.

Διαφήμιση

 

User login

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ - Αναγκαία για την τοπική οικονομία η σύνδεση της Χάλκης με τον Πειραιά

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη για την προσέγγιση στη Χάλκη πλοίου που να την συνδέει με τον Πειραιά στο πλαίσιο των δρομολογίων Πειραιάς - Δωδεκάνησα μιας και το 2018, λόγω μη πρόβλεψης στον σχετικό διαγωνισμό, το πλοίο περνούσε μόνο έξω από το νησί χωρίς να προσεγγίζει στο λιμάνι του.

Στην Ερώτηση, ο Δημήτρης Κρεμαστινός υπογραμμίζει τη σημασία που έχει μια τέτοια σύνδεση για την οικονομία και τη βιωσιμότητα του νησιού και ζητά να μάθει εάν θα συμπεριληφθεί η Χάλκη στα δρομολόγια από Πειραιά προς Δωδεκάνησα του 2019.
Μετά την κατάθεση της Ερώτησης ο Αντιπρόεδρος της Βουλής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουβέλη για το θέμα και εκείνος του απάντησε ότι θα το πράξει.
 
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης είναι το εξής:
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτική κ. Φώτη Κουβέλη

Θέμα: «Σύνδεση της Χάλκης με τον Πειραιά»

Κύριε Υπουργέ,

Το καλοκαίρι του 2018 ο Δήμαρχος Χάλκης απευθύνθηκε αρμοδίως στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ζητώντας να συνδεθεί η Χάλκη με τον Πειραιά δια του πιο γρήγορου διαθέσιμου δρομολογίου (διάρκειας μισής ημέρας). Το αίτημά του αφορούσε, ως πρόταση, την προσέγγιση στη Χάλκη του πλοίου «Νάξος» το οποίο περνούσε ούτως ή άλλως έξω από το νησί, στο πλαίσιο του τακτικού δρομολογίου του. Σημειωτέον ότι άλλα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου είχαν τέτοια σύνδεση.

Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι αφού δεν είχε προβλεφθεί η προσέγγιση στη Χάλκη στον ετήσιο διαγωνισμό για τα δρομολόγια, ήταν αδύνατον να ρυθμιστεί ad hoc εκτός αν ήθελε η εταιρία να το κάνει με δική της πρωτοβουλία.

Η τουριστική περίοδος ολοκληρώθηκε χωρίς η Χάλκη να έχει μια βιώσιμη συνδεσιμότητα με τον Πειραιά, με προφανείς προεκτάσεις στον τουρισμό και στην μικρή οικονομία της. Κατά την επικοινωνία μου το καλοκαίρι με το Υπουργείο αντιλήφθηκα ότι το θέμα είχε καταγραφεί ενόψει του επόμενου διαγωνισμού που θα διενεργηθεί σύντομα. Εντούτοις, μέχρι στιγμής, εξ όσων πληροφορούμαι, η προσέγγιση στη Χάλκη πλοίου που θα συνδέει τα τον Πειραιά με τα Δωδεκάνησα δεν έχει εξεταστεί για την επόμενη χρονιά.

Με βάση τα παραπάνω, και δεδομένου ότι η σύνδεση της Χάλκης με τον Πειραιά συνδέεται ευθέως με τη βιωσιμότητα του νησιού, ερωτάστε:

-      Θα συμπεριληφθεί το λιμάνι της Χάλκης στον διαγωνισμό που θα διενεργήσει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για τα δρομολόγια πλοίων του έτους 2019;

Ο ερωτών βουλευτής

 Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

 

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση