.

Διαφήμιση

 

User login

Τεράστιες καταστροφές στην αγροτική οδοποιΐα και στην Kοιλάδα Πεταλούδων

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στην αγροτική οδοποιία η θεομηνία που έπληξε τη Ρόδο την περασμένη Δευτέρα.
Οι δημοτικές ενότητες Αταβύρου και Καμείρου δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα και συνεργεία του Δήμου Ρόδου καταβάλλουν γιγάντιες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, πράγμα δύσκολο καθώς δεν είναι εύκολη η πρόσβαση των μηχανημάτων λόγω της λάσπης.
«Το προσωπικό των αρμοδίων υπηρεσιών και όλα τα μηχανήματα του Δήμου εργάζονται ασταμάτητα για να επουλώσουν τις πληγές που άφησε η θεομηνία στο πέρασμά της. Είναι σοβαρά τα προβλήματα στην αγροτική οδοποιία σε όλο το νησί και κυρίως στις ενότητες Αταβύρου και Καμείρου. Θα έλεγα ότι οι καταστροφές είναι ολοκληρωτικές εκεί. Η πρόσβαση στα χωράφια είναι σχεδόν αδύνατη, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορείς να ξεχωρίσεις από τη λάσπη, πού είναι τα όρια του ενός χωραφιού και πού του άλλου. Προσπαθούμε με κάθε μέσο να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Οι συνθήκες όμως είναι ακόμη εξαιρετικά δύσκολες. Από τη λάσπη δεν μπορούν να μπουν τα μηχανήματα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Νεκτάριος Φλοσκάκης.

Και τα συνεργεία της Περιφέρειας βρίσκονται επί ποδός, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν ζημιές που προκλήθηκαν σε όλο το νησί. Σοβαρή είναι η κατάσταση της επαρχιακής οδού Κολυμπίων-Αρχίπολης στο ύψος των 7 Πηγών. Το σημείο εκείνο του δρόμου έχει υποστεί μεγάλες ζημιές που επιχειρούν πυρετωδώς να αποκαταστήσουν τα συνεργεία της ΠΝΑι.
«Τα συνεργεία μας δουλεύουν ασταμάτητα. Πραγματοποιήσαμε αυτοψία σε όλο το νησί και παρεμβαίνουμε συντονισμένα για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων. Σχεδόν σε όλο το νησί, σε κάθε χωριό υπάρχουν μικρότερες ή μεγαλύτερες ζημιές και πορευόμαστε συστηματικά για την αντιμετώπισή τους», δήλωσε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου.
Γενικότερα, δίνεται μεγάλη έμφαση στο οδικό δίκτυο. Όπως επεσήμανε ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, μετά την κακοκαιρία, προέκυψαν νέα δεδομένα καθώς καταστράφηκε σχεδόν η ιρλανδική διάβαση στο Χαράκι, ανάμεσα στο δρόμο που συνδέει την εθνική οδό με το Χαράκι και τη Μαλώνα μέχρι τη διασταύρωση των Μασάρων. Κλιμάκια τεχνικών-μηχανικών της ΠΝΑΙ ελέγχουν συνεχώς το οδικό δίκτυο της Εθνικής Οδού στην περιοχή Μαλώνας-Μασάρων.
Σήμερα Πέμπτη ο περιφερειάρχης θα έχει επαφές σε κυβερνητικό επίπεδο στην Αθήνα. Όπως δήλωσε ο ίδιος, όλες οι απαιτούμενες λύσεις που χρειάζεται να εφαρμοσθούν σε τοπικό επίπεδο, δεν επιτρέπονται από τη νομοθεσία και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος για να προχωρήσουν.

Πολλές καταστροφές στην Κοιλάδα Πεταλούδων

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα του «Γηρυόνη» από την Κοιλάδα των Πεταλούδων.
Η νεροποντή και τα έντονα καιρικά φαινόμενα, προκάλεσαν αφενός προβλήματα στο οδικό δίκτυο προς την Κοιλάδα και αφετέρου, πολλές ζημιές μέσα και κυρίως στις κατασκευές.
Οι μηχανικοί του Δήμου Ρόδου με συνεργεία επισκέφτηκαν χτες την περιοχή, όπου διαπίστωσαν την έκταση των ζημιών αφού δεν έμεινε σχεδόν τίποτε… όρθιο.
Oι ζημιές είναι εκτεταμένες και η δημοτική αρχή, εκφράζει την ανησυχία της αφού η Κοιλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη για να λειτουργήσει και να υποδεχτεί τους επισκέπτες της, από την 1η Απριλίου 2020.
Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα γι αυτό και οι υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου μαζί με τους εκπροσώπους της ΔΕΡΜ Α.Ε. ξεκίνησαν από χτες την καταγραφή και αποτύπωση των ζημιών (τόσο σε υλικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο) ώστε να προχωρήσουν στην σύνταξη σχετικής έκθεσης για να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις και εργασίες, έγκαιρα.
Στην Κοιλάδα καταγράφονται μεγάλης έκτασης κατολισθήσεις, έκλεισαν τα ρέματα, ‘βυθίστηκαν’ δέντρα, έπεσαν πολλά κλαδιά και σημειώθηκαν ζημιές στα γεφυράκια ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα πρόσβασης μέσα στην Κοιλάδα.
Για όλα αυτά, απαιτείται και η έγκριση από το Δασαρχείο με συνέπεια, να εκφράζονται φόβοι για τυχόν καθυστερήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα θα εξετάσει ο ίδιος ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, αφού από μόνη της η ΔΕΡΜ Α.Ε. δεν έχει τις δυνατότητες για τέτοιες παρεμβάσεις και θα χρειαστεί περαιτέρω οικονομική ενίσχυση με πόρους.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

 

Editorial

Υγειονομικά Πρωτόκολλα Τουρισμού

http://www.katartisi-pnai.gr/

Ανοίγει η πλατφόρμα εκπαίδευσης στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Τουρισμού από το Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

Από σήμερα, όλοι οι ενδιαφερόμενοι του ευρύτερου τουριστικού κλάδου, από όλα τα νησιά της Περιφέρεια, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.katartisi-pnai.gr

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση