Διαφήμιση

 

 

User login

Παρέμβαση Ηλία Καματερού στο Νομοσχέδιο για τις ειδικές μορφές τουρισμού.

Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κατά τη συζήτηση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού «Θεματικός Τουρισμός - ειδικές μορφές τουρισμού - και άλλες διατάξεις», ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Ηλίας Καματερός, εστίασε στο «all inclusive» και στον τρόπο περιορισμού του ή εξεύρεσης ενός τρόπου λειτουργίας του προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και όχι μόνο υπέρ αυτών, που κερδίζουν από τη διακίνηση στον τουρισμό.

Έθεσε ακόμη μία φορά το ερώτημα σχετικά με τα οφέλη που αποκομίζουν οι τοπικές κοινωνίες από τον μαζικό τουρισμό: «Αυτά τα χρήματα ελέγχονται, εάν πηγαίνουν στο εξωτερικό; Απ’ αυτά που πληρώνουν οι ξένοι, πόσα μένουν έξω, ποσά έρχονται εδώ; Γιατί ξέρω ότι μέσα σ’ αυτά τα πακέτα, έτσι όπως διακινούνται απ’ τους πράκτορες, ελέγχουν τα πάντα - το ταξί, το καραβάκι, την ταβέρνα, ακόμα και σε γάμους που γίνονται τις ανθοδέσμες, τα κομμωτήρια. Όλα αυτά τα κέρδη ελέγχονται; Καταγράφονται ή φεύγει, όπως είπα και πριν, το συντριπτικά μεγάλο ποσοστό στο εξωτερικό και οι τοπικές κοινωνίες δεν κερδίζουν τίποτα

Ο Ηλίας Καματερός αναφέρθηκε στο άρθρο 28 του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας την ανάγκη θεσμοθέτησης ουσιαστικού ελέγχου όσον αφορά την μετακίνηση πελατών από τα τουριστικά γραφεία χωρίς κόμιστρο από και προς συγκεκριμένα σημεία, προκαθορισμένα από το συνολικό πρόγραμμα του ταξιδιού τους με την έκδοση voucher από τα τουριστικά γραφεία.

Υπενθύμισε επίσης τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών για τον έλεγχο μεταφορών από εταιρείες, οι οποίες λειτουργούσαν παράνομα και δεν μπορούσε να ελεγχθεί το έργο τους.

Γραφείο Τύπου

Την ομιλία του Ηλία Καματερού μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο παρακάτω link:

https://www.youtube.com/watch?v=A-X6_nucPxw&feature=youtu.be

Editorial

ΛΙΝΑ ΠΑΠΑΤΣΗ

ΠΑΠΑΤΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΝΑ)

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

με την παράταξη  του  ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΥΝΟΥ

 ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

ΆΡΘΡΟ

Για μία νέα στρατηγική στην Τουριστική Οικονομία

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση