.

Διαφήμιση

 

User login

ISLAND GAMES - Ανοιχτή επιστολή προς Δήμαρχο Ρόδου

Προς: Φώτη Χατζηδιάκο, Δήμαρχο Ρόδου

Υπόψη: Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Στράτο Καρίκη, Χατζή Χατζηευθυμίου επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Ροδίων Οραμα» , Πότσου Καλέτου επικεφαλής δημοτικής παράταξης  «Λαϊκή Συσπείρωση», νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη, Υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα,  βουλευτή Δωδ/σου Νεκτάριο Σαντορινιό

Θέμα: Συμμετοχή Ρόδου στον θεσμό International Island Games Association

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε

Το νησί μας συμμετέχει μετά από αίτημα-φάκελο του Δήμου Ροδίων που κατέθεσε, στον θεσμό International Island Games Association (www.iiga.net) από το 1997, μετά την ενημέρωση που έλαβε η αντιπροσωπία του Δήμου Ροδίων στα πλαίσια των διαδικασιών για την διδυμοποίηση του νησιού μας με το νησί Γκότλαντ της Σουηδίας. Η αποδοχή έγινε από την Γενική Συνέλευση των νησιών-μελών που πραγματοποιήθηκε στο νησί Τζέρσεϋ, τον Ιούνιο του 1997 κατά την διάρκεια των 7ων αγώνων.

Από τότε το νησί μας συμμετείχε στους αγώνες στο αδελφό νησί Γκότλαντ της Σουηδίας το 1999, στο Αϊλ Οφ Μαν το 2001, στους αγώνες του οποίου παρευρεθήκατε. To 2003 στο Γκένσεϊ, της Αγγλίας όπου στην Γενική Συνέλευση το νησί μας ανέλαβε, μετά από ψηφοφορία, την διοργάνωση των αγώνων του 2007.

Το 2005 στο νησί Σέτλαντ της Σκοτίας, όπου έγινε η παρουσίαση της προετοιμασίας των αγώνων του 2007. Το 2007 πραγματοποιήθηκαν από 27 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου, στο νησί μας με εξαιρετική επιτυχία οι 12οι αγώνες.  Καταγράφηκε ρεκόρ συμμετοχών το οποίο διατηρείτε μέχρι και σήμερα. Καταγράφηκαν στο on line σύστημα 3.500 συμμετοχές αθλητών και συνοδών ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των συγγενών, φίλων και φιλάθλων  που βρέθηκαν στο νησί μας για τους αγώνες.   Πραγματοποιήσαμε την τρίτη σε μέγεθος σύνθετη ( multi sport) διοργάνωση  στη χώρα, μετά την Ολυμπιάδα και Παρολυμπιάδα.   Αξιοποιήθηκαν και δημιουργήθηκαν 32 εγκαταστάσεις σε όλο το μήκος και πλάτος του νησιού με την συμμετοχή  και τον 10 δήμων του νησιού.      

Τεράστια ήταν τα οφέλη σε νέες εγκαταστάσεις όπως, ο Στίβος, τα 7 γήπεδα Τένις, τα σκοπευτήρια στον Καλαμώνα και στην οδό Καποδιστρίου και σημαντικές βελτιώσεις σε όλες όσες αξιοποιήθηκαν. Στον τομέα της οικονομίας του νησιού τα έσοδα ήταν τεράστια. Τέλη παρεπιδημούντων, ΦΠΑ, εστιατόρια, τουριστικά καταστήματα, ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Ο θεσμός των Island Games συνέβαλε τα μέγιστα στην αθλητική ανάπτυξη του νησιού μας. Λειτούργησε ως κίνητρο και επιβράβευση για τους νέους αθλητές, συνέβαλε στην εξωστρέφεια των αθλημάτων, αποκτήθηκε σημαντική τεχνογνωσία και πρόβαλε το νησί μας διεθνώς. Το ερχόμενο Σάββατο 12 Ιουλίου ολοκληρώνονται  οι αγώνες στο Γιβραλτάρ οπού συμμετέχουν 2.800 αθλητές από 23 νησιά και  χωρίς την συμμετοχή του νησιού μας. Παράλληλα με τους αγώνες πραγματοποιήθηκε  και η καθιερωμένη τακτική Γενική Συνέλευση όπου δεν υπήρξε  εκπροσώπηση της Ρόδου.                                                                                                                                                               Σε τι ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να συνεχίσει το νησί μας να συμμετέχει στο θεσμό και να μπορέσει να συνεχίσει να απολαμβάνει τα σημαντικά οφέλη και να διοργανώσει ξανά στο μέλλον τους σημαντικούς αυτούς αγώνες;

Μετά τιμής

Μιχαηλιδης Τάκης                         

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση