.

Διαφήμιση

 

User login

ΤΡΙΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ «Του ριζικού μου από μακριά, την πόρτα ν΄ αγναντέψω…»

Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Τα νησιά του Αρχιπελάγους, αγκαλιάζουν  την Ηπειρωτική Ελλάδα στην πολυπολιτισμική Ρόδο»

Μετά το ιστορικό αντάμωμα της Κρήτης, του Πόντου και των Αρμενίων  στην πολυπολιτισμική Ρόδο, που άφησε σημαντικό στίγμα ιστορικής παράδοσης, μια άλλη, εξίσου μεγάλη συνάντηση, πραγματοποιείται στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου, με  πρωτοβουλία του Περιφερειακού Συμβούλου Ν.Α. Εντεταλμένου Πολιτισμού Δωδεκανήσου κ. Κάλλιστου Διακογεωργίου.

Η Ρόδος, ως πολιτιστικό σταυροδρόμι  Βορρά και Νότου, Ανατολής και Δύσης, αγκαλιάζει και προβάλλει παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και χορούς, από όλη την Ελλάδα, σε μια διαφορετική συνάντηση.

Η παράσταση, με θέμα:  «Του ριζικού μου από μακριά, την πόρτα ν΄ αγναντέψω…» προβλέπεται ξεχωριστή και μεγαλειώδης. Ραντεβού με την πολιτιστική ιστορία της Ηπειρωτικής Ελλάδας, θα δώσουν έλληνες και ξένοι που θα παραστούν,  για να επισφραγίσουν, μια ακόμα επιτυχία της μουσικής και χορευτικής «πανδαισίας».

Το Πολιτιστικό Αντάμωμα, έχει καθιερωθεί ως θεσμός από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκο.

Ρούμελη τόπος των ηρώων, Πελοπόννησος η μάννα της αρχαίας Ολυμπίας, Ήπειρος ιερή γη της πανάρχαιας Δωδώνης,  Θρακομακεδόνες η περιοχή, που ενώνει την ιστορία Μακεδονίας - Θράκης και  Θεσσαλία γενέτειρα του Ασκληπιού, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε, μέσα από την ιστορικότητα των περιοχών, να ξεπηδήσει η λεβεντιά της παράδοσης και του πολιτισμού, της κάθε μιας ξεχωριστά.

Στη συνάντηση προγραμματισμού της εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τον κ. Διακογεωργίου, παρευρέθηκαν οι Πρόεδροι των αντίστοιχων συλλόγων που εδρεύουν στη Ρόδο, κ.κ. Μαρία Παπαδοπούλου, Βασίλης Καψάλης, Μισαήλ Ανθόπουλος, Ιωάννης Γκουγκουστάμος, ο Γ. Γραμμ. του Συλλόγου Ρουμελιωτών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Κρέτσης εκ μέρους της Προέδρου κ. Ιωάννας Αλαμπάνου και η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ρόδου κ. Φαίδρα Σπανού. Επίσης, εκ μέρους του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου, ο Πρόεδρος κ. Φιλήμονας Νικολάου και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδίτης Π. Νεκτάριος Πόκκιας, ενώ προηγήθηκε και συνάντηση στο Στέκι Ηπειρωτών.

Την εκδήλωση, θα πλαισιώσουν γνωστά σχήματα παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιού από την κάθε περιοχή, που θα συνοδεύουν τα αντίστοιχα, ντόπια χορευτικά των συλλόγων.  Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί, η συμμετοχή της 10 χρονης Αρετής-Κυράς Χριστοφή που θα τραγουδήσει και της 2,5 ετών Ραφαέλας Σπάρταλη που θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς. 

«Ένα πολιτιστικό αντάμωμα,  που το οφείλουμε ως νησιώτες, στην Ηπειρωτική Ελλάδα και τη λεβέντικη ιστορία της. Η στεριανή Ελλάδα, είναι το άλλο μας μισό και συμπληρώνει τη σύνθεση της παράδοση» δήλωσε ο κ.  Κάλλιστος Διακογεωργίου και  όπως είπε, η διοργάνωση γίνεται ταυτόχρονα με τη σημαντική επέτειο, των 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Αιμοδοτών.

Στο πλαίσιο της φετινής επετείου, την ίδια ημέρα, που εορτάζουμε τα 30 χρόνια της ιδρύσεως το συλλόγου Αιμοδοτών «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» θα γίνει η λαμπαδηδρομία, με τη συμμετοχή της χρυσής Ολυμπιονίκη με την Εθνική κωφών γυναικών, αθλήτρια του Κολοσσού Δήμητρα Μελλίνη και  αθλητών της Γ.Σ. Δωδεκάνησος. Ιδιαίτερη τιμή θα είναι η συμμετοχή, όπου έχει προσκληθεί επίσημα, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού ε.α. κ. Αλκιβιάδη Στεφανή,  ο οποίος θα είναι και ο τελευταίος κατά σειράν της λαμπαδηδρομίας της διοργάνωσης.

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση