.

Διαφήμιση

 

 

User login

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: «ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»

Η οικονομική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ στα τέσσερα χρόνια περίπου που κυβερνούν ήταν μια ολέθρια και καταστροφική πολιτική για τη χώρα και ειδικότερα για τα νησιά μας. Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στραγγάλισε την τοπική οικονομία της Δωδεκανήσου και οδήγησε σε χρεοκοπία  πολλούς επιχειρηματίες, οι οποίοι μην έχοντας άλλη λύση έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους. Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ οι Έλληνες πνίγονται στα χρέη. Η μεσαία τάξη, που επί δεκαετίες αποτελούσε την κινητήρια μηχανή και ένα σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της  οικονομίας μας, στενάζει τα τελευταία χρόνια μιας και έχει «στοχοποιηθεί»  από την «αριστερή κυβέρνηση»  που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας. Το ιδιωτικό χρέος των Ελλήνων έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια και αντικατοπτρίζει της πορεία της πραγματικής οικονομίας αλλά και της δυστυχίας που βιώνουν καθημερινά όλοι οι συμπατριώτες μας. Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι πραγματικά αμείλικτοι. Περισσότερο από 4,3 εκατομμύρια πολιτών χρωστούν στις εφορίες. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν πάνω από δυόμισι φορές σήμερα σε σχέση με το 2014. Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί πολλαπλασιάζονται. Χιλιάδες ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας και αγωνίας αφού δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο και πότε θα ρυθμιστεί η αποπληρωμή των οφειλών τους για να σώσουν την κύρια κατοικία τους. 

Είναι θλιβερό ο πρωθυπουργός μας να επαίρεται ότι σε όλα τα προεδρικά μέγαρα και τις πρωθυπουργικές κατοικίες που επισκέφτηκε δεν φορούσε γραβάτα και αυτό να το θεωρεί ο ίδιος ως επιτυχημένη άσκηση πολιτικής. Τεράστιο «κατόρθωμα» κύριε Τσίπρα,  αλλά πείτε μας αλήθεια ποια είναι η αντανάκλαση της πολιτικής της γραβάτας που εφαρμόζεται,  ποια τα αποτελέσματα της;  Επίσης θλιβερό είναι να διαπιστώνουμε όλοι μας,  ότι  πρωτοκλασάτη υπουργός της κυβέρνησης, η κυρία Φωτίου,  μέσω δηλώσεων της  δεν ξέρει τι είδους φόρος είναι ο Φ.Π.Α.

Ο πρόεδρος μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες μια σειρά μέτρων που πραγματικά θα δώσουν το σύνθημα για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και θα αποτελέσουν μια δεύτερη ευκαιρία σε εκείνους που έπεσαν τα χρόνια της κρίσης να σηκωθούν και πάλι. Τα μέτρα αυτά είναι ρεαλιστικά, κοστολογημένα και απολύτως  εφαρμόσιμα.

Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, δεσμευόμαστε ότι θα εισαχθεί ένας απλός μηχανισμός ρύθμισης και διαγραφής οφειλών, για να δοθεί νε τον τρόπο αυτό μια δεύτερη ευκαιρία σε ελεύθερους επαγγελματίες και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία δεσμευόμαστε ότι θα εφαρμοστεί μια ρύθμιση 120 δόσεων. Με τον τρόπο αυτό θα κάνουν οι οφειλέτες μια νέα αρχή στη σχέση τους με το Δημόσιο.  Αυτό το μέτρο αφορά τους 4 στους 5 Έλληνες, οι οποίοι οφείλουν μέχρι 3.000 ευρώ. Από την άλλη θα δημιουργηθεί το λεγόμενο «λευκό μητρώο»  το οποίο θα αφορά τους συνεπείς φορολογούμενους και δανειολήπτες.

Σχετικά με τους οφειλέτες των δανείων, που είναι περίπου 130.000 οικογένειες που περιμένουν τη ρύθμιση των χρεών τους με βάση το νόμο Κατσέλη,  το κόμμα μας έχει τεκμηριωμένη και εφαρμόσιμη λύση. Οι εκκρεμείς υποθέσεις θα χωριστούν σε τρεις βασικές κατηγορίες:  στους οφειλέτες χωρίς περιουσιακά στοιχεία, στους οφειλέτες με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο την κύρια κατοικία τους και τέλος τους οφειλέτες που έχουν και επιπλέον περιουσιακά στοιχεία πέραν της κύριας κατοικίας τους. Αυτές οι υποθέσεις θα εκδικάζονται κατά προτεραιότητα αφού εκεί βρίσκονται οι περισσότεροι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Σχετικά με τις επιχειρήσεις είχαμε το μέτρο του εξωδικαστικού μηχανισμού που πολυδιαφημίστηκε αλλά απέδωσε ελάχιστα. Θα προχωρήσουμε σε μια απλοποιημένη και αυτόματη εξωδικαστική επίλυση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες για χρέη προς το δημόσιο και τράπεζες. Η λύση αυτή είναι απλή  και δεν υποχρεώνει τους οφειλέτες να υποβάλλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά, δεν απαιτεί την υποχρεωτική συνδρομή διαμεσολαβητή και δεν θα υπάρχει δικαστική εμπλοκή. Η αναδιάρθρωση των χρεών θα προκύπτει με βάση την πραγματική οικονομική κατάσταση κάθε επιχείρησης και τη δυνατότητα που έχει να αποπληρώσει τις οφειλές της. Η διαδικασία ρευστοποίησης της πτωχευτικής περιουσίας και η εξόφληση των πιστωτών θα ολοκληρώνεται εντός 24 μηνών. Στόχος μας είναι να μπορεί ο κάθε μικρομεσαίος επιχειρηματίας να επανέλθει ταχύτερα στην οικονομική δραστηριότητα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι όλα αυτά τα μέτρα είναι εφικτό να εφαρμοστούν και θα δώσουν μια αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας, θα είναι μέτρα στα οποία θα στηριχτούν οι νησιώτες συμπατριώτες μας, επιχειρηματίες και μη, για να βγουν από το αδιέξοδο που τους οδήγησε η αποτυχημένη οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την πολιτική μας, αποδεικνύουμε ότι αγαπάμε τους νησιώτες και ότι  τα νησιά μας αποτελούν για εμάς προτεραιότητα. Προτεραιότητα, που εκτός των άλλων επιβάλλουν εθνικοί λόγοι που δυστυχώς η πολιτική των κυβερνώντων σχεδόν ποτέ δεν έλαβε υπόψη. 

Κλείνοντας θα πρέπει να σημειώσω, ότι ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε τόσο την εμπειρία όσο και τα στελέχη που άμεσα θα εφαρμόσουν την πολιτική αυτή, χωρίς πισωγυρίσματα και με τον τρόπο αυτό  θα ανασάνει η αγορά, θα ζωντανέψει  επιτέλους η οικονομία των νησιών για να προχωρήσουμε μπροστά με αισιοδοξία και  να φέρουμε το χαμόγελο στο πρόσωπο των Ελλήνων.

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση