.

Διαφήμιση

 

User login

ΛΕΡΟΣ - «Γιορτή της Τράτας – Ψαρά» στο Παντέλι.

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία μία από τις πιο παραδοσιακές και γνωστές εκδηλώσεις του Δήμου Λέρου, η «Γιορτή της Τράτας – Ψαρά» στο Παντέλι, η οποία προάγει διαχρονικά τα ήθη και τα έθιμα της Λέρου.

Την όµορφη και ζεστή εκδήλωση τίµησαν µε την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, ο Αρχιερατικός επίτροπος π. Νικόδημος Φωκάς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Καστής Δημήτριος και Γρεκός Κυριάκος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΑΙΣΑΠ κα Κανάρη Μαριέττα, ο τέως Έπαρχος και περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Θεμέλαρος, ο πρόξενος της Μολδαβίας στην Περιφέρεια Κρήτης και υποστράτηγος Ε.Α. ΕΛ.ΑΣ κ. Θεοδωραγγλάκης, ο πρόεδρος Αλιέων κ. Χρήστος Τσακυριός, κάτοικοι του νησιού, αλλά και επισκέπτες της Λέρου πολλών και διαφορετικών εθνικοτήτων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 19.30 όπου οι ψαράδες μας, παρουσία πλήθους κόσμου, αλίευσαν κάνοντας αναπαράσταση του παραδοσιακού τραβήγματος των διχτυών της τράτας.

Μετά την αναπαράσταση, ο κόσμος κατευθύνθηκε στο λιμάνι Παντελίου όπου ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με κέφι και ζωντάνια με τη συμμετοχή του πολιτιστικού – εξωραϊστικού συλλόγου «η Παναγιά του Κάστρου» και την ορχήστρα του κ. Κοντογιωργάκη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκε δωρεάν κρασί και άφθονα ψάρια προς όλους, προσφορά της οικογένειας Τσακυριού, ενώ έγινε ρίψη εντυπωσιακών βεγγαλικών.

Η «Γιορτή της Τράτας – Ψαρά», που κράτησε μέχρι αργά, ήταν για ακόμα μια χρονιά η αφορμή για ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους πολυάριθμους επισκέπτες του νησιού, τόσο για τον Δημοτικό Οργανισμό Παιδικών Σταθμών – Αθλητισμού – Πολιτισμού, που ήταν άλλωστε και ο διοργανωτής της πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης, όσο και για τους υπερήφανους κατοίκους της Λέρου που είναι γνωστοί για την φιλοξενία και την ευγένεια τους.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ

Κόλιας Μιχάλης

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση