.

Διαφήμιση

 

 

User login

ΛΕΡΟΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Οι αγώνες και οι προσπάθειες της υπάρχουσας δημοτικής αρχής καρποφόρησαν και θα εξακολουθήσουν να αποδίδουν καρπούς. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι η δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στο νησί μας, είναι πλέον αναμφισβήτητο γεγονός. Οι δεκατέσσερις συμπατριώτες μας που πρόσφατα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, θα επανέλθουν στην εργασία τους.

Επιπλέον, κατόπιν αιτήματος μας προς τον Υπουργό Παιδείας στις 07.10.2013 για την ίδρυση ΙΕΚ στο νησί μας, σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι στα νέα δέκα ΙΕΚ που θα ιδρυθούν σύμφωνα με απόφαση των Υπουργείων Παιδείας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συγκαταλέγεται και το νησί μας. ( http://www.news.gr/ellada/ekpaidefsh/article/143890/poy-idryontai-iek-ka....) Ο αγώνας συνεχίζεται… - Από το γραφείο τύπου

  • ​ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ
  1. Υπουργό Παιδείας κ.Αρβανιτόπουλο Κων/νο
  2. Υφυπουργό Παιδείας κ.Γκιουλέκα Κων/νο
  3. κοιν. Γραφείο Πρωθυπουργού

Απευθύνομαι σε εσάς ως Δήμαρχος Λέρου εκφράζοντας ταυτόχρονα και την άποψη και θέληση του λαού της Λέρου, των γονιών και των μαθητών που αγωνιούν για το μέλλον των νέων και του τόπου μας με μοναδικό αίτημα τη δημιουργία Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) με κατεύθυνση στον τομέα της Υγείας στο νησί μας, τη Λέρο, ένα νησί με πληθυσμό 14.000 κατοίκων. Το αίτημα αυτό προκύπτει από την κατάργηση του τομέα Υγείας στο ΕΠΑΛ Λέρου και στηρίζεται στους παρακάτω λόγους:

  • 1) Το Νοσοκομείο της Λέρου είναι πλήρως στελεχωμένο από κλινικές, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί Ψυχιατρικό Θεραπευτήριο, το οποίο αφενός είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων και αφετέρου είναι το πρώτο ίδρυμα στο οποίο επετεύχθη αποασυλοποίηση.

Τόσο το Νοσοκομείο όσο και το Ψυχιατρικό Θεραπευτήριο έχουν ανάγκη από εξειδικευμένους στον Τομέα Υγείας και γι’ αυτό πολλοί νέοι και μαθητές ακολουθούν αυτή την ειδίκευση. Έτσι, το Νοσοκομείο της Λέρου μπορεί να στελεχώνεται από τους νέους μας, οι οποίοι και χρήσιμοι είναι και στον τόπο τους μένουν και προσφέρουν.

  • 2) Η νησιωτική ιδιομορφία της περιοχής συντελεί στην ανάγκη δημιουργίας του ΙΕΚ, καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή ανήκουν και τα νησιά Λειψοί, Πάτμος, Αγαθονήσι και Αρκοί. Με τη δημιουργία του ΙΕΚ ενισχύονται και όλα αυτά τα νησιά και βγαίνουμε από τον παραγκωνισμό.

            Πρέπει να σας αναφέρουμε ότι για τη δημιουργία του ΙΕΚ δε θα υπάρξει ανάγκη νέων υποδομών, διότι υπάρχει η δυνατότητα να στεγαστεί στο ΕΠΑΛ Λέρου, όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις έτοιμες να υποδεχτούν αρκετά μεγάλο αριθμό φοιτούντων. Επίσης, οι τεχνικές εγκαταστάσεις από την κατάργηση του τομέα Υγείας στο ΕΠΑΛ βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και μπορούν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο.

  •             Σας καλούμε να δώσετε προτεραιότητα στο θέμα που αφορά στον τόπο μας, ειδικά σε θέματα παιδείας που τόσο αυτά όσο και εμείς έχουμε ανάγκη, για να μείνουν τα νησιά μας λειτουργικά, ενεργά και μάχιμα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

            Ελπίζουμε να δείξετε την ευαισθησία που διακατέχει τόσο εσάς όσο και την κυβέρνηση που εκπροσωπείτε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τον τόπο μας, τα παιδιά μας και τους ανθρώπους που δίνουν τη ζωή τους καθημερινά για να μείνουν τα σύνορά μας ανέπαφα.                       Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία και διευκρίνιση.                                                                                     

  •    Με εκτίμηση, Ο Δήμαρχος Λέρου  Κόλιας Μιχαήλ

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση