Διαφήμιση

 

 

User login

Δημήτρης Γάκης: «Εθνική και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για την Κω στην πράξη»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, Δημήτρης Γάκης, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σχετικά με την απόφαση για τη συνδρομή του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποκατάσταση των ζημιών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Κω τον Ιούλιο 2017, δήλωσε:

«Η συντονισμένη δράση της κυβέρνησης, φορέων της τοπικής και περιφερειακής  αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα η αποτελεσματική διαχείριση του αιτήματος για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, κάνει πράξη την υπόσχεσή μας για ουσιαστική και ολόπλευρη στήριξη της κοινωνικής και οικονομικής συνοχής στη νήσο Κω. Η διπλή – εθνική και ευρωπαϊκή – ανταπόκριση στην ανακούφιση του νησιωτικού πληθυσμού και την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό που έπληξε την Κω, πρωτίστως στις υποδομές του νησιού, επαναφέρει με ταχείς ρυθμούς την κανονικότητα στο νησί της Κω και ταυτόχρονα, επιδεικνύει τις δυνατότητες μιας κοινωνίας όταν λειτουργεί με αποφασιστικότητα, γνώση και με πολιτική ευθύνη (που αναλαμβάνει ο καθένας μας σύμφωνα με το θεσμικό του ρόλο) απέναντι στους νησιώτες.

Στο παραπάνω πλαίσιο, αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η θεσμική μου παρέμβαση, τόσο στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου (σχετ.: Ερώτηση 8460/4-9-17), όσο και μέσα από τη δραστηριότητα της Επιτροπής Περιφερειών, συνέβαλλε θετικά στην ενεργοποίηση της διαδικασίας για την κινητοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επανόρθωση των ζημιών στην Κω.

Θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να επισημάνω την πολύ καλή συνεργασία Κοινοβουλίου – Κυβέρνησης και Τ.Α. α’ και β’ βαθμού σε όλη αυτή την πορεία για την εξεύρεση και την κατάλληλη κατανομή πόρων για την ταχύτερη ανακούφιση των πληγέντων από το σεισμό και τη χρηματοδότηση των εργασιών για την αποκατάσταση των υποδομών του νησιού. Με έργα που δίνουν ανάσα στην καθημερινότητα των νησιωτών και απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις περιφερειακής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής στη νησιωτική Χώρα».

Σημειώνεται, ότι από τον Μάϊο του 2018 έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και χρηματοδοτείται το έργο για την οριστική επισκευή και αποκατάσταση ζημιών λόγω του σεισμού, στο λιμένα Κω, προϋπολογισμού 29 εκατομμυρίων ευρώ, μέρος της δαπάνης του οποίου, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ σύμφωνα με την εκτελεστική απόφαση της Επιτροπής της 17/10/18. 

Editorial

ΛΙΝΑ ΠΑΠΑΤΣΗ

ΠΑΠΑΤΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΝΑ)

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

με την παράταξη  του  ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΥΝΟΥ

 ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

ΆΡΘΡΟ

Για μία νέα στρατηγική στην Τουριστική Οικονομία

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση