.

Διαφήμιση

 

User login

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠ.Α.Λ. ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

Το πρώτο κουδούνι για φέτος χτύπησε κ εμείς θέλουμε να καλωσορίσουμε τα παιδιά στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Ρόδου και να ευχηθούμε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά! Εμείς οι γονείς, όπως πάντα, είμαστε δίπλα στα παιδιά μας, στα όνειρά τους, στον αγώνα να φτάσουν τους στόχους τους, στις αγωνίες τους, προσπαθώντας να κάνουμε ότι καλύτερο για το μέλλον τους. Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο, αφού κάθε νέα σχολική χρονιά βρίσκουμε εμείς και τα παιδιά μας εμπόδια στο δρόμο αυτό.

Και φέτος λοιπόν με το άνοιγμα των σχολείων αντικρίσαμε την γνώριμη πια απαράδεκτη εικόνα:

  • Σχολεία στην ίδια ή χειρότερη κτιριακή κατάσταση, ακόμα και κτίρια σχετικά καινούργια (πχ Δ.Σ. Γενναδίου κ.ά) χωρίς τους κατάλληλους χώρους για εκπαιδευτικές δραστηριότητες (πχ εργαστήρια), χωρίς ψύξη/θέρμανση κλπ.

Σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, πολλά σχολεία έχουν μείνει χωρίς εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, ακόμα και βασικούς δασκάλους με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει πίσω η διδακτέα ύλη και να πιεστούν τα παιδιά στη συνέχεια να προχωρήσουν, με τις ανάλογες βέβαια συνέπειες στην πραγματική μόρφωσή τους,

  • Στρίμωγμα των νηπίων σε ακατάλληλες αίθουσες, σε άλλα σχολεία ή νηπιαγωγεία μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και πολλά άλλα.

 Δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση από τους υπεύθυνους ώστε να λυθούν τα προβλήματα αυτά άμεσα και χωρίς κόστος στη μόρφωση των παιδιών αλλά και στις τσέπες των γονιών.

Εμείς οι γονείς όμως ξέρουμε ότι τα παιδιά μας αξίζουν μια ουσιαστική μόρφωση, σε σύγχρονες δομές με όλα τα απαραίτητα μέσα και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Δικαιούμαστε δημόσια και δωρεάν παιδεία, σε ασφαλές περιβάλλον για την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας χωρίς να πρέπει να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για μετακίνηση, φροντιστήρια, επισκευές στα σχολεία κ.ά.

Τίποτα από αυτά βέβαια δεν μας χαρίζεται. Αντίθετα λίγο – λίγο παίρνονται πίσω όλα όσα παλαιότερα είχαν κατακτηθεί με αγώνες. Η μία κυβέρνηση μετά την άλλη ακολουθούν την ίδια πορεία υποχρηματοδοτώντας τις εκπαιδευτικές  ανάγκες των παιδιών μετατρέποντας τη δημόσια παιδεία σε εμπόρευμα που όποιος «έχει» αγοράζει, μεταφέροντας την ευθύνη του κράτους στην οικογένεια που κάνει τη μία θυσία μετά την άλλη χωρίς πολλές φορές να βλέπει αντίκρισμα, ενώ πληρώνει τόσα στο κράτος δεν παίρνει τα ανάλογα πίσω.

Καλούμε όλους τους γονείς να ζωντανέψουν τους Συλλόγους γονέων στα σχολεία των παιδιών τους και μέσα από εκεί να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται τα παιδιά τους στη μόρφωση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία. Τίποτα από όσα δικαιούμαστε δεν είναι πολυτέλεια. Καλούμε τους Συλλόγους γονέων όλης της Ρόδου να συσπειρωθούν στην Ένωση Γονέων Ρόδου γιατί τα προβλήματα, οι στόχοι και ο αγώνας για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας είναι κοινά.

ΤΟ Δ.Σ

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση