.

Διαφήμιση

 

User login

«Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας για την απειλή διακοπής λειτουργίας της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρόδου»

Ερώτηση αναφορικά με τον κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρόδου κατέθεσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων τόνισε ότι η Δημόσια Βιβλιοθήκη του νησιού αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού και αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρόδου, λειτουργώντας αδιάλειπτα από το 1947 και ενώνοντας με τις δράσεις της το παρελθόν, με το παρόν αλλά και το μέλλον. Φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ο κίνδυνος για αναστολή της λειτουργίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Ρόδου είναι παραπάνω από πιθανός, υπογράμμισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, αφού δεν εγκρίθηκαν οι σχετικές αιτήσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών που θα στελέχωναν την Βιβλιοθήκη και θα βοηθούσαν το έργο της.

Τον Απρίλιο του 2019, όπως εξηγείται στο σώμα της ερώτησης, ύστερα από έκδοση σχετικής εγκυκλίου κλήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί  να αιτηθούν απόσπασης σε φορείς του ΥΠΑΙΘ μεταξύ των οποίων και οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες. Παρά το γεγονός ότι οι σχετικές αιτήσεις ήταν εμπρόθεσμες και παρά τις θετικές εισηγήσεις του Εφορευτικού Συμβουλίου και του ΚΥΣΔΙΠ (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Διοικητικού Προσωπικού) του ΥΠΑΙΘ, εντούτοις με την ανακοίνωση των αποσπάσεων στις 29-08-2019 διαπιστώθηκε ότι δεν εγκρίθηκε καμία απόσπαση για την ΔΚΒΡ, εξέλιξη που συνεπάγεται αυτομάτως την δυσκολία στην λειτουργία την Βιβλιοθήκης μιας και την παρούσα στιγμή υπηρετούν σε αυτή  ο Διευθυντής καθώς και μια υπάλληλος καθαριότητας, προσωπικό που δεν επαρκεί για τη συνέχιση των πλούσιων δράσεών της.

Τέλος ο Νεκτάριος Σαντορινιός ρωτά την αρμόδια Υπουργό με ποιον τρόπο προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση στελέχωση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρόδου ώστε να μην οδηγηθεί σε αναστολή λειτουργίας, ενδεχόμενο που θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στην εκτέλεση του έργου της, στο οποίο βασίζονται ιδιαίτερα μαθητές και φοιτητές αλλά και θα αποτελέσει μια μαύρη σελίδα στην μακραίωνη ιστορία της. 

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση