Διαφήμιση

 

 

User login

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ»

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως  Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Είναι μια ημέρα που οργανώνονται σε όλο τον κόσμο εκδηλώσεις και υλοποιούνται δράσεις που αναφέρονται στα άτομα με αναπηρία.

Θα πρέπει να εστιάζουμε στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία και στόχος όλων μας να είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Τα άτομα με αναπηρία, αντιμετωπίζουν εμπόδια στην καθημερινή ζωή, γιατί η κοινωνία μας πολλές φορές δε λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού, τις δυνατότητες και τις ειδικές της ανάγκες.  Αποτέλεσμα είναι πολλές φορές τα άτομα με αναπηρία να βιώνουν συχνά το φαινόμενο του "Κοινωνικού Αποκλεισμού". Αισθάνονται την περιθωριοποίηση και στέρηση της συμμετοχής στα κοινωνικά, δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, που πρέπει να είναι κοινά σε όλους τους πολίτες ενός κράτους.

Οφείλουμε να στηρίζουμε τα Άτομα με αναπηρία και με οργή και αγανάκτηση θα θυμίσω ότι η παρούσα κυβέρνηση στα πλαίσια του μνημονίου το περασμένο έτος προέβη σε περικοπές των προνοιακών επιδομάτων που ελάμβαναν τα άτομα με αναπηρία και η ίδια κυβέρνηση, σύμφωνα με δικά της  επίσημα στοιχεία αύξησε σε ποσοστό 17% τους μισθούς των μετακλητών υπαλλήλων, δηλαδή του κομματικού της στρατού.

Η 3η Δεκεμβρίου είναι μια ευκαιρία υπενθύμισης και  συλλογισμού για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα, τι θα μπορούσε να γίνει και δεν έγινε ώστε να αντιμετωπίζονται ισότιμα τα άτομα με αναπηρία. Θα πρέπει να χαραχθούν στοχευμένες πολιτικές και να υλοποιηθούν αποτελεσματικές δράσεις και προγράμματα που στόχο θα έχουν την κοινωνική ένταξη, τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία στα πλαίσια του σεβασμού της προσωπικότητας τους και του δικαιώματος τους για ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία μας, μια κοινωνία που πρέπει να σέβεται την ομαδική και κοινωνική ιδιαιτερότητα.

Οφείλουμε λοιπόν ως σύγχρονη και ευαισθητοποιημένη κοινωνία κάθε μέρα να είμαστε κοντά με πράξεις στα άτομα με αναπηρία προκειμένου να τους παρέχουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουν ισότιμα στην κοινωνικό οικονομικό και πολιτικό τομέα. 

Editorial

ΛΙΝΑ ΠΑΠΑΤΣΗ

ΠΑΠΑΤΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΝΑ)

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

με την παράταξη  του  ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΥΝΟΥ

 ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

ΆΡΘΡΟ

Για μία νέα στρατηγική στην Τουριστική Οικονομία

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση