του Φώτη Βαρέλη, αντιπροσωπευτικό του Πολιτισμού  που εξακολουθεί να παράγεται στα Νησιά μας και ένα διαχρονικό μήνυμα των Δωδεκανησίων για την Ελευθερία.  

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση