.

Διαφήμιση

 

User login

«Να παραταθεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για τους μικρούς και νησιωτικούς δήμους που δεν διαθέτουν προσωπικό»

Την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για τους μικρούς και νησιωτικούς δήμους που στερούνται προσωπικού, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας αναφερόμενος στους Δήμους Αγαθονησίου, Πάτμου, Λειψών, Αστυπάλαιας, Καρπάθου, Κάσου, Τήλου, Νισύρου, Σύμης και Χάλκης.

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής, οι συμβασιούχοι κοινωφελούς εργασίας στους μικρούς και νησιωτικούς δήμους, βοήθησαν να καλυφθούν κάποιες από τις ανάγκες που υπήρχαν σε νευραλγικές υπηρεσίες προς τους πολίτες και με δεδομένο ότι οι δήμοι αυτοί δεν έχουν προσωπικό.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι η σύμβαση αυτών των ανθρώπων, λήγει σε ένα μήνα από τώρα και συγκεκριμένα στις 8 Ιουνίου.

Αυτό σημαίνει ότι οι μικροί και νησιωτικοί δήμοι θα μείνουν χωρίς προσωπικό στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, που χαρακτηρίζεται από αυξημένες ανάγκες και επιβάλλει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των νησιωτικών προορισμών.

Ο κ. Κόνσολας ζητά την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους μικρούς και νησιωτικούς δήμους και επισημαίνει ότι ανάλογη παράταση δόθηκε και για όσους απασχολούνται στο πρόγραμμα για την αντιπυρική προστασία, αλλά και στους απασχολούμενους στο πρόγραμμα ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Προς

Κυρία Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Κύριο Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για τους μικρούς και νησιωτικούς δήμους που δεν έχουν προσωπικό»

Κυρία Υπουργέ,

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, οι μικροί και νησιωτικοί δήμοι στερούνται του αναγκαίου προσωπικού για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς και να προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες.

Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις των Δήμων Λειψών, Κάσου, Καρπάθου, Πάτμου, Αγαθονησίου, Αστυπάλαιας, Χάλκης, Νισύρου, Σύμης και Τήλου.

Οι συμβασιούχοι κοινωφελούς εργασίας στους μικρούς νησιωτικούς δήμους, βοήθησαν να καλυφθούν κάποιες από τις ανάγκες που υπήρχαν σε νευραλγικές υπηρεσίες.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι η σύμβαση αυτών των ανθρώπων, λήγει σε ένα μήνα από τώρα και συγκεκριμένα στις 8 Ιουνίου.

Αυτό σημαίνει ότι οι μικροί νησιωτικοί δήμοι θα μείνουν χωρίς προσωπικό στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, που χαρακτηρίζεται από αυξημένες ανάγκες και επιβάλλει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των νησιωτικών προορισμών.

Η κυβέρνηση οφείλει να δει με ιδιαίτερη προσοχή το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στους μικρούς και νησιωτικούς δήμους που στερούνται προσωπικό και να προχωρήσει στην παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σε αυτούς τους Δήμους.

Άλλωστε, ανάλογη παράταση δόθηκε και για όσους απασχολούνται στο πρόγραμμα για την αντιπυρική προστασία, αλλά και στους απασχολούμενους στο πρόγραμμα ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται η Κυρία και ο Κύριος Υπουργοί

1. Εάν προτίθενται να προχωρήσουν στην παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ειδικά για τους μικρούς και νησιωτικούς δήμους, που στερούνται του αναγκαίου προσωπικού.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση