.

Διαφήμιση

 

User login

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΤΖΑΣΤΙΝ ΤΡΙΝΤΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 40.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ

«Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρωθυπουργό του Καναδά κ. Τζάστιν Τριντό, ο οποίος τήρησε την υπόσχεσή του, ότι θα πάρει στον Καναδά 40.000 μετανάστες και πρόσφυγες, από όλο εκείνο το κύμα που έμπαινε μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη, κυρίως το 2015. Το υποσχέθηκε, το έκανε και είναι κάτι πολύ σημαντικό για μας και για όλο τον κόσμο η ειλικρίνεια του συγκεκριμένου Πρωθυπουργού μιας μεγάλης χώρας, η οποία ξέρει να τιμά τον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα και την πολιτική της ανθρωπιάς.

Να επισημάνω, ότι είχα την ευκαιρία και προσωπικά να τον ευχαριστήσω στη συνάντηση που είχαμε στο Μόντρεαλ, στο ταξίδι που πραγματοποίησα εκεί, προσκεκλημένος από την ελληνική Ομογένεια».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Μουσείο της Ακρόπολης η Πρεσβεία του Καναδά για την εθνική επέτειο της χώρας της.

Ο κ. Κουίκ εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι η ελληνοκαναδική φιλία θα παράγει καρπούς προς όφελος των δύο λαών και πρόσθεσε: «Είμαι ευχαριστημένος, ότι οι διμερείς μας σχέσεις είναι σε άνθηση. Η Ελλάδα και ο Καναδάς μοιράζονται κοινές αξίες και αρχές. Μιλάμε για μια μεγάλη χώρα, που  έχουν δυναμική παρουσία πάνω από 350.000 Έλληνες Ομογενείς, που ζουν και ευημερούν στις μεγαλύτερες πόλεις εκεί. Συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική ζωή του Καναδά, ως μέλη του Κοινοβουλίου του, τη Γερουσία του και στην κεντρική διοίκηση. Η ομάδα ελληνοκαναδικής φιλίας του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου έχει 28 βουλευτές».

Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον Πρέσβη του Καναδά κ. Mark Allen, για την επιλογή του Μουσείου της Ακρόπολης, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της χώρας του: «Δείγμα του πόσο ο Καναδάς σέβεται και αγκαλιάζει τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό».

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση