Διαφήμιση

 

 

User login

Δημήτρης Γάκης: «Καμιά ανησυχία για το Μουσικό Σχολείο Ρόδου»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, μετά από επικοινωνία με τον ΥΠΠΕΘ και μετά από τη σύσκεψη που είχε χθες 22 Νοεμβρίου με τον υπεύθυνο για θέματα Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα που αφορά τα Μουσικά Σχολεία, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου Παιδείας για τη διασαφήνιση της σχετικής διάταξης (άρθρο 40 για τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία) σε νομοσχέδιο του ΥΠΠΕΘ.

«Οι προσθήκες στην τελική μορφή του άρθρου 40, εγγυώνται τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των Μουσικών Σχολείων, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές συνθήκες και τις ανάγκες των σχολείων και των μαθητών τους. Η παρέμβασή μας, πέραν της γενικής συζήτησης για τη διαμόρφωση κατάλληλων πολιτικών για τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία, έγινε και για τον επιπρόσθετο λόγω των ειδικών χωρικών συνθηκών της Δωδεκανήσου, που επιβάλλουν πιο προσεκτικές εκπαιδευτικές πολιτικές επιλογές, όπως για παράδειγμα για την εύρυθμη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Η δημιουργική ανταλλαγή απόψεων με την εκπαιδευτική κοινότητα της Δωδεκανήσου που απέφερε αίσια αποτελέσματα στη περίπτωση αυτή, θα συνεχιστεί με στόχο την υλοποίηση καλών πρακτικών «νησιωτικής» εκπαίδευσης, όχι μόνο στα μουσικά /καλλιτεχνικά σχολεία, αλλά και σε οτιδήποτε μπορεί να αναβαθμίσει την εκπαίδευση στη νησιωτική χώρα (τεχνική, επαγγελματική, τουριστική, ναυτική κ.ά.). Με εξειδικευμένη κατάρτιση, ενισχύοντας τις δεξιότητες των νέων νησιωτών, για να μπορούν να σπουδάσουν και να εργαστούν στον τόπο τους».

Editorial

ΛΙΝΑ ΠΑΠΑΤΣΗ

ΠΑΠΑΤΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΝΑ)

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

με την παράταξη  του  ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΥΝΟΥ

 ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

ΆΡΘΡΟ

Για μία νέα στρατηγική στην Τουριστική Οικονομία

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση