.

Διαφήμιση

 

User login

Ο θρυλικός κιθαρίστας των SCORPIONS Uli Jon Roth στη Ρόδο!!

Ένας από τους   μεγαλύτερους κιθαρίστες με  παγκόσμια αναγνώριση, μέλος των  SCORPIONS  με τους οποίους  κυκλοφόρησε τους δίσκους Flytothe  Rainbow, InTrance, VirginKiller, TakenbyForce και TokyoTapesliverecording και είναι αυτός  που δημιούργησε το νεοκλασικό  metal είδος εφηύρε την Skyguitar και   έχει μοιραστεί τη σκηνή με G3, Joe   Satriani, MichaelSchenker και άλλους  πολλούς.Στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του, έρχεται για πρώτη φορά στο νησί της Ρόδου για μια  μοναδική συναυλία  την

Δευτέρα 8 Ιουλίου στη μουσική σκηνή του Colorado

όπου θα  ακουστούν τραγούδια των SCORPIONS,  τραγούδια  από τη προσωπική του καριέρα και άλλα κομμάτια τα  οποία δεν έχει παίξει ποτέ στο   παρελθόν!

Σύντομα λεπτομέρειες…

 Ένας σπουδαίος  κιθαρίστας, που θεωρείται από   τους πρώτους που συνέβαλαν στην  ανάπτυξη του νέο-κλασσικού   είδους της metal, ο UliJonRoth. Η   ενασχόληση του μετην κιθάρα,  ξεκίνησε στην ηλικία των 13 ετών   και δύο χρόνια μετά, έπαιζε   κανονικά. Στις αρχές του ’70,  μπήκε στους DawnRoad που είχαν στη   σύνθεσή τους και τον τραγουδιστή  KlausMeine. 

ο υλικό της μπάντας που  ήταν σε μεγάλο βαθμό του Roth,   τράβηξε τοενδιαφέρον των τότε   μελών των Scrorpions που πρότειναν   στους δύο μουσικούς,να   ενσωματωθούν στις τάξεις τους.  Το συγκρότημα  σημείωσε μεγάλη   επιτυχία μέσα από τα τέσσερα   άλμπουμ πουκυκλοφόρησε μεταξύ   του 1974 και 1977, με τον κιθαρίστα να   καθορίζει σε μεγάλοβαθμό τον   ήχο και να ξεχωρίζει τόσο για τη   συμβολή του στην καθιέρωση της  μπάντας όσο και για τις   ικανότητες του. Οι εντάσεις όμως  ανάμεσα στα υπόλοιπαμέλη της  μπάντας  που επιθυμούσαν μια πιο   hardrock ηχητική κατεύθυνση και σε  εκείνον που διαφωνούσε, οδήγησαν   στην αποχώρηση του το 1978. Ο Roth,  προχώρησε σχηματίζοντας μια  τριμελή μπάντα, τους ElectricSun,  στους οποίους εκτόςαπό κιθάρα,  τραγουδούσε κιόλας.Το ντεμπούτο  τους κυκλοφόρησε το1979, με έναν  ήχο που θύμιζε Scorpions,είχε όμως  Μεγαλύτερεςεπιρροές από Hendrix  και πιο αργάκομμάτια.

Τα  στοιχεία αυτά έγινανεντονότερα  στη δεύτερηκυκλοφορία τους, ενώ  το τρίτο καιτελευταίο άλμπουμ  τους, εξερευνάσυμφωνικά  νέο-κλασσικά ροκεδάφη, ενώ ο  μουσικός επεκτείνειτο  συνθετικό του φάσμα,εισάγοντας  και τη νέα τουεφεύρεση, την  κιθάρα SkyGuitar, πουπεριέχει έξι  οκτάβες. Μετά τουςElectricSun, πέρασε  σε μια νέαδημιουργική φάση, συνθέτονταςτέσσερις συμφωνίες  και δύο κονσέρτα καικάνοντας  μερικές παραστάσειςμε  συμφωνικέςορχήστρες σε όλη την  Ευρώπη.Χρησιμοποίησε το όνομα Uli  JonRoth’, για όλες τιςμετέπειτα  κυκλοφορίες καιεμφανίσεις του. 

Ξεχωριστές στιγμέςστην καριέρα  του, αποτελούν ησυμμετοχή του  στην περιοδεία G3 το1998, μετουςJoe SatrianiκαιMichaelSchenker, ηεμφάνιση του  το 2001 στο ροκφεστιβάλ του Castle  Donington πουκαταγράφηκε σε DVD καθώς  καιαυτήτου 2006, στοWackenOpenAirFestival με τους Scorpions. Ο Rothέχει επηρεάσει  σχεδόν κάθεκιθαρίστα της metal και  ροκ σκηνής. Στηνπροσωπική του  ζωή, είχε σχέση μετην ζωγράφο  MonikaDannemann, που μάλλονείχε  «φετίχ» με τουςκιθαρίστες, αφού  πριν ήταν με τον JimiHendrix στις  τελευταίες στιγμέςτης ζωής του.  Ο Roth με την Dannemannσυνεργάστηκαν  σε διάφορα κομμάτια,όπως και στο  "We'llBurntheSky" τωνScorpions,ενώ η ίδια  είχε σχεδιάσει ταεξώφυλλα των  δίσκων των ElectricSun  

"12ηχος"

        Εταιρεία Διοργάνωσης και προβολής

          Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση